Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009

Η πρώτη τεράστια αποτυχία των νταβατζήδων πέρασε απαρατήρητη. & ΤΡΕΛΛΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΜΕ- ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΛΕΜΕ


Από την μία :

Υποδαύλιζαν «θερμή» υποδοχή στον Καραμανλή και τελικά ο Καραμανλής έτυχε θερμότατων εκδηλώσεων στην "Έκθεση Θεσσαλονίκης".

Ο πρωθυπουργός ξέρουμε επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη. Μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και αποσαφήνισε τους κινδύνους που υπάρχουν από παρεκτροπή των δημοσιονομικών έτσι και δεν ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες και μια πολιτική μείωσης του ελλείμματος.

Εδώ δεν θα ασχοληθώ με την επιχειρηματολογία Καραμανλή αλλά με τον τρόπο που επί τρεις μέρες τα κανάλια υποδαύλιζαν διαδηλώσεις και υστερίες κατά του Καραμανλή. Στο Mega π.χ. είχαν τον Καμπουράκη αυτοπροσώπως στη Θεσσαλονίκη, βασικό παράγοντα της πρωινής ζώνης, να κρατά το ματσούκι και να ρωτά τους πολίτες και οργανωμένες ομάδες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αν θα αντιδράσουν τώρα που έρχεται ο Καραμανλής. «Πέστε μου σας παρακαλώ πότε περνούσατε καλύτερα;» και γελούσαν τα μουστάκια του Κακουνάκη! «Θα πάτε στις διαδηλώσεις τη μέρα που θά ρθει ο Πρωθυπουργός;» Ο τρόπος, τα σχόλια από το studio, αλλά και οι άναρθρες κραυγές των εργατοπατέρων ήταν άκρως επιθετικές προς την κυβέρνηση, ήταν φανερό ότι έγιναν όλα σε συνεννόηση, με τηλεοπτικό προγραμματισμό και με έντονη αντιπολιτευτική διάθεση που έφτανε την προβοκάτσια. Η απροκάλυπτη όμως αίσθηση της σκηνοθετημένης οργής μείωνε τελικά την ένταση της στημένης οργής! Φαινόταν από μακριά η ανούσια γραφικότητα και η ψεύτικη αγανάκτηση! Οι πραγματικά φτωχοί άνθρωποι έχουν περηφάνια και εγωισμό και δεν πλησιάζουν τέτοιες φανφάρες προσχεδιασμένες από το MEGAλο μας τσίρκο!

Είναι γνωστό ότι οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο περιθώριο της ΔΕΘ δεν έχουν κανένα νόημα γιατί όλοι οι φορείς καταθέτουν εγγράφως τις απόψεις τους στους αρχηγούς των κομμάτων και κυρίως στον Πρωθυπουργό της χώρας με τον οποίο επίσης έχουν προηγηθεί συναντήσεις και συζητήσεις με παραγωγικούς φορείς. Τελικά ο λαός έχει πάρει είδηση ότι αυτές οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν διακοσμητικό και εικονικό χαρακτήρα και αποτελούν βήμα προβολής της επόμενης γενιάς των εργατοπατέρων. Ο εργατοπατέρας είναι μια πληγή της σύγχρονης πολιτικής σκηνής και αποτελεί επιστήμη των κατώτερων σταδίων του σοσιαλισμού στην «πανελλήνια» κυρίως μορφή του. Θα πει προσβάσεις, ανοιχτές πόρτες, καλοπληρωμένες θέσεις ακόμα και σε τράπεζες, σύμβουλος σε διάφορους οργανισμούς και άλλα πολλά «πανελληνίως σοσιαλιστικά» καλούδια με πολλά λεφτά στις αριστερές τσέπες. Τουτέστιν δεν δουλεύεις και σε πληρώνουν τα κορόιδα. Είναι λοιπόν να μην πας στην Θεσσαλονίκη να ρίξεις τη «χούντα του Καραμανλή;». Θα πας και θα πεις κι’ ένα τραγούδι στον γραφικό Καμπουράκη. Και που ξέρεις. Μπορεί μεθαύριο να εκτιμηθεί η προσφορά σου στο κόμμα δεόντως.

Ο ελληνικός λαός όμως και πάλι δεν τους ακολούθησε. Ιδίως όταν υπάρχει η πιθανότητα να συμμετέχουν στο «πάρτι» αντιεξουσιαστικές συνιστώσες του Συνασπισμού οπότε θα πέσει και ξύλο στους αστυνόμους ή θα κάψουν κανά μαγαζάκι, καμιά τράπεζα, για να τους πουν «επαναστάτες». Χωρίς σπασμένα αυτοκίνητα «επανάσταση» δε γίνεται! Σε πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, η δύστυχη ρεπόρτερ κατέπληξε το κοινό με το «δυστυχώς τελείωσαν γρήγορα τα επεισόδια» Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει! Ο Καραμανλής τελικά όπου πήγε έτυχε θερμότατων εκδηλώσεων και όχι «θερμών» όπως υποδαύλιζε ο Καμπουράκης με τις ευλογίες του Κακαουνάκη! Τα κανάλια βέβαια έκρυβαν την αποτυχία των οργανωμένων εργατοπατερικών κινητοποιήσεων αλλά και τις θερμότατες εκδηλώσεις υποδοχής στον Καραμανλή, όπου πήγαινε. Πλάνα κοντινά και μακρινά μόνο σε αραιά σημεία των συγκεντρωθέντων οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ οι πληροφορίες μιλάνε για θερμότατες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ότι και να λένε οι παπαγιαννιστές, οι nonewζίστες, οι κουρδιστοφασίστες και οι «ελεύθεροι» πρασινοφρουροί του διαδικτύου……

Από την άλλη :

Αυτή θα είναι η "ανεξάρτητη" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;

Την συνέντευξη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Παπανδρέου στη Δ.Ε.Θ την μετέδωσαν ούτε ένα, ούτε 2...., αλλά 11 κανάλια......τη στιγμή που την αντίστοιχη συνέντευξη του Πρωθυπουργού της χώρας την είχαν μεταδώσει τα μισά κανάλια!!

Αυτό το γεγονός και μόνο σημαίνει ότι ο κ. Παπανδρέου προωθείται από τα "αντικειμενικά" Μ.Μ.Ε, τα οποία φυσικά κόπτονται για τη "σωστή" ενημέρωση του Έλληνα πολίτη, και για τον ίδιο σκοπό φυσικά πλέον στις δημοσκοπήσεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ΠΑΣΟΚ, όχι απλά είναι πρώτο, αλλά κερδίζει και την αυτοδυναμία...!

Αυτή είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα....όπου υπάρχουν συμφέροντα η "αντικειμενικότητα" πάει περίπατο...!

Ας δούμε τώρα και το σύνολο σχεδόν του ελληνικού Τύπου που λειτουργεί κάτι παραπάνω από αβανταδόρικα για τον Γιώργο Παπανδρέου. Τέτοιο σπρώξιμο αδερφάκι μου δεν έχει ματαξαναγίνει... Δεν είναι τυχαίο ότι ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός Τύπος στην Ελλάδα έχει ξεπουληθεί σε μεγάλα συμφέροντα.

Πίσω από κάθε κανάλι και εφημερίδα βρίσκεται ένας εργολάβος, ένας εφοπλιστής ή οποιοσδήποτε άλλος μεγαλοκαρχαρίας που συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Κάθε κανάλι και κάθε εφημερίδα στην Ελλάδα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αποτελεί εργαλείο πίεσης για τις συναλλαγές των αφεντικών τους με το Δημόσιο. Αυτά τα μεγάλα συμφέροντα έχουν αποφασίσει με νύχια και με δόντια να στηρίξουν Γιωργάκη.

Είναι πάρα πολλά τα λεφτά που έσκασαν για να σπρωχτεί ο Yiorgo....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου