Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό........


Δύστυχος είναι γεγονός το ΠΑΣΟΚ είναι όντως εδώ ενωμένο δυνατό. Δεν είχα σκοπό να γράψω κάτι σήμερα εν όψη και της αυριανής συνέντευξης τύπου του Κου Παπανδρέου αλλά μετά την σημερινή του ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένω και την συνέντευξη, τα συμπεράσματα άλλωστε κάθε Έλληνα πολίτη θα πρέπει να είναι κοινά και συγκεκριμένα.

Είμαι σίγουρος ότι οι στημένες αυριανές ερωτήσεις από τους στημένους ΠΑΣΟΚΟδημοσιογράφους των μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν θα είναι τίποτε άλλο παρά μόνο ότι αγορά τον αποκλεισμό Σημίτη, την πράσινη ανάπτυξη, φυσικά τις φωτιές και μέχρι εκεί, άντε και καμιά ερώτηση για την οικονομία αλλά προς θεού σε καμιά περίπτωση του στιλ που θα βρεθούν τα λεφτά για τις εξαγγελίες όπως επίσης καμιά ερώτηση πως θα καταργήσει νομούς και πολιτικές που το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε.

Έτσι βλέποντας την ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου ωπ συγνώμη λάθος του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου δεν μπορώ παρά να θυμηθώ ένα από τα παλιά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ που είναι και ο τίτλος του άρθρου μου και να πω ότι ίσως αυτό το σύνθημα να ταίριαζε σε αυτές τις εκλογές περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο ακόμα και από την εποχή που ήταν το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά ακούγοντας τον Γιώργο θυμήθηκα και ένα ακόμα πολύ παλιό σύνθημα του 1981 αλλά πολύ επίκαιρο σήμερα, φυσικά δεν είναι άλλο από το λαός ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Το μονό που μένει τώρα να δούμε και δεν θα μου κάνει καμιά έκπληξη δεν είναι τίποτε άλλο από τον Δημήτρη Τσοβόλα στο επικρατείας για να επανέλθει και το Τσοβόλα δώστα όλα και να ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη ανανέωση που θα <>.

Το ‘’θα’’ του Ανδρέα στους λογούς του επανήλθε δυνατό και αυτό φυσικά. Όπως βεβαία και η ακατάσχετη παροχολογία προσαρμοσμένη όμως στα δεδομένα της εποχής. Δεν ξέρω, πάντως τι να σας πω αυτή η ''αύξηση των δημοσιών επενδύσεων'' που άκουσα εμένα πολύ με τρομάζει για να μην πω μου δημιουργεί σύγκρυο και μια ανακατωσούρα στο στομάχι. Λοιπόν κύριε Παπανδρέου θα ήθελα να ρωτήσω εγώ τότε εσάς και το οικονομικό σας επιτελείο μιας και καμιά ερώτηση από δημοσιογράφους δεν θα τεθεί. Ωραίες όλες αυτές οι εξαγγελίες και μακάρι να μπορούσαν να συμβούν ποτέ σε αυτήν τη χωρά, τα λεφτά όμως που θα βρεθούν, θα μας πείτε;

Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ σαν απάντηση ότι θα τα πάρετε από τους έχοντες και τις μεγάλες επιχειρήσεις μέσο φορολογίας, η από τις υπεράκτιες γιατί στην μεν πρώτη περίπτωση θα ψάχνουμε να τις βρούμε στην Βουλγαρία και στα σκοπιά όπου και θα πάνε και οι υπόλοιπες (όσες έμειναν όταν τις έδιωχναν οι κυβερνήσεις Σημίτη), στην μεν δεύτερη περίπτωση αν τις βρείτε βάλτε τους φόρους. Όσο για τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θέλετε να επαναφέρετε τα αποτελέσματα του είναι γνωστά από το παρελθόν.

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι σας κάνει τόσο αισιόδοξο κύριε Παπανδρέου ότι θα εισπράξετε τα 21 δις οφειλές προς την εφορία ειδικά σε περίοδο κρίσης , όπου το μεγαλύτερο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι σε φάση κλείνω δεν κλείνω, γιατί αν δεν το γνωρίζετε και αυτό όπως πολλά από ότι φαίνεται δεν γνωρίζετε, από εκεί προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος τους οι οφειλές αυτές.

Μπορείτε ωστόσο να γίνετε λίγο πιο σαφής τι ήταν αυτό με τις επιταγές της αγοράς που μας είπατε γιατί ή δεν κατάλαβα καλά η δεν άκουσα καλά. Θα βάλετε όριο στο πόσες επιταγές θα παίρνει κάποιος έμπορος η επιχειρηματίας και όριο στην χρονική διάρκεια των μεταχρονολογημένων επιταγών από την ημέρα έκδοσης τους; δηλαδή να πιστέψουμε ότι ένα μαγαζάκι που σήμερα δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του θα παίρνει για παράδειγμα λιγότερες επιταγές από την τράπεζα και εκεί που έχει το περιθώριο να κόψει μεταχρονολογημένη επιταγή 8, 9, 12 μηνών σήμερα, θα μπει κάποιο όριο; Είστε σοβαρός με αυτά που λέτε ή λέτε ότι προλαβαίνετε; Έτσι θα τονωθεί η αγορά ; Ομολογουμένως είναι ένα μετρό που θα σταματήσει το φαινόμενο των τόσο πολλών ακαλύπτων επιταγών, αλλά καλώντας τους με αυτά τα μέτρα να πληρώνουν τα εμπορεύματα της μετρητής (γιατί άλλος τρόπος δεν υπάρχει) φαντάζομαι ότι ακόμα και ο πιο χαζός άνθρωπος στον κόσμο ακόμα και ο φίλος σας τέως πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να αντιληφθεί τι θα γίνει στο 95% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα που είναι μικρές και μικρομεσαίες κύριος εμπορικές.

Αυτά κύριε Παπανδρέου είναι επικίνδυνα πράγματα λίγο σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε και είναι απαράδεκτο να παίζετε με τον πόνο χιλιάδων επαγγελματιών που βογκούν κάθε μέρα να ανταπεξέλθουν απέναντι στις υποχρεώσεις τους.

Όσο για την μείωση του δημόσιων δαπανών τι πιάσω και τι να αφήσω, φυσικά λόγος για μείωση των δημοσιών υπαλλήλων και των προσλήψεων ούτε κατά διάνοια. Αντίθετα ακούσαμε αυτό το αύξηση των δημόσιων επενδύσεων αλλά και κάτι ακόμα, καμιά δεκαριά νέες επιτροπές και υπηρεσίες ελέγχων που θα δημιουργήσετε. Δηλαδή με λίγα λογία διόγκωση του δημοσίου τομέα ; Αλήθεια γιατί δεν είχε και αυτήν την εβδομάδα συλλαλητήρια από τα συνδικάτα που όπως είχαν δηλώσει διαδήλωναν όταν θα μιλούσε Ο Καραμανλής για να περάσουν ένα μήνυμα στην νέα κυβέρνηση όσον αφορά τις διεκδικήσεις τους ; Εσείς ς δεν είναι πιο πιθανόν να είστε κυβέρνηση όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ; Γιατί τα συλλαλητήρια έγιναν στον Καραμανλή; Η κάτι ξέρετε ότι δεν θα είστε κυβέρνηση και οργανώσατε πράγματι τα συνδικάτα εναντία στην αυριανή κυβέρνηση Καραμανλή, η όπως σε όλα άλλωστε το παιχνίδι ήταν για άλλη μια φορά στημένο και εξακολουθείτε να κοροϊδεύεται τον κόσμο.

Για την παιδιά τι να πω, ήσασταν σαφής, θα δώσετε το 5% του ΑΕΠ και επιπλέον 1 Δις γιατί θα τα πάρουμε με τόκο πίσω για κάθε Ευρώ που πάει στην παιδιά. Αυτό είναι σωστό από την μια και όντος έτσι είναι αλλά δεν γνωρίζαμε ότι τελικά ζούμε στην Ελβετία και όχι στην Ελλάδα, βλέπεις αυτά τα 6 χρονιά μας παρουσίαζαν ότι υπάρχει μεγάλο χρέος και ότι η χωρά έχει πολλά προβλήματα και μια Μαύρη τρυπά στον δημόσιο τομέα. Αλλά ευτυχώς που μας λέτε εσείς ότι υπάρχει πολύ χρήμα και ότι η σημερινή κατάσταση είναι μια ψευδαίσθηση. Ευτυχώς γιατί κοντέψαμε να τρελαθούμε δηλαδή. Τώρα μπορώ να κοιμηθώ ήρεμος ότι σε ένα μηνά από τώρα άντε να βάλουμε και 100 μέρες επιπλέον όλα θα είναι μια χαρά, Ο κόσμος θα ψωνίζει και θα καταναλώνει αβέρτα, οι έμποροι θα βλέπουν τους τζίρους τους να αυξάνονται, οι δουλειές θα ανοίξουν για όλους τους ανέργους, θα πάρουμε και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και έκτακτο επίδομα οι ασθενέστεροι, θα παγώσουν και οι λογαριασμοί, οι τράπεζες δεν θα προχωράνε σε πλειστηριασμούς για ένα χρόνο. Μα αυτά είναι φοβερά νέα 90% πρέπει να πάρετε στις εκλογές όχι απλά να έρθετε πρώτο κόμμα.

Για την πράσινη ανάπτυξη που μας είπατε, εκεί τι να πω, έχω μείνει άφωνος. Καλύτερα να μην πω τίποτα γιατί και η πράσινη ανάπτυξη μάλλον είναι σαν τα πράσινα άλογα των παροχών σας. Αλήθεια αυτά για τους αγρότες που μας είπατε ότι θα τους κάνετε για να αυξήσουν τις εξαγωγές τους, για καλύτερες αξίες των προϊόντων τους με ταυτότητα κλπ, θα τους τα κάνετε με σάλιο η χωρίς ; για να ξέρουν οι άνθρωποι τι να περιμένουν δηλαδή.

Παντός εγώ ακόμα δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Ελληνικός λαός είναι τόσο αφελής και τόσο χαμηλού νοητικού επιπέδου και πιστεύω ότι στο τέλος δεν θα βλάψει την χώρα του με την ψήφο του και δεν θα αυτοκαταστραφεί φέρονταν σας στην εξουσία. Δεν ξέρω γιατί κάτι μέσα μου λέει ότι ο Έλληνας έχει πια σοβαρευτεί με όσα έπαθε στο παρελθόν από εσάς. Κλείνοντας θέλω να θέσω ένα ερώτημα σε εσάς κύριε Παπανδρέου περιμένοντας φυσικά ότι δεν θα πάρω απάντηση ποτέ αλλά θα το θέσω. Πως γίνετε στα μέσα μιας από τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων 100 ετών, μεγαλύτερη όπως λένε και από την κρίση του 1929 και ενώ όλες οι χώρες παίρνουν έκτακτα μετρά από τα οποία τα περισσότερα είναι δυσάρεστα, εμείς οι κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση είναι ευχάριστα μετρά και παροχές ; Αν είναι έτσι τότε θα σας συνιστούσα το πρόγραμμα σας να το κατωχυρώσετε σαν πατέντα και να το πουλήσετε μετά σε όλα τα κράτη του κόσμου γιατί όπως φαίνετε οι άλλοι ηγέτες δεν έχουν ιδέα από οικονομία και ανάπτυξη, κανονική και πράσινη.

Δεν αναιρέθηκα καθόλου όπως είδατε (είμαι καλό παιδί) στα εθνικά μας θέματα γιατί αυτό δεν είναι για γέλια ούτε για παιχνίδια και θα σας παρακαλούσα να μην ασχοληθείτε ούτε εσείς περισσότερο κύριε Παπανδρέου. Είναι γνωστές και οι θέσεις σας αλλά και οι πράξεις σας ως υπουργός εξωτερικών που κάνουν τα κοκάλα όλων όσων πολέμησαν για την πατρίδα να τρίζουν. Δεν θέλω να θυμηθώ τα Ίμια και τι υπογράψατε μετά, ούτε την ιστορία με τα σχεδία Ανάν . Και δεν θέλω να τα θυμηθώ γιατί υπάρχουν τρία μεγάλα θέματα ανοικτά και φλέγοντα, είναι το όραμα της μεγάλης Αλβανίας που θέλουν κάποιοι, το όνομα το σκοπιών και η ένταξη της Τουρκιάς στην ευρωπαϊκή ένωση και εύχομαι για το καλό όλων μας και της Ελλάδας μας να μην έρθει ποτέ η ώρα να τα χειριστείτε γιατί χαθήκαμε.

Αλήθεια, με τον αγωγό τι θα γίνει ; ξέρω ότι τα αφεντικά σας δεν θέλουν καθόλου αυτές τις παρτίδες με την Ρωσία άσε που ελέγχουν και όλα τα πετρέλαια και δεν θέλουν να μας χάσουν από πελάτες λόγο φυσικού αεριού, αλλά τι θα γίνει έτσι για να ξέρουμε δηλαδή όχι ότι μας κοφτεί κιόλας, εμείς με όλα αυτά που θα μας προσφέρετε σαν κυβέρνηση θα περνάμε ζωή και κότα έτσι και αλλιώς.

Άκου εκεί η πελατειακή βάση της Νέας δημοκρατίας και υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων. Τότε γιατί όλα τα συμφέροντα και οι πελάτες βολεμένοι είναι εναντία στην ΝΔ¨

Τελικά απο το νέο ΠΑΣΟΚ μόνο ο Γκόρτσος λείπει. Τα συμπεράσματα δικά σας

Υ.Γ. φίλε μου καλέ Γιώργο Παπανδρέου για το καλό σου θέλω να σου πω να το γνωρίζεις και εσύ (μπορεί να σου φανεί χρήσιμο) δεν είσαι υποψήφιος πρωθυπουργός στην Ελβετία αλλά στην Ελλάδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου