Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Τα επτά ψέματα του Γ. Παπανδρέου!


Η αναμέτρηση Καραμανλή - Παπανδρέου κατέδειξε τα αυτονόητα! Την υπεροχή του Κώστα Καραμανλή και την ένδεια του Γιώργου Παπανδρέου. Ελάτε να δούμε τις εξελίξεις που δικαιώνουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Πλήρης η επικράτηση Καραμανλή σε καθημερινότητα, φόρους, ασφαλιστικό, εξωτερική πολιτική και περιβάλλον. Το απόλυτο τίποτα από τον κ. Παπανδρέου. Με πολλά σαρδάμ και ανακρίβειες δεν μπόρεσε να καλύψει την υπεροχή Καραμανλή.

Ο κ. Παπανδρέου επτά φορές αρνήθηκε ή δεν μπόρεσε να απαντήσει στον Καραμανλή τι πρόγραμμα έχει για τη φορολογία. Ο κ. Παπανδρέου έξι φορές δεν απάντησε τι σχέδιο έχει για το Ασφαλιστικό. Ο κ. Παπανδρέου ουδέποτε απάντησε τι θα κάνει την επόμενη μέρα!

Ξέρετε γιατί; Γιατί μετά την ισοπεδωτική εμφάνιση Καραμανλή που του αφαίρεσε κάθε στοιχείο επιχειρηματολογίας, σχεδιάζει μέσα από το ανύπαρκτο πρόγραμμά του να μας βάλει μέσα 70 δισ. ευρώ. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την ώρα, ο νέος δανεισμός θα είναι 50 δισ. λόγω των υποχρεώσεων σε έντοκα και τοκοχρεολύσια και 10 δισ. που κοστίζει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ίσον 60 δισ. Οσα δηλαδή η χώρα δανείστηκε σε 5 χρόνια θα δανειστεί το ΠΑΣΟΚ σε ένα χρόνο.

Καληνύχτα Μινχάουζεν...

Δείτε όμως: Το ΠΑΣΟΚ αποσιωπά από τον ελληνικό λαό ότι εξαιτίας της κακής του οικονομικής πολιτικής πληρώναμε κάθε χρόνο 13 δισ. σε χρεολύσια και τόκους. Δηλαδή στα 5 χρόνια από τα 100 δισεκατομμύρια του χρέους τα 65 ήταν μόνο για τα δανεικά. Λέει τώρα στο πρόγραμμά του λοιπόν, πολλές ανακρίβειες που συνοψίζονται ως εξής:

• 1ο ΨΕΜΑ. Στήριξη του εισοδήματος λέει το ΠΑΣΟΚ με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Καταρχήν πού θα βρει τα λεφτά. Κατά δεύτερον όλα τα έχει ήδη κάνει η Ν.Δ.! Τι λένε επ’ αυτού στην κυβέρνηση; «Οσα λέει το ΠΑΣΟΚ είναι κενό γράμμα Ηδη έχουν δοθεί όλα τα έκτακτα επιδόματα, έχει διπλασιαστεί η σύνταξη του ΟΓΑ από τα 150 ευρώ του ΠΑΣΟΚ στα 330 της Ν.Δ. Εγινε πραγματικότητα η συγχώνευση 133 φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης σε 13. Ιδρύθηκε Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών. Επεκτάθηκε η προστασία της εργαζόμενης μητέρας. Ενισχύσαμε δραστικά το κοινωνικό κράτος: Πανωτόκια, ΛΑΦΚΑ, επίδομα στις τρίτεκνες μητέρες, αυξήσεις στο επίδομα ανεργίας, το ΕΚΑΣ, τις αγροτικές συντάξεις, άτοκα δάνεια σε πολύτεκνες οικογένειες. Αυξήσαμε πάνω από 60% τις κοινωνικές δαπάνες. Δηλαδή περίπου 20 δισ. ευρώ περισσότερα.

• 2ο ΨΕΜΑ. Αναθέρμανση της αγοράς λέει το ΠΑΣΟΚ και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του «Τειρεσία» και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Στη Νέα Δημοκρατία απαντούν: Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των ΜμΕ με χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια. Μόνο μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (του Ταμείου Εγγυοδοσίας) δίνονται δάνεια που συνολικά θα καλύψουν περίπου 80.000 επιχειρήσεις και θα φτάσουν τα 9,5 δισ. ευρώ. Υποστηρίξαμε τους κλάδους που είτε λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης και απασχόλησης, είτε επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κρίση: Τις κατασκευές, τις εξαγωγές, την αγορά αυτοκινήτου. Πρωτίστως, τον Τουρισμό, όπου εφαρμόσαμε στοχευμένα μέτρα, που απέδωσαν σημαντικά. Ενεργοποιήσαμε Κοινοτικά Προγράμματα 2,6 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας, των ΜμΕ και για πρώτη φορά των ελεύθερων επαγγελματιών. Καλύψαμε ζημιές του αγροτικού κόσμου, με αποζημιώσεις 500 εκ. ευρώ, ενώ δόθηκαν και άτοκα δάνεια σε κτηνοτρόφους και συνεταιριστικές οργανώσεις. Αναπτύξαμε ταυτόχρονα, με κοινωνική ευαισθησία, αλλά και στα όρια αντοχής της Οικονομίας, στοχευμένες δράσεις για την προστασία της εργασίας και τη στήριξη των πιο αδύναμων. Βάλαμε σε εφαρμογή Εθνικό Σχέδιο Δράσης 3,2 δισ. ευρώ, από το οποίο επωφελούνται 1,3 εκ. εργαζόμενοι και άνεργοι.

• 3ο ΨΕΜΑ. Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Απαντά η Ν.Δ.: Δώσαμε, όπως επέβαλλαν οι συνθήκες, άμεση προτεραιότητα στη ρευστότητα της Οικονομίας: Εγγύηση όλων των καταθέσεων. Πρόσθετη προστασία στους δανειολήπτες. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των ΜμΕ με χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια. Μόνο μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (του Ταμείου Εγγυοδοσίας) δίνονται δάνεια που συνολικά θα καλύψουν περίπου 80.000 επιχειρήσεις και θα φτάσουν τα 9,5 δισ. ευρώ. Μειώσαμε κατά 10% τις αμυντικές, καθώς και τις ελαστικές δαπάνες του Δημοσίου. Περιορίσαμε τις προσλήψεις, με εξαίρεση τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Δώσαμε έμφαση στη στήριξη της πραγματικής Οικονομίας. Υποστηρίξαμε τους κλάδους που είτε λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης και απασχόλησης, είτε επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κρίση: Τις κατασκευές, τις εξαγωγές, την αγορά αυτοκινήτου. Πρωτίστως, τον Τουρισμό, όπου εφαρμόσαμε στοχευμένα μέτρα, που απέδωσαν σημαντικά. Ενεργοποιήσαμε Κοινοτικά Προγράμματα 2,6 δισ. ευρώ, για την ενίσχυση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας των ΜμΕ και για πρώτη φορά των ελεύθερων επαγγελματιών.

• 4ο ΨΕΜΑ. Λέει το ΠΑΣΟΚ ότι η Νέα Δημοκρατία προκάλεσε προβλήματα στην Οικονομία με σημαντικές καθυστερήσεις για όλους.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Από την πρώτη στιγμή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, λέει η Νέα δημοκρατία, βάλαμε σε εφαρμογή συγκροτημένο Σχέδιο, με στόχο να μετριάσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις, αλλά και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό εφαλτήριο για δυναμική επανεκκίνηση, την επόμενη μέρα της κρίσης. Παρά τις κραυγές του λαϊκισμού ακολουθήσαμε συνετή και υπεύθυνη πολιτική. Δώσαμε, όπως επέβαλλαν οι συνθήκες, άμεση προτεραιότητα στη ρευστότητα της Οικονομίας: Εγγύηση όλων των καταθέσεων. Πρόσθετη προστασία στους δανειολήπτες. Δημιουργήσαμε πλαίσιο υποστήριξης της πιστωτικής επέκτασης. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των ΜμΕ με χαμηλότοκα ή και άτοκα δάνεια. Μόνο μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (του Ταμείου Εγγυοδοσίας) δίνονται δάνεια που συνολικά θα καλύψουν περίπου 80.000 επιχειρήσεις και θα φτάσουν τα 9,5 δισ. ευρώ.

• 5ο ΨΕΜΑ. Λέει το ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχει κρίση και ότι οι χώρες του εξωτερικού τα έχουν καταφέρει καλύτερα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Δείτε τι συμβαίνει στο εξωτερικό - λέει η Ν.Δ. Το ΑΕΠ συρρικνώνεται κατά 4% (στη Γερμανία κατά 5%). Το μέσο έλλειμμα εκτοξεύεται στο 6% του ΑΕΠ (στην Ιρλανδία στο 12%.). Η ανεργία φτάνει σε δραματικά επίπεδα (στην Ισπανία ξεπερνά το 17%.). Οι εξωγενείς επιπτώσεις είναι ήδη αισθητές και στην Ελλάδα με περιορισμό σε ζήτηση, παραγωγή, εξαγωγές, εμπόριο, κατασκευαστική δραστηριότητα. Η αλήθεια είναι ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας επιβαρύνεται από το τεράστιο δημόσιο χρέος, που μας κληροδότησε το παρελθόν, αφού μόνο για τους τόκους του πληρώνουμε 12 δισ. ευρώ το χρόνο.

• 6ο ΨΕΜΑ. Το ΠΑΣΟΚ θα πατάξει τη φοροδιαφυγή και θα προκαλεί ισχυρό πλήγμα σε όσους φοροδιαφεύγουν.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Η Ν.Δ. στόχο έχει τον αυστηρότατο έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες. Αρχίζει πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής και έρχονται αλλαγές σε όλα.

• 7ο ΨΕΜΑ Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι η Ν.Δ. εγκατέλειψε τα μεγάλα έργα. Ουδέν ψευδέστερον!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Αυτή την ώρα εκτελούνται δημόσια έργα (19 δισ. ευρώ) και προγραμματίζεται η επόμενη γενιά (8 δισ. ευρώ). Κατασκευάζονται μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι. Αναβαθμίζονται λιμάνια και περιφερειακά αεροδρόμια. Εκσυγχρονίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο. Κατασκευάζεται, με ταχύτατους ρυθμούς, το Μετρό. Προωθούνται από τους δήμους, χάρη στο πρόγραμμα «Θησέας», πάνω από 20.000 έργα, από τα οποία 7.000 έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Το Γ’ ΚΠΣ ολοκληρώθηκε, χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Μετά από αυτά τι μπορεί να επιλέξει ο κάθε πολίτης; Το πρόγραμμα της αλήθειας ή τις… ακάλυπτες επιταγές;

*Ο βαρόνος Μινχάουζεν έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους μυθοπλάστες. Με τη διαφορά ότι τα ψέματά του ήταν αθώα και ανώδυνα και γοήτευσαν μικρούς και μεγάλους τα ωραία του παραμύθια. Τα ψέματα και τα παραμύθια του ΠΑΣΟΚ κρύβουν όμως τους χειρότερους εφιάλτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου