Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκάλυψε, άθελά του, την απάτη με το έλλειμμα.


Κυβέρνηση: “Το πακέτο των 2,5 δις θα δοθεί κανονικά. Μόνο που το έχουμε χρεώσει στον προϋπολογισμό του 2009!”

Δεν παίζεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος! Σήμερα δήλωσε ότι το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση θα δοθεί κανονικά. Η λεπτομέρεια είναι η εξής “Απλώς, θα γίνει προσπάθεια ώστε το επίδομα αλληλεγγύης να δοθεί πριν το τέλος του 2009, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του 2010, για ευνόητους λόγους.”, από Καθημερινή.

Άπιαστα χέλια οι κυβερνώντες! Φορτώνουν το κόστος των παροχών στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ οι ίδιοι θα καρπωθούν το όφελος τόσο από τις παροχές όσο και από τη μείωση του ελλείμματος το 2010 (η οποία είναι σίγουρο ότι θα επιτευχθεί, αφού ο προϋπολογισμός του 2010 δε θα περιλαμβάνει τις παροχές).

Έτσι λοιπόν αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα ο τρόπος με τον οποίο το έλλειμμα ως δια μαγείας έφτασε στο 12,5% (μέχρι σήμερα, γιατί ποιος ξέρει που θα σταματήσει). Άραγε πόσα άλλα έχουν φορτώσει στον προϋπολογισμό του 2009? Το ωραίο είναι ότι οι ίδιοι – είτε από αφέλεια είτε από άγνοια κινδύνου – ομολογούν την απάτη που κάνουν!

Άλλωστε είναι γνωστή η τακτική αυτή του ΠΑΣΟΚ από το 2004 όπου αφού τίναξε τον δανεισμό στα ύψη υπέγραψε και εξοπλιστικά προγράμματα με συμφωνία να αρχίσουν την αποπληρωμή τους μετά το 2004 (γνωρίζοντας ότι θα χάσει τις εκλογές) για να έρθει προεκλογικά να μας πει ότι η ΝΔ αύξησε το χρέος κατά 100 δις. Αν δεν κάνω λάθος το χρέος της Ελλάδας το 1981 δεν ήταν μόλις το 30% του ΑΕΠ ; Πως εκτινάχτηκε στο 114% το 2004 με τα τρία χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ 1990-1993 ;

Και εσύ λαέ τους πίστεψες και κοιμάσαι ύπνο βαθύ, πλήρωνε τώρα τις βλακείες σου και ετοιμάσου και στο μέλλον να πληρώσεις και άλλα τόσα και πίστευε εσύ ότι η ΝΔ αύξησε το χρέος. Μπράβο έχεις πολύ καλή κρίση. Απορώ πως δεν μας έχουν βάλει στο βιβλίο Γκίνες ακόμα σαν τον λαό που τιμώρησε μία κυβέρνηση γιατί δεν έφτιαξε σε 5,5 χρόνια ότι κατέστρεψε ΠΑΣΟΚ σε 20, λέτε και δεν το είχαν ψηφήσει αυτοί να κυβερνάει 20 χρόνια. Άλλα η ΝΔ έπρεπε να τα είχε φτιάξει όλα μέσα 5,5 χρόνια που και μαθηματικά δεν γίνεται.

Πάρε τώρα ένα επιπλέων χρέος στο κεφάλι να ισώσεις Έλληνα και έλα αύριο να μας πεις ότι άλλα έλεγε το ΠΑΣΟΚ και άλλα έκανε και ότι εξαπατήθηκες, 20 χρόνια δεν σε πείραξε δεν νομίζω να σε πειράξει τώρα, έτσι δεν είναι;

Μην ακούσω γκρίνιες, καλό είναι να κάνουμε μία αυτοκριτική πρώτα εμείς πριν κριτικάρουμε άλλους……….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου