Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Γιατί το Μακεδονικό θα πρέπει να θεωρείται χαμένη υπόθεση με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ……


Σας παραθέτω πιο κάτω την συγχαρητήρια επιστολή Γκρούεφσκι προς τον Γιώργο Παπανδρέου για την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Συγκρίνοντας τα λόγια του στην επιστολή με την απάντηση του κυρίου Λοβέρδου σε πρόσφατη συνέντευξη του για το θέμα των Σκοπίων θα διαπιστώσετε αμέσως ότι όλα αυτά που έλεγε ο σκεπτόμενος προεκλογικά είναι η σκληρή πραγματικότητα. Φυσικά όντας πια το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση και ο Παπανδρέου πρωθυπουργός το θέμα των Σκοπίων μπορεί πλέων να θεωρηθεί δρομολογημένο φυσικά εις βάρος της Ελλάδας.

Άλλη μια εθνική ήτα είναι προ των πυλών.

Η Συγχαρητήρια επιστολή Γκρούεφσκι στον Παπανδρέου :

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον Γιώργο Παπανδρέου για την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.

«Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω την βαθειά μου πεποίθηση μου ότι στο μέλλον, το μήνυμα που θα αποστείλουμε στην περιοχή θα αντικατοπτρίζει την βαθύτερη συνεργασία και την κατανόηση μεταξύ των δύο γειτονικών μας χωρών και λαών», αναφέρει ο κ. Γκρούεφσκι στην επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου.

«Ελπίζω ότι όλη την προσεχή περίοδο θα ενισχύσουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας μεταξύ των χωρών μας, στη βάση της αλληλοκατανόησης και του αμοιβαίου σεβασμού, όχι μόνο σε διμερές αλλά και σε περιφερειακό και σε πολυμερές επίπεδο. Κάτι τέτοιο άλλωστε συνεπάγεται από τις κοινές μας αρχές και δεσμεύσεις για μία σταθερή και ευημερούσα Ευρώπη. Με την ελπίδα ότι σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να συναντηθούμε, εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην άσκηση του υπεύθυνου αξιώματος που αναλάβατε», καταλήγει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Οι δηλώσεις Α. Λοβέρδου για το Σκοπιανό:

- Όσον αφορά το θέμα των Σκοπίων είναι γνωστό ο προεκλογικά εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα εξωτερικής πολιτικής κ. Ανδρ. Λοβέρδος, υπέπεσε σε βαρύτατο ολίσθημα, δηλώνοντας ότι κακώς τηρούμε σκληρή πολιτική απέναντι στα Σκόπια, ότι οι όποιες διαφορές μας θα πρέπει να εξαλειφθούν, ότι θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν αγκυλώσεις και ότι έχουμε μόνον μία μικρή εκκρεμότητα μπροστά μας, το θέμα του ονόματος…

Ρωτήθηκε για το θέμα αυτό ο κ. Γ. Παπανδρέου και κάλυψε πλήρως τον κ. Λοβέρδο! Συμφώνησε με τις απόψεις του! Φάνηκε ότι αυτές ακριβώς ήταν και οι δικές του απόψεις. Άραγε είναι αυτές πράγματι οι απόψεις του ΠΑΣΟΚ;

Δηλαδή

«Την ώρα που η Σκοπιανή ηγεσία παραμένει αδιάλλακτη και προωθεί «μακεδονική εθνική ταυτότητα», «μακεδονική γλώσσα», «μακεδονική μειονότητα», «μακεδονικές περιουσίες» και συγχρόνως γεμίζει τα Σκόπια με «Μεγαλέξανδρους», ο τότε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής κ. Ανδρ. Λοβέρδος σπάζει την εθνική γραμμή, δίνει συγχωροχάρτι σε όλες τις παραπάνω απαράδεκτες διεκδικήσεις και ομιλεί για πλήρη ανάπτυξη των σχέσεων μας με τα Σκόπια και βεβαίως άρση του βέτο και είσοδο των γειτόνων μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.

Δυστυχώς ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν επανέφερε στην τάξη τον κ. Λοβέρδο.

Δεν τον πειράζουν δηλαδή οι θεωρίες των Σκοπίων για «μακεδονική εθνική ταυτότητα», για «μακεδονική γλώσσα», για «μακεδονική μειονότητα», για «μακεδονικές περιουσίες» κ.λ.π. και βεβαίως εμμέσως πλην σαφώς δηλώνει ότι είναι αντίθετος στο veto, ότι είναι αντίθετος στο μπλοκάρισμα των διαδικασιών για την είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε. και ΝΑΤΟ!

Όλα αυτά συνέβαιναν όταν ακόμα το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση, φανταστείτε τώρα που είναι και κυβέρνηση τι έχουμε να δούμε. Όταν είναι σίγουροι ότι απευθύνονται σε ζώα που ψηφίζουν σαν τα πρόβατα ότι τους πει ο κάθε Χατζηνικολάου και Τρέμη και δεν τους ανησυχεί μήπως δεν εκλεγούν από τέτοιες δηλώσεις και τις κάνουν άφοβα σίγουροι για το αποτέλεσμα φανταστείτε σαν κυβέρνηση τι θα κάνουν

Μίλησε κανείς για την στρατηγική θέση της Ελλάδος στο ενεργειακό με την συμφωνία Καραμανλή για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολή; Αυτό θεωρήστε το τελειωμένο, με πρωθυπουργό Γιωργάκη το ενεργειακό είναι αυτονόητο θα πάει στην Τουρκία και θα είμαστε εμείς εξαρτώμενοι από αυτούς. Πως άλλωστε θα αναγκαστούμε να παραχωρήσουμε το μισό Αιγαίο και την Θράκη και να πούμε ναι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. αν δεν είμαστε εξαρτημένοι από αυτούς. Όλα έχουν τον σκοπό τους και που δηλώνονται και που γίνονται.

Μίλησε κανείς για Κυπριακό ; Άρχισαν πάλι οι συνομιλίες Ταλάντ, Χριστόφια και ο Γιωργάκης έχει ήδη κανονίσει ταξίδι στην Κύπρο μέχρι το τέλος του μήνα. Γρήγορες συνοπτικές διαδικασίες γιατί δεν ξέρουμε και για πόσο θα είναι κυβέρνηση και πρέπει να προλάβουν να τα κλείσουν όλα τα θέματα σύμφωνα με τις προσταγές της Αμερικής. Κακά τα ψέματα μπορεί να είμαστε χαζός σαν λαός αλλά κάποια πράγματα ακόμα και οι χαζοί τα αντιλαμβάνονται και ξεσηκώνονται και αυτό το άγχος το έχει και ο Τζέφρυ και η Συμπατριώτες του Αμερικάνοι.

Μίλησε μήπως κανείς για το όραμα της μεγάλης Αλβανίας ;

Να το θυμάστε αυτό που λέω τώρα, ο Γιωργάκης και αυτή η κυβέρνηση θα φύγουν νύχτα και κρυφά αλλά δυστυχώς η ζημιά θα έχει γίνει, και φρόντισαν ΕΛΛΗΝΕΣ και ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ για αυτό.

1 σχόλιο:

  1. Αναδημοσίευση από το Ρεσάλτο

    Από Δημήτρη Αλευρομάγειρο

    ΕΠΕΙΓΟΝ
    —————–
    Προς τον Αξιότιμον Κυριον Πρωθυπουργον,
    Κοινοποιηση,
    -Αρχηγους των εν τη Βουλή Κομματων,
    -Αρτι νεοεκλεγέντες βουλευτές του Ελληνικου Κοινοβουλίου,[δυο εκ των οποίων εχω και σταυροδοτησει]
    -Προεδρον της Κυπριακής Δημοκρατιας,
    -Αρχηγους των Κυπριακων Κομματων,
    -ΜΜΕ και Εφημερίδες Ελλαδας- Κυπρου,

    Αθηνα 7η Οκτωβριου 2009,

    Αξιότιμε Κυριε Πρωθυπουργέ,
    Κυριες και Κυριοι,

    1. Παρακαλω δεχθειτε τα θερμα μου συγχαρητήρια για την πανηγυρικη σας εκλογη,με ποσοστο 43,92% των εγκύρων ψηφοδελτίων [ή 3.012.373 ψηφοφόρων]

    2. Μετα την βαθυτατη αντιθεση μου και καθολικη πικρια και αγανακτηση για την καταργηση των Υπουργειων Μακεδονιας -Θρακης και Αιγαιου καθως και την καταργηση του ορου “Εθνικής” απο το [νυν] Υπουργειο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευματων, δύνασθε να μας εξηγείσετε ποιος ο Λογος της επιλογης του Κυριου Δημήτρη Δρουτσα ως Αναπληρωτου Υπουργού Εξωτερικών;

    3. Γνωρίζετε οτι ο (πανελληνιως άγνωστος μέχρι σήμερα),κυριος Δρουτσας μετειχε στην υπό τον Κυριο Χάνευ συντακτικης επιτροπη καταρτισης του παναθλιου σχεδιου Ανναν το οποιο απέρριψε με 76% ο περηφανος Κυπριακος Λαος (και εν πασει περιπτωσει, οπως γραφει και η σημερινη Καθημερινη ειναι και φανατικος υποστηρικτης αυτου του παναθλιου Σχεδίου;;; )

    4. Τα 3.012.373 ψηφοφόροι που σας έφεραν αυτην την εκπληκτικην νίκη γνωρίζανε εκ των προτέρων αυτες σας τις προθεσεις; Γιατι δεν ενημερωσατε προεκλογικως τον Ελληνικον Λαον; Αυτο συναδει με τις δημοκρατικες ευαισθησίες σας, οπως επαίρεσθε;

    Αν οχι, με ολον το Σεβασμον προς το ύψιστον τιμητικον σας Λειτουργημα στο οποίον σας ετοποθετησε ο Ελληνικος Λαός, θα μου επιτρέψτε να το ονομάσω [λιαν επιεικως] ως υφαρπαγη ψηφων .

    Με εκτίμηση προς το ύψιστον λειτουργημα σας,

    Δημητρης Αλευρομαγειρος,
    Αντιστρατηγος ε.α,
    Επιτιμος Γενικος Επιθεωρητης Στρατου[επιλεγεις εις τον βαθμον του Αντιστρατηγου απο το ΚΥΣΕΑ ,την 23ην Δεκεμβριου 1993, Προεδρεύοντος του Πρωθυπουργου Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργεύοντος στο Υπουργειο Εθνικης Αμυνας κ. Γερασιμου Αρσένη]


    Η ΝΥΧΤΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή