Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ξεπουλιέται η Κύπρος όσο-όσο από το ΠΑΣΟΚ


Ο εθνομηδενιστικός κατήφορος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται. «Θέλουμε μία ευρωπαϊκή λύση για μία ενιαία, επανενωμένη Κύπρο. Πρέπει να απελευθερώσουμε την Κύπρο από εξαρτήσεις από τις μητέρες-πατρίδες, από στρατεύματα κατοχής, από διαιρέσεις και τείχη», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στην Κωνσταντινούπολη, στη διαβαλκανική συνάντηση. Φυσικά, απεμπόλησε με μια μόνο δήλωση τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ελληνισμού επί της Κύπρου, συντασσόμενος απόλυτα με την απόπειρα εθνικού αποχρωματισμού του νησιού από την κυβέρνηση του κομμουνιστικού AKEL.

Χριστόφιας και Παπανδρέου συμπλέουν

Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου από την Κωνσταντινούπολη για το Κυπριακό, ενθουσίασαν την κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια, που μπορεί να αντέδρασε συγκρατημένα, δεν έκρυψε όμως τη χαρά της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η συνάντηση ήταν άτυπη και «δεν ενοχλεί καθόλου την κυπριακή κυβέρνηση».

Τη χαρά του δεν έκρυψε όμως και ο πάλαι ποτέ πατριωτικός ΔΗΣΥ, που σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε: «Έτσι είναι που δημιουργείται κινητικότητα γύρω από τα εθνικά μας θέματα και που κερδίζεται η πρωτοβουλία των κινήσεων, και έτσι θα μπορέσουμε τελικά να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα κινήτρων και πιέσεων, που θα στοχεύει στη θετική μεταβολή της τουρκικής στάσης στο Κυπριακό».

Σε πολύ καλύτερη κατεύθυνση ήταν η ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ: «Εάν στο ταξίδι του επί της ουσίας δεν βγει προς τα έξω η ξεκάθαρη απαίτηση από την Τουρκία να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου και έναντι της ΕΕ, δηλαδή να μιλήσει ως Έλληνας Πρωθυπουργός και όχι ως Ευρωπαίος ηγέτης, και να εξηγήσει στην Τουρκία ότι πρέπει να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως κατοχική δύναμη, με την παρουσία στρατευμάτων και με την προσπάθεια αλλοίωσης επί του εδάφους του δημογραφικού και πολεοδομικού χαρακτήρα της Κύπρου, τότε η σημειολογία θα βλάψει την Κύπρο».

Αναβολή ασκήσεων και αποστρατικοποίηση

Με γραπτή του δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ενημέρωσε ότι τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική άσκηση «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», καθώς και η Τουρκία ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει τη στρατιωτική άσκηση «ΤΑΥΡΟΣ». Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, «η πρόταση για ακύρωση των συγκεκριμένων ασκήσεων, όπως είχε προηγουμένως ανακοινωθεί, υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη συνάντηση που είχαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

Όταν η αποστρατικοποίηση θεωρείται επιτυχία, μάλλον μας περιμένουν πολλά δεινά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου