Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο… η μεγάλη απάτη του ΠΑΣΟΚ και η καταστροφή των Ελλήνων……..


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία γύρο από το νέο νομοσχέδιο και τα μέτρα που θα πάρει η Ελληνική κυβέρνηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Σήμερα ακούσαμε δια στόματος του Υπουργού Κου Παπακωνσταντίνου τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο και πώς θα τεθούν σε ισχύ όλα όσα κυκλοφορούσαν σαν φήμες το προηγούμενο διάστημα.

Φυσικά πρέπει να ομολογήσουμε ότι όντος υπάρχει πρόβλημα, άλλωστε αυτό το γνωρίζαμε όλοι μας εκτός από το ΓΑΠ που μέχρι το τέλος υποστήριζε ότι λεφτά υπάρχουν. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι είμαστε υπέρ του να παρθούν μέτρα τα οποία θα είναι κοινωνικά δίκαια και θα βοηθούν πραγματικά τους οικονομικά ασθενέστερους. Τι γίνεται όμως όταν τα νέα μέτρα όπως ανακοινώθηκαν δεν είναι ούτε δίκαια ούτε βοηθούν αλλά καταστρέφουν και υποδουλώνουν τους Έλληνες στα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού ;

Με όσα διαβάσαμε και ακούσαμε είναι το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω και εξηγούμαι ευθείς αμέσως με παραδείγματα και νούμερα για να καταλάβει όλος ο κόσμος ότι μόνο δίκαια και σωστά δεν είναι αλλά κάπου προσβλέπουν. (Αυτό το κάπου θα σας το αφήσω για το τέλος, έκπληξη)

Έχουμε λοιπόν και λέμε, το πρώτο θέμα είναι οι αποδείξεις όπου ο πολύς Κος Παπακωνσταντίνου μας αποκάλυψε ότι δεν θα μετράνε οι αποδείξεις από ενοίκια, φως, νερό, τηλέφωνα (κινητά και σταθερά), και δάνεια (όλα). Πολύ ωραία, με λίγα λόγια τα βασικά και πιο σημαντικά έξοδα δεν λογίζονται για την κάλυψη του αφορολόγητου. Παράλληλα όμως μας ζήτησε να καταθέσουμε αποδείξεις χωρίς να εξαιρεί κανένα κοινωνικό στρώμα.

Να τα δούμε λίγο και με νούμερα; Έχουμε έναν εργαζόμενο ο οποίος έχει εισόδημα 12.000 ευρώ τον χρόνο δηλαδή 857 ευρώ τον μήνα, με το νέο νομοσχέδιο θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις εξόδων ύψους 4000 τον χρόνο δηλαδή 333 ευρώ τον μήνα. Με λίγα λόγια αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να ξοδεύει από τα 857 ευρώ τον μήνα τα 333 σε όχι πρώτης ανάγκης αγαθά και για το ενοίκιο του την ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, σταθερή τηλεφωνία, κινητή τηλεφωνία (αν έχει) τις καθημερινές μετακινήσεις του με τα ΜΜΜ κλπ θα πρέπει να ξοδεύει 524 ευρώ. Τα σκεφτόσασταν καιρό Κε Παπακωνσταντίνου ; χαρτί και μολύβι πήρατε ;

Μήπως δεν γνωρίζεται ότι κάποιος ο οποίος βγάζει 12000 ευρώ τον χρόνο δανείζεται για το ενοίκιο και για να τα βγάλει πέρα και δεν πάει ούτε για καφέ ; πόσο μάλιστα να ψωνίσει από τον Καρούζο όπως εσείς. Αλλά ας δούμε και άλλο παράδειγμα με ένα νιόπαντρο ζευγάρι το οποίο και οι δύο μαζί βγάζουν 30.000 ευρώ τον χρόνο και δεν είναι στην κατηγορία την προηγούμενη. Αυτό το ζευγάρι δηλαδή με έσοδα και από τους δύο 2142 ευρώ τον μήνα θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις ύψους 12.000 ευρώ. Έκανε όμως ένα λάθος πάνω στον ενθουσιασμό του και στην προσπάθεια του να φτιάξει την οικογένεια του και το μέλλον του πήρε ένα δάνειο για να αγοράσει ένα σπίτι με δόση 900 ευρώ τον μήνα που είναι και μία μέση δόση. Δηλαδή αυτό το ζευγάρι που του μένουν 1242 ευρώ τον μήνα θα πρέπει να συγκεντρώνει αποδείξεις όχι από είδη πρώτης ανάγκης όπως τα ανέφερα ποιο πάνω 1000 ευρώ ανά μήνα για να συμπληρώσει 12000 ευρώ τον χρόνο. Άρα καλείται να καλύψει τις υπόλοιπες ανάγκες του που είναι και οι σημαντικότερες με αυτά που του μένουν δηλαδή 242 ευρώ τον μήνα. Κε Παπακωνσταντίνου έχετε κάνει ποτέ σας οικογενειακό προϋπολογισμό ; Έχετε βρεθεί ποτέ σας στην θέση να περισσεύει μήνας όταν τελειώνει ο μισθός αντί να περισσεύει μισθός στο τέλος του μήνα;

Φυσικά δεν θα μείνω μόνο σε αυτά, ας αναφερθούμε λίγο και στις μικρές επιχειρήσεις. Ναι, ναι Κε Παπακωνσταντίνου. Αυτές τις επιχειρήσεις που αρκετές από αυτές ενώ πλήρωσαν την περαίωση πέρσι τις καλέσατε για τακτικό έλεγχο (ως γνωστό στην Ελλάδα τέλεια να είναι τα βιβλία το πρόστιμο θα πέσει) επειδή τα ταμεία σας είναι μείων. Τώρα αυξάνεται την φορολογία τους από αυτά που δεν επενδύονται από τα κέρδη την ίδια στιγμή που είναι σε όλους γνωστό ότι ακόμα και σε μία νέα επιχείρηση η εφορία δικαιολογεί μόνο τα 2 πρώτα χρόνια με ζημιά μετά πρέπει να βγάλει κερδοφορία αλλιώς ο έλεγχος είναι βέβαιος. Φυσικά έτσι όπως είναι στημένο το όλο σύστημα είναι εύκολο να βγάλει κερδοφορία από την στιγμή που δεν λογίζονται ούτε οι αποσβέσεις ούτε λαμβάνεται υπόψη το αδιάθετο εμπόρευμα (ΣΤΟΚ). Έτσι αυτή η κερδοφόρα επιχείρηση πρέπει να πληρώσει ψηλότερο φόρο από την στιγμή που πραγματικά και όχι στα χαρτιά δεν δύναται να επενδύσει τα κέρδη της.

Όλες αυτές τις αποφάσεις τις παίρνετε σε μία περίοδο κρίσης που η ανεργία καλπάζει και με το 80% των μικρών επιχειρήσεων ένα βήμα πριν το λουκέτο και υπέρ χρεωμένες στις τράπεζες με τον τζίρο τους πεσμένο μέχρι και 60% από πέρσι. Τις παίρνετε την ίδια στιγμή που ο μαύρος με τις τσάντες στήνει την κουβέρτα του έξω από την πόρτα της Α ΔΟΥ Πειραιά χωρίς να τον ενοχλεί κανείς και χωρίς φυσικά να πληρώνει φόρο, να κόβει αποδείξεις, να πληρώνει ΙΚΑ, Δημοτικά τέλη, ΔΕΗ κλπ κλπ. Την ίδια στιγμή που υπάλληλοι της εφορίας περνούν από μπροστά τους και ψωνίζουν κιόλας καμιά φορά, την στιγμή που η αστυνομία είναι στο απέναντι πεζοδρόμια και σταματάει αυτοκίνητα για να ελέγξει αν έχουν πάρει το σήμα τους, την ίδια αυτήν στιγμή που περνάει δίπλα από τον μαύρο με τις τσάντες και ο φουκαράς ο έμπορος που πλήρωσε περαίωση αλλά περνάει ανάμεσα από τις κουβέρτες με τις μαϊμού τσάντες για να πάει τα βιβλία του στην εφορία που τον κάλεσε για έλεγχο. (Για τον μαύρο που αναφέρω μην το πάρετε σαν ρατσιστικό είναι απλά το χρώμα που έχουν όλοι αυτοί με τις τσάντες)

Που αποσκοπούν αυτές οι κινήσεις κατά των Ελλήνων επιχειρηματιών ; Ποιός ο σκοπός του κυνηγιού τους και της καταστροφής τους ; Κε Παπακωνσταντίνου

Να πάμε λίγο και στις υπεράκτιες εταιρίες, μπράβο κύριοι το σκεφτόσασταν πολύ αυτό που είπατε για τα ακίνητα των εταιριών να πάτε την φορολογία από το 3% στο 10% ; μα και με το 3% τίποτα δεν εισπράξατε ποτέ και με το 10% τώρα το ίδιο θα γίνει. Και αν δεν γνωρίζεται το γιατί μπορώ να σας το πω εγώ για να μην πας περνάτε και για χαζούς. Όπως είναι γνωστό κάθε ακίνητο είναι και μία εταιρία, κανείς δεν βάζει πάνω από ένα ακίνητο στην εταιρία. Έτσι κάποιος που έχει ένα σπίτι στην Εκάλη ένα διαμέρισμα στο κολωνάκι, ένα σπίτι στην Μύκονο και ένα στην Αράχοβα πολύ απλά έχει 4 υπεράκτιες εταιρίες. Καλά μέχρι εδώ ; Κάθε εταιρία πρέπει να έχει και ένα πρόσωπο σαν διαχειριστή έτσι το κάθε σπίτι χρεώνεται σαν κύρια και πρώτη κατοικία στον διαχειριστή ο οποίος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε υπάλληλος του <> (οικονόμος, κηπουρός κλπ που εμφανίζεται σαν διαχειριστής της εταιρίας). Προσέξτε όχι ιδιοκτήτης αλλά διαχειριστής, υπάλληλος δηλαδή ο ιδιοκτήτης δεν μαθεύεται ποτέ. Έτσι με το αφορολόγητο περί πρώτης κατοικίας δεν πληρώνει τίποτα η πληρώνει ελάχιστα για αυτά που είναι πάνω από 250 τ.μ. Εδώ είναι προφανές ότι όλη η ιστορία είναι απλά πυροτέχνημα για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος που δεν γνωρίζει το καθεστώς των υπεράκτιων εταιριών και για να λένε τα κανάλια σας ότι θίγονται όσοι έχουν και καλά και να μπορείτε να λέτε ότι πήρατε μέτρα κατά των πλουσίων. Εγώ λέω τρίχες κατσαρές κιόλας.

Φυσικά δεν θα μπορούσα να αφήσω απ’ έξω τις τράπεζες που για ακόμη μια φορά κάνετε ότι είναι δυνατό να μην χάσουν την τεράστια σε βαθμό σκανδάλου κερδοφορία τους. Πως ; με ρωτάτε πως ; Μα είναι πολύ απλό αφού πρώτα τις βοηθήσατε να ξεζουμίσουν όλους τους Έλληνες με τα ασύστολα δάνεια που χορηγούσαν και στην κουτσή Μαρία ακόμα, μην έχοντας να πάρουν άλλα και έχοντας μαζευτεί τόσα ακίνητα προς κατάσχεση που δεν θα πουληθούν ποτέ, άρα θα χάσουν κάποια λεφτά, βγάζεται παράνομη κάθε κίνηση για ποσό μεγαλύτερο των 1500 ευρώ με μετρητά ώστε να αναγκάσετε τον κόσμο να πληρώνει τις παράλογες χρεώσεις των τραπεζών για κάθε κίνηση. Δεν θα υπάρχει άλλος τρόπος καθώς για οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 1500 ευρώ υα πρέπει να γίνεται είτε με κάρτα, η με δίγραμμη επιταγή η απλή ή έμβασμα κλπ. Ακόμα και σε μία κάρτα μετρητών ο κόσμος θα χρεώνεται με 1,5 % ενώ με μετρητά δεν θα χρεωνόταν τίποτα.

Όσο για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων. Για ποια κεφάλαια μιλάτε ; ποιών τα κεφάλαια θέλετε να φέρετε στην Ελλάδα να κάνουν κουμάντο; Των Ελλήνων μία φορά όχι και αυτό γιατί πολύ απλά αυτός που ζεί εδώ και είναι Έλληνας θα πρέπει να είναι πολύ χαζός να φέρει μέσα τα χρήματα που έχει στην Ελβετία γιατί και αν ακόμα θελήσει να τα φέρει μέσα επωφελούμενος την χαμηλή φορολόγηση του 5% τον επόμενο χρόνο και αν δεν φορολογηθεί θα ξέρει το κράτος ότι κάποιος έφερε 1 εκατ ευρώ και θα τον πιάσει με τεκμήρια κλπ και δεν θα μπορεί να τα βγάλει έξω πάλι. Ποιός μόνο μπορεί να φέρει μέσα κεφάλαια με χαμηλό φόρο και έχει συμφέρον να το κάνει ; Οι ξένοι μόνο, οι οποίοι δεν είναι Έλληνες και μπορούν να τα βγάλουν όποτε θελήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Γιατί Κε Παπακωνσταντίνου δεν θέλετε τα Ελληνικά χρήματα αλλά τα ξένα; Μήπως, λέω μήπως εγώ τώρα, συνδυάζοντας τον ερχομό ξένων κεφαλαίων με την εξόντωση των Ελλήνων επιχειρηματιών έχετε κάποιο σκοπό να περάσουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις σε ξένους ; Λέω μήπως.

Και κλείνοντας δεν ξεχνάω ότι σας χρωστάω μία έκπληξη όσο αφορά το γιατί πάρθηκαν αυτά τα μέτρα και φυσικά η χρονική στιγμή που πάρθηκαν και ο τρόπος που πάρθηκαν και θα καταλάβετε όλοι τι σκοπό έχουν. Σε ότι έχω γράψει στο παρελθόν έχω επιβεβαιωθεί στο ακέραιο, έτσι πολύ φοβάμαι ότι αυτά που γράφω σήμερα θα τα διαβάζουν σε λίγο καιρό όλοι όσοι θα σπεύσουν να με βρίσουν σήμερα και θα αντιλαμβάνονται πόσο σωστά ήταν όταν θα επαληθευτούν όπως έγινε άλλωστε και με παλαιότερα δημοσιεύματα μου.

Ας δούμε πρώτα πως φτάσαμε ως εδώ, αρχικά και με αφορμή την οικονομική κρίση κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν τον Καραμανλή για να φέρουν των ΓΑΠ (πιόνι τους) για να περάσουν αυτά που θέλουν. Έτσι κάνουν την πρώτη προσπάθεια από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση ο Τζέφρυ με το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό και σιγά σιγά ανοίγοντας τα θέματα Τουρκικό, Μακεδονικό, Κυπριακό, Αλβανία. Είναι όμως πολλά και δύσκολα και από το πρώτο θέμα κιόλας το μεταναστευτικό υπάρχουν τεράστιες αντιδράσεις και εξοργισμένος κόσμος.

Χωρίς αυτό όμως που είναι απαραίτητο για να περάσουν και τα υπόλοιπα όπως τα θέλουν ( έχω γράψει στο παρελθών τι σχέδια έχουν) δεν μπορούν να πάνε πάρα κάτω. Έτσι αλλάζουν λίγο γραμμή πλεύσης και αφήνουν λίγο στην άκρη το νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες και βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο Β. Δηλαδή επιχείρηση οικονομία και εξαθλίωση μόνο των Ελλήνων. Αρχίζουν ένα παιχνίδι κερδοσκοπικό σε βάρος της χώρας που έχει σαν αποτέλεσμα να δανειστεί η χώρα με τεράστια ψηλό επιτόκιο το οποίο ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει (ο λαθρομετανάστης χέστηκε, δεν πληρώνει τίποτα μόνο παίρνει), παράλληλα μας βομβαρδίσουν τα ανθελληνικά κανάλια με δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας δημιουργώντας τρόμο στον λαό (γνωστή σίγουρη συνταγή).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βγούν από την Ελλάδα περίπου 8 δις σε δύο εβδομάδες μόνο. Στην συνέχεια με τις υποδείξεις της Ε.Ε. και κάτω από τους ελέγχους που αποφάσισε να κάνει κάθε μήνα μας καλεί να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα όπως μας τα παρουσίασαν. Βγαίνει ο ΓΑΠ (Τζέφρυ) και απευθυνόμενος στον Ελληνικό λαό ζητά την βοήθεια του να σώσουμε την χώρα προσβλέποντας στον πατριωτισμό και το φιλότιμο του Έλληνα παραμυθιάζοντας τον όμως. Σήμερα ανακοινώνει αυτά τα μέτρα που ανέφερα μερικά πιο πάνω και την ίδια στιγμή ως δια μαγείας όλοι οι Ευρωπαίοι αλλάζουν την στάση τους προς την Ελλάδα και αρχίζουν να μιλούν για βοήθεια προς αυτή και ότι πρέπει να σώσουν την Ελλάδα κλπ όπως είδαμε σε όλα τα κανάλια.

Θέλει η π…να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει. Αυτό το λέω γιατί την ίδια στιγμή που το κλίμα γυρνούσε προς την Ελλάδα από εντελώς αρνητικό σε υπέρμετρα θετικό χωρίς να έχει γίνει τίποτα παρά μόνο ανακοινώσεις τους ξέφυγε εκεί στο Ευρωκοινοβούλιο και το πέταξαν ότι η Ελλάδα πρέπει να σωθεί, πληρώνει 4,5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες και εμείς σαν Ευρώπη δεν κάνουμε τίποτα για τα προβλήματα που έχει με την Τουρκία και το Κυπριακό ώστε να βρεθεί λύση και να μειωθούν οι δαπάνες. Ο ΓΑΠ το είχε πετάξει άλλωστε μέσα στην χαζομάρα του στις αρχές ότι μία αδύναμη οικονομικά Ελλάδα δεν έχει διαπραγματευτική ισχύει στην Ευρώπη για τα εθνικά θέματα και έτρεχε ο Πάγκαλος να το μαζέψει και κανείς δεν έδωσε σημασία. Μήπως το ξεχάσατε ;

Ακόμα δεν καταλάβατε; Λοιπόν για όσους δεν το έπιασαν ακόμα είναι απλό, ξεζουμίσουμε τους Έλληνες τους φέρνουμε σε κατάσταση οικονομικής αθλιότητας, τους αποδυναμώνουμε στερώντας τους ακόμα και τα βασικά και μετά φέρνουμε τους ξένους με το ζεστό χρήμα να πάρουν τις επιχειρήσεις από τα χέρια των Ελλήνων προσλαμβάνοντας τους μετά στις μέχρι χθές δικές τους επιχειρήσεις για ψίχουλα. Έχοντας για αφεντικό τον Χασάν που ήρθε πρίν 5 χρόνια στην Ελλάδα. Από την στιγμή που εμείς έχουμε το χρήμα έχουμε την δύναμη και κατ επέκταση και την Ελλάδα. Έτσι θα περάσουμε και το νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες (ποιος θα αντιδράσει άλλωστε στα αφεντικά του) και μετά από αυτό και με την Ελλάδα να μην ανήκει στους Έλληνες κάνουμε ότι θέλουμε στο Σκοπιανό, Τουρκικό, Κυπριακό, Μεγάλη Αλβανία και άστους να κόψουν τον λαιμό τους πάμε στην επόμενη χώρα που έχει σειρά.

Στις 9 Σεπτεμβρίου ο Ελληνικός λαός αποφάσισε, και αποφάσισε να χαρίσει τη χώρα του και εσύ ΠΑΣΟΚΕ συνδικαλιστή του δημοσίου αν θέλεις μην δεχτείς την μείωση των επιδομάτων άλλωστε και αυτή προσωρινή είναι, αύριο την θέση σου θα την έχει ο Μοχάμετ με το ένα πέμπτο των κεκτημένων σου (τρομάρα σου) και δεν θα έχουμε και δημοσιονομικό πρόβλημα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι πάλι ΠΑΣΟΚ θα ψηφίζεις. Εύχομαι πάντως να μην βρεθεί ποτέ κανείς από εμάς στην θέση να μας μουτζώνουν τα παιδιά μας γιατί χωρίς ταυτότητα, χωρίς πατρίδα να μην έχουμε και οικογένεια πάει πολύ.

Περαστικά μας όπως στρώσαμε να κοιμηθούμε τώρα……..

Υ.Γ. Για όσους σπεύσουν να πουν ότι αυτά είναι επιστημονικά σενάρια ή βλακείες τους συνιστώ πρώτα να κάτσουν να σκεφτούν λίγο (με το πάνω κεφάλι φυσικά) να δουν όσα γίνονται και πως χωρίς κομματική ταμπέλα και ας κρατήσουν μία πισινή γιατί πολλές φορές η ιστορία έχει δείξει ότι όσοι βιάστηκαν να χλευάσουν στο τέλος αυτοί έγιναν άτομα για χλευασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου