Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ο Χρυσοχοΐδης άλλαξε την ηγεσία στην ΕΥΠ


Στο πλαίσιο των γενικότερων "αξιοκρατικών" αλλαγών που άρχισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός "Προστασίας του Πολίτη" (δεν υπάρχει καμία σχέση με την προστασία της χελώνας καρέτα-καρέτα) αποφάσισε να αλλάξει και την ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Έτσι, στην θέση του αρχηγού της ΕΥΠ αποφάσισε να βάλει έναν φίλο του και έναν πρώην αστυνομικό διευθυντή. Δεν γίνεται, φυσικά, λόγος για τις ικανότητες των νέων ηγετών της ΕΥΠ, αλλά μήπως θα έπρεπε ο κύριος Χρυσοχοΐδης να ξεφύγει από τα πλαίσια της παρέας του και να ψάξει λίγο περισσότερο; Μήπως θα έπρεπε να σκεφτεί την πιθανότητα να έχει δημιουργήσει ένα "κενό πολιτικής ασφάλειας", αφού επέλεξε δύο έμπιστούς του για να στελεχώσει την λίαν ευαίσθητη υπηρεσία εθνικής ασφάλειας;

Στην καρατόμηση του Δ. Παπαγγελόπουλου από τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ προχώρησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Νέος επικεφαλής αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Μπίκας. Ο κ. Μπίκας υπηρετούσε κοντά στον Κ. Παπούλια με τον οποίο διατηρεί καλές σχέσεις. Καλές σχέσεις όμως διατηρεί όπως λέγεται και με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Καθήκοντα Α΄ υποδιοικητού αναλαμβάνει ο κ. Φώτης Παπαγεωργίου, αστυνομικός διευθυντής εν αποστρατεία. που είχε κάνει την «δύσκολη» δουλειά στην υπόθεση της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη. Όπως όλα δείχνουν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήθελε δικούς τους ανθρώπους στη νευραλγική αυτή υπηρεσία αφού η υπόθεση της τρομοκρατίας είναι ανοικτή στην Ελλάδα.

Έγραφε παλαιότερα η Καθημερινή για τον Μπίκα:

“Ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του, ο διπλωμάτης Κώστας Μπίκας. Ο κ. Μπίκας αποτελεί τη μεταμοντέρνα εκδοχή του Αντώνη Λιβάνη, έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Προέδρου, αλλά διαθέτει και τεράστια επικοινωνιακή εμπειρία μετά τη θητεία του δίπλα σε δύο δύσκολους «πελάτες», τον κ. Παπούλια και τον κ. Πάγκαλο. «Ο Μπίκας είναι ένας Λιβάνης με τηλεγένεια» σχολίαζε κορυφαίος πολιτικός και πρόσθετε: «Κατ’ άλλους είναι αυτό που θα έπρεπε να έχει δίπλα του ο Γιώργος Παπανδρέου…».

…”Πίσω από τον εμφανή πλέον ρόλο του κ. Παπούλια, κρύβεται ένα παρασκήνιο επαφών του κ. Μπίκα τόσο με τον υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο όσο και με τους δύο στενούς συνεργάτες της υπουργού Εξωτερικών, τον Δημήτρη Ζαφειριάδη και τον Κώστα Μπακογιάννη. Τα συνεχή τηλεφωνήματα και οι επαφές μεταξύ τους αποτυπώνονται τελικά στις συναντήσεις της Ραφήνας ή το τραπέζι στην Αραβαντινού, αλλά έχουν προσδώσει μια άλλη διάσταση στην αθηναϊκή εξίσωση εξουσίας”.

Και μόνο από αυτά τα γραφόμενα, δημιουργείται θέμα κύριε Χρυσοχοΐδη. Και το θέμα δημιουργείται για εσάς και όχι για τις επιλογές σας. Το παρεΐστικο της εξουσίας και της διαχείρισής της, το οποίο φαίνεται (χωρίς απαραίτητα να είναι) πως επιβάλλετε, μάλλον με σκόπελο μοιάζει και υποτιμά εξαρχής τα προσόντα τόσο του νέου διοικητή της ΕΥΠ κυρίου Μπίκα, όσο και του υποδιοικητή της κυρίου Παπαγεωργίου.

Όπως και να έχει, το ιστολόγιο εύχεται καλή δύναμη στους δύο νεο-διορισθέντες (διοικητή και υποδιοικητή) στην ΕΥΠ, όσο και στον κύριο υπουργό. Το έργο που οι έλληνες πολίτες αναμένουν από αυτούς είναι και δύσκολο και απαιτητό. Απλά, ευελπιστούμε ο κύριος Χρυσοχοΐδης την επόμενη φορά που θα επιλέξει πρόσωπα για θέσεις, να μην απευθυνθεί στους φίλους του αντεξουσιαστές (σύμφωνα με δήλωση του ιδίου) των Εξαρχείων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου