Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ ανανεωμένο και έχοντας μάθει απο τα λάθη του είναι έτοιμο να κυβερνήσει...


Στις 4 Οκτωβρίου καλούμαστε όλοι οι Έλληνες να επιλέξουμε κυβέρνηση, να επιλέξουμε πρωθυπουργό, να επιλέξουμε πολιτικές για το μέλλον της χώρας μας. Τι συμβαίνει όμως όταν το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, η ψήφος παύει να είναι προσωπική υπόθεση και επιλογή του καθενός ; όταν είναι αποτέλεσμα μαύρης προπαγάνδας, χειραγώγησης της ψήφου και η βούληση του Ελληνικού λαού κατευθυνόμενη από όλα τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτά; Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που θα διαφωνήσει μαζί μου ότι ναι όταν η κρίση του Ελληνικού λαού είναι εσφαλμένη τότε μονό κακό κάνει στην χώρα και όχι καλό.
Έτσι ακούμε όλο αυτό το διάστημα από την στιγμή που κηρύχθηκαν οι εκλογές για ένα νέο ΠΑΣΟΚ που έμαθε από τα λάθη του και είναι έτοιμο να κυβερνήσει, να βγάλει την χωρά από την κρίση και να λύσει όλα τα προβλήματα του λαού. Αυτό φυσικά βρίσκει όλα τα ΜΜΕ συστρατευμένα με το μέρος του παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο και παραπληροφορώντας τον Ελληνικό λαό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση .
Είναι λογικό βεβαία αυτό να συμβαίνει και αρκεί κανείς να ψάξει λίγο να δει ποιοι είναι πίσω από αυτά τα ΜΜΕ και ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που τα πλαισιώνουν. Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ περαιτέρω είναι γνωστά ονόματα στην Ελληνική κοινωνία όπως είναι γνωστή και η δράση τους την εποχή του χρηματιστηρίου επί κυβέρνησης Σημίτη καθώς και σε άλλες περιπτώσεις που τόσο εύκολα ξέχασε o Ελληνικός λαός.
Όσον αφορά τους δημοσιογράφους είναι πολύ εύκολο να μάθει κανείς τα πάντα γύρο από αυτούς αρκεί να ανατρέξει στις λίστες των κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, εκεί θα βρει όλα τα ονόματα αυτών που <> σήμερα μας ενημερώνουν να φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις. Έτσι μας παρουσιάζουν μια κυβέρνηση χωρίς έργο, που μονό σκάνδαλα έχει να επιδείξει , μια κυβέρνηση σαν την χειρότερη όλων τον εποχών. Μα είναι δυνατόν; να μην έχει κάνει τίποτα καλό αυτή η κυβέρνηση ; να μην έχει κάνει έστω και ένα πράγμα; Τόσο αφελής είναι ο Ελληνικός λαός να την επιλέξει δύο φορές ?
Από την άλλη πλευρά μας παρουσιάζουν ένα ΠΑΣΟΚ που αν δεν ήμουν Έλληνας και είχα έρθει στην Ελλάδα πριν από δυο - τρία χρονιά θα πίστευα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα νεοσύστατο κόμμα χωρίς παρελθόν χωρίς δεσμούς με το διάφορα συμφέροντα που δημιουργήθηκε από πατριώτες που αγαπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, που κάνουν ότι μπορούν να τους σώσουν από τον δυνάστη δράκο που λέγετε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ και καταστρέφει τον τόπο αυτό, που σπαταλά τις οικονομίες των Ελλήνων από την πρώτη μέρα που συστάθηκε αυτό το κράτος δηλαδή το 2004.
Μα είναι δυνατόν ; και όμως είναι, δύστυχος για αυτόν τον τόπο είναι. Ένα κόμμα που θα έπρεπε να είναι εκτός βουλής η να μην υπάρχει καν σαν πολιτική δύναμη, με όλα όσα έχει κάνει στην χώρα αυτή από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε αυτήν την στιγμή διεκδικεί την εξουσία και μάλλον όπως πάει το πράγμα θα την πάρει, αν και ακόμα θέλω να πιστεύω μέσα μου ότι ίσως και την τελευταία στιγμή ο Ελληνικός λαός θα ξυπνήσει και θα δει την πραγματικότητα.
Έτσι λοιπόν έχουμε ένα κράτος και ένα κόμμα που δημιουργήθηκαν το 2004 όπως μας τα παρουσιάζουν κάποιοι δημοσιογραφίσκοι (που αν θέλετε την άποψη μου ούτε τα φαρμακεία στις εφημερίδες δεν θα έπρεπε να γραφούν όχι να έχουν λόγο και να κρίνουν, κυκλοφορώντας με πολυτελή αυτοκίνητα , έχοντας κότερα και βίλες με τον μισθό ενός δημοσιογράφου), όταν όμως στριμώχνονται και πρέπει να αποδεχτούν ότι αυτή η χωρά δεν γεννήθηκε το 2004 ούτε το ΠΑΣΟΚ επίσης εκεί αρχίζουν να μιλούν για το νέο ΠΑΣΟΚ που έμαθε από τα λάθη του, ανανέωσε τα πρόσωπα, άλλαξε την πολιτική του και φυσικά είναι πάντα έτοιμο να κυβερνήσει.

Για τον λόγο αυτό νοιώθω την ανάγκη να κάνω μια σύγκριση του παλαιού ΠΑΣΟΚ με το νέο και να θυμηθώ πως λειτουργούσε πριν και πως τώρα. Πριν το κάνω όμως αυτό, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σε όλους όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές. Αλήθεια, γιατί ο Καραμανλής και η κυβέρνηση του δέχεται τέτοιο πόλεμο από την πρώτη μέρα που ανέλαβε από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα πίσω από αυτά; επειδή είναι κυβέρνηση τον ημετέρων όπως λέει το ΠΑΣΟΚ και της μίζας; Ακόμα ποιον βοηθούν τα συμφέροντα και ποιον υποστηρίζουν αυτόν που τους ταΐζει μέσω των κρατικών έργων και από τα χρήματα του Ελληνικού λαού η αυτόν που δεν τους δίνει τίποτα; και αν είναι έτσι γιατί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με όσα λέει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις δεν είναι μπροστά με 20 μονάδες ; Μήπως όλη η ιστορία γίνετε γιατί κάποιος δεν τους δίνει και κάποιος τους έχει (ξανά)υποσχεθεί ;

Επανέρχομαι λοιπόν στην σύγκριση παλαιού και νέου ΠΑΣΟΚ και θέλω να παραθέσω μονό μερικά γεγονότα σημαντικά που ξεχάσαμε όμως από το παρελθόν και να τα συγκρίνω με γεγονότα του σήμερα. Δυο φορές υπήρξαν από το 1980 μέχρι σήμερα οπού το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην αντιπολίτευση την περίοδο 1990-1993 και από το 2004 μέχρι σήμερα και ελπίζω και αύριο. Τι έγινε τις δυο αυτές περιόδους όμως;

1990 - 1993 Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας οριακή με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Θυμάμαι τα ξεβρακώματα στο σύνταγμα των ιδιοκτητών λεωφορείων τότε από τους Σταμουλοκολλάδες συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.
Θυμάμαι τις καταλήψεις επί μακρό χρονικό διάστημα και τα συλλαλητήρια των μαθητών οπού μέχρι και θύματα είχαμε αφαιρώντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.
Θυμάμαι τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά υπουργών με αθώα θύματα ανυποψίαστους πολίτες και καταστροφές της δημοσιάς και ιδιωτικής περιουσίας από δήθεν εξαγριωμένα πλήθη για την οικονομική κατάσταση.
Θυμάμαι όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς με μπροστάρη τότε τον κύριο Πρωτόπαπα να κλείνουν κάθε μέρα σχεδόν το κέντρο για τρία χρονιά.
Θυμάμαι την σφοδρή επίθεση όλου του τύπου απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όπως επίσης την ακατάσχετη εκλογολογία από την πρώτη μέρα που ανέλαβε.

Και ερχόμαστε στο σήμερα γιατί αν αρχίσω να θυμάμαι θα τελειώσουμε μετά τις εκλογές σίγουρα και αν τελειώσουμε και ποτέ.
2004 έως και σήμερα που μιλάμε, Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας πάλι, με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Θυμάμαι που κάηκε όλη η Αθηνά και καταστράφηκαν περιουσίες αθώων συμπολιτών μας για ένα και μοναδικό σκοπό την αποδόμηση της κυβέρνησης και του ιδίου του Καραμανλή.
Θυμάμαι τους μαθητές πάλι στους δρόμους επί μακρόν και πάλι καταλήψεις επί μακρόν για το άρθρο 16 οπού σημειωτέων ήταν σύμφωνο το ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2003.
Θυμάμαι κάθε μέρα σχεδόν το κέντρο κλειστό λόγο κάποιας πορεία η διαμαρτυρίας από όλους πάλι τους πασοκοκρατούμενους συνδικαλιστικούς φορείς (τα κάστρα του ΠΑΣΟΚ) για την οικονομική κατάσταση πάλι. Την εποχή του χρηματιστηρίου με την μεγάλη κλοπή του λαού ευημερούσαν όλοι, τώρα πεινάνε από την Νέα Δημοκρατία.
Επανήρθε η τρομοκρατία στην Ελλάδα παρά την εξάρθρωση της 17ης Νοέμβρη, προσθέτοντας όμως και νέα στοιχεία, μια Ελλάδα οπού είτε την πρώτη φορά το 2007 σε προεκλογική περίοδο κάηκε από άκρη σε άκρη. (Με τις συλλήψεις κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ τότε για εμπρησμό που πέρασε όμως στα ψιλά γράμματα εκτός από μια εφημερίδα μονό και χωρίς να μάθουμε τελικά τι έγινε μετά αν θυμάστε.). Όπως επίσης πάλι πριν μερικές μέρες είδαμε μια Αττική να καίγεται με το άρωμα και μονό των εκλογών και έχοντας κερδίσει το ΠΑΣΟΚ την πρώτη εκλογική του αναμέτρηση. Είναι άραγε τυχαία όλα αυτά ;
Βλέπω όλα τα ΜΜΕ και τα κανάλια να βάλλουν με τον χειρότερο και πιο άνανδρο τρόπο κατά της κυβέρνησης και σήμερα όπως το 1993, όπως επίσης το κεντρικό θέμα στα δελτία ειδήσεων από το 2004 μέχρι την περασμένη εβδομάδα κάθε μέρα να είναι ποτέ πάμε σε εκλογές η ανασχηματισμό. Ποτέ το ένα και ποτέ το άλλο.

Βλέπετε φίλοι μου εσείς κάποια διαφορά μεταξύ παλαιού και νέου ΠΑΣΟΚ ; Με τις ίδιες τακτικές και μεθόδους που ξεκίνησε από το 1980 με τις ίδια και απαράλλακτες συνεχίζει και σήμερα. Και λέω από το 1980 γιατί το θέμα πυρκαγιών είναι ιστορία από το 1979. Τότε για να έρθει στην εξουσία ο Αντρέας.

Όσο για τα ψηφοδέλτια, εκτός από 10 ηθοποιούς (άσχετους με πολιτική και δημοσιονομικά) που έβαλε όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (υπουργοί οι περισσότεροι του Σημίτη) είναι εντός μαζί και με τα περισσότερα από τα παλαιά στελέχη που είχε διπλά του ο Ανδρέας Παπανδρέου, ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ, ΒΑΛΗΡΑΚΗΣ κλπ .

Βλέπετε τίποτα νέο και στα πρόσωπα ;

Στο επόμενο θα επανέρθω με το τι έκανε το ΠΑΣΟΚ και τι ίσως θα πρέπει να περιμένουμε αν μας κυβερνήσει μιας και όλα δείχνουν ότι όχι μονό δεν έμαθε από τα λάθη του η δεν έχει καταλάβει τίποτα αλλά δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο, δεν έχει καμιά διαφορά από το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα το 1980 και το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη το 1996. Η μόνη ίσως διαφορά είναι ότι εκείνες τις εποχές έπρεπε να είναι κάποιος ρήτορας και λαοπλάνος όπως πράγματι ήταν ο Ανδρέας, σήμερα αυτό είναι περιττό την δουλειά στην κάνουν τα ΜΜΕ ακούραστα και αβασάνιστα ( τα έξοδα είναι τα ίδια) με σίγουρα αποτελέσματα, βλέπεις ο κόσμος είναι μάλλον χαζός, η μήπως μας χαζέψανε ;

Τα συμπεράσματα δικά σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου