Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

Τα εθνικά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ Ας μιλήσουμε επιτέλους!


Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει:

«Αμφισβητούν εμμέσως πλην σαφώς τον πατριωτισμό του Γιώργου Παπανδρέου στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Διατυπώνεται το ερώτημα: «Τι πρόβλημα έχει ο κ. Παπανδρέου με τα στρατηγικά ανοίγματα της Ελλάδας στη Ρωσία;», με αναφορά στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.»

Αν το ΠΑΣΟΚ, θέλει πραγματικά να μην αμφισβητεί κανένας τον πατριωτισμό του, είναι υποχρεωμένο να απαντήσει, επιτέλους, καθαρά και ξάστερα στα πολλαπλά, αναπάντητα εδώ και πολύ καιρό, ερωτήματα, παρ' όλες τις πιεστικές ΑΠΟΡΙΕΣ, από όλες τις πλευρές της κοινωνίας μας:

1.- Ο αγωγός Σάουθστρημ, είναι ένας από τους στρατηγικότερους στον κόσμο. Παρακάμπτει και την Ουκρανία και την Τουρκία, επιτρέποντας τον απευθείας εφοδιασμό της Ευρώπης με ρωσικό αέριο.

Και φυσικά παρακάμπτει και τον υπόγειο αμερικανικό πόλεμο, δια του «τηλεχειρισμού» της Νέας Ευρώπης…

Εκτός του Σάουθστρημ, μπήκε στα σκαριά και ένα πρόγραμμα εξοπλιστικής συνεργασίας.

‘Όταν έμαθαν τα νέα, στην Ουάσιγκτον χτύπησε συναγερμός σε Πεντάγωνο, Στέητ Ντηπάρτμεντ, CIA και NSC. Ο αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τσαρλς Ρις ήταν ο πρώτος που την πλήρωσε: Μετατέθηκε δυσμενώς στη Βαγδάτη, σε θέση αναντίστοιχη με τον βαθμό του.. Στη συνέχεια άρχισε η κάθε είδους και μορφής επίθεση εναντίον των προσώπων-φορέων και οπαδών της ελληνορωσικής προσέγγισης. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (Σόρος, Μπρεζίνσκι κλπ.) χαρακτήρισαν την Ελλάδα και τον Παπαδόπουλο στην Κύπρο «Δούρειους ‘Ιππους» της Ρωσίας. Την ίδια ώρα ο Πούτιν παρασημοφορούσε τον ‘Ελληνα Υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και τον Πρέσβη του στην Αθήνα, σε μια σαφή εκδήλωση της μεγάλης σημασίας που απέδωσε στον Σάουθστρημ και στην όλη συνεργασία με την Ελλάδα.

2.- Τί ήξερε λοιπόν το ΒΗΜΑ όταν προειδοποιούσε τον Καραμανλή, στις 29.6.2007, την ίδια εκείνη μέρα που καιγόταν η Πάρνηθα, και κορυφωνόταν -σύμφωνα με το πρωτοσέλιδό του- η αμερικάνικη "δυσφορία" για το νέο ρωσικό αγωγό του αερίου;;; Η απάντηση σήμερα είναι προφανής.

ΒΗΜΑ – 29.6.07 = Πρώτη σελίδα, κάτω δεξιά

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή.

Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των Αμερικανών, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη και να μη γίνει στόχος εκδικητικής μανίας. Διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις…

3.- Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αλεξ Ρόντος, ο εξ απορρήτων του κ. Παπανδρέου,το 2004 (και επανακάμψας πρόσφατα δριμύτερος...),πέρασε το κατώφλι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) των ΗΠΑ και είχε μακρά συνομιλία με τους κ. Φρίντ και Μπράιζα, που υπηρετούσαν τότε εκεί. Θέμα της συνάντησης το Σκοπιανό και οι ενεργειακοί αγωγοί. Μάλιστα ο κ. Ντάνιελ Φρίντ εκνευρισμένος είχε πει τότε στον... απεσταλμένο του κ. Γ. Παπανδρέου το γνωστό πλέον... «George owes us»! (Μας χρωστά ο Γιώργος).

4.- Δύο χρόνια τώρα, ζητάει ο κόσμος, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ επίσημα αυτή την απίστευτη δήλωση του Προέδρου του (το 1999,τότε Υπ.Εξωτ.) σε εφημερίδα του Καναδά χωρίς ΚΑΜΙΑ ανταπόκριση. Περιμένουμε, έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή:

"Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας".

5.- Δημοσιογράφος κ.Μαχαίρας: «Δηλαδή, θα μπορούσε ο αυτοπροσδιορισμός της μειονότητας στη Θράκη να επιτραπεί από το ελληνικό κράτος;)

«Σας είπα υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις. Είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να αναγκαστούμε να το δεχτούμε.»

6.- Αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε, ειλικρινά, να αποφασίσει ο ίδιος ο Κυπριακός λαός για το μέλλον του, γιατί ο κ.Σημίτης και ο κ.Παπανδρέου, βιάστηκαν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, να δηλώσουν, τότε, υπέρ του Σχεδίου Ανάν;

7.- Το παραχαϊδεμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και των Η.Π.Α., ο κ.Χρυσοχοίδης, έχει, πολλές φορές, χαρακτηρίσει τον αντιαμερικανισμό των Ελλήνων «Νέο Χόμπυ».

Είναι μια «πατριωτική» άποψη; «Ευχαριστούμε τις Η.Π.Α.» του Σημίτη;

8.- Το ΠΑΣΟΚ διέκοψε την επαγγελματική συνεργασία του με τον κύριο Βαλλιανάτο, παραμένει όμως άτυπος σύμβουλός του.(Όπως και παλιότερα στο Υπ. Παιδείας.)* Είναι ο γνωστός ιδρυτής της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι» ,(με παρότρυνση του κ. Γ. Παπανδρέου) που είναι βασικός τροφοδότης των ετησίων εκθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ως γνωστόν είναι και σε απόλυτη συνεργασία με το φιλοσκοπιανό κόμμα του Ουρανίου Τόξου και με τους Τσάμηδες που, όλοι μαζί, έχουν καταγγείλει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ότι είναι μια χώρα ρατσιστών-βασανιστών.

Ρωτάμε: Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν «διέκοψε» τότε το Βαλλιανάτο , όταν. στο τελευταίο Συνέδριο, είχε εκθέσει τις ίδιες, προκλητικές απόψεις του;

9.- Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με το «ανοιχτό, πατριωτικό» μυαλό του, ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ, τότε, με τον κ.Νίκο Δήμου, συνιδρυτή με τον κ.Βαλιανάτο του περιβόητου ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ. Τι θα απαντήσει σήμερα, σε αυτά που γράφει ο κ. Δήμου, στην ιστοσελίδα του;; Θα απαντήσει σαν λαϊκιστής ή ως πατριώτης;;

ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ: «Και να σκεφθεί κανείς ότι κάποτε είχα επαινέσει τον Γιώργο Παπανδρέου για το ανοιχτό του μυαλό και το ήθος του. Τώρα, λαϊκιστής. Τι κατάντια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου