Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ντροπή και αίσχος, Παράκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν…….


Μετά από επώνυμη καταγγελία η οποία μου έφτασε σήμερα το πρωί όσον αφορά το σύστημα υγείας στην Ελλάδα και πως λειτουργούν οι Έλληνες γιατροί με δηλωθέντα εισοδήματα 5 και 6000 ευρώ τον χρόνο ανακοινώνω ένα συμβάν για να γίνει γνωστό σε όλους τους Έλληνες και να φτάσει στα αυτιά των υπευθύνων μήπως καταφέρουμε να σώσουμε μια κοπέλα που κινδυνεύει η ζωή της και μήπως κάποια στιγμή ευαισθητοποιηθούν οι αρχές και οι εισαγγελείς και μπεί μία τάξη επιτέλους σε αυτή τη χώρα.

Το συμβάν έχει ως εξής. Στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα νοσηλεύεται μία κοπέλα με σοβαρό πρόβλημα υγείας (τα στοιχεία της είναι διαθέσιμα και για όποιον μπορεί και θέλει να βοηθήσει αλλά και για όποια δικαστική αρχή θελήσει να ερευνήσει την υπόθεση), η ατυχία της κοπέλας είναι ότι ανήκει στην σπάνια ομάδα αίματος 0 ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ. Οι συγγενείς της κοπέλας αλλά και πολλοί φίλοι κατάφεραν μέσα από φίλους και γνωστούς με πολύ κόπο να βρούν δύο συνανθρώπους μας με την ίδια ομάδα αίματος οι οποίοι αμέσως έσπευσαν να δώσουν αίμα για την κοπέλα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατό.

Ως γνωστό όμως και επειδή εδώ είναι Ελλάδα γνωρίζοντας οι συγγενείς της κοπέλας τι συμβαίνει στα Ελληνικά νοσοκομεία και με τους Έλληνες γιατρούς ζητήθηκε από τους δύο αιμοδότες να μεταβούν μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο (Αλεξάνδρα) και με όνομα και επώνυμο να δώσουν αίμα για την συγκεκριμένη κοπέλα. Έτσι και έγινε και μάλιστα ένας εκ των αιμοδοτών τυγχάνει να είναι και προσωπικός μου φίλος οπότε δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας της καταγγελίας ούτε θέμα να ανήκει σε άλλη ομάδα αίματος.

Το αίμα δόθηκε κανονικά και μάλιστα μετά και από συνεννόηση μεταξύ των αιμοδοτών και των συγγενών της κοπέλας ώστε να βρίσκετε στο νοσοκομείο και κάποιος από τους συγγενείς για να είναι σίγουροι ότι δεν θα χαθεί το αίμα. Η συνέχεια είναι πολύ τραγική όταν επίσημα το νοσοκομείο ανακοινώνει στους συγγενείς της κοπέλας ότι αίμα δόθηκε αλλά ανήκει σε άλλη ομάδα από της κοπέλας. Φυσικά αυτό δεν είναι αληθές καθώς τα άτομα που έδωσαν αίμα γνωρίζουν πολύ καλά την ομάδα τους και το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά της κοπέλας.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και όταν κινδυνεύει μια ζωή γίνεται ακόμα σοβαρότερο, δεν θέλω να υποθέσω σε καμία περίπτωση ότι η σήψη των Ελληνικών νοσοκομείων και των Ελλήνων ‘’γιατρών’’ είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να κλέβουν το αίμα το οποίο μπορεί να πουλούν έναντι αδράς αμοιβής. Δυστυχώς αλλά το μυαλό μου δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού και αυτό γιατί δεν μιλάμε για μία ομάδα αίματος κοινή αλλά για πολύ σπάνια ομάδα και εύκολα μπορεί κάποιος να το εκμεταλλευτεί και να καρπωθεί μεγάλα ποσά από ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνια που θα πλήρωνα όσο, όσο για να σώσουν δικούς τους ανθρώπους.

Θερμή παράκληση σε όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν και ανήκουν στην ίδια ομάδα αίματος με την κοπέλα να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μου μέσω μάϊλ ώστε να τους δώσω τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες πως θα δώσουν αίμα καθώς και τι θα πρέπει να προσέξουν ώστε αν συμβεί πάλι το ίδιο να πάω εγώ προσωπικά στον εισαγγελέα και να καταθέσω όλα τα στοιχεία.

Επίσης παρακαλώ όλους να το διαδώσουν αυτό το συμβάν και όσοι μπορούν η είναι σε θέσεις ανάλογες να κάνουν όλες τις ενέργειες μήπως επέμβει κάποιος εισαγγελέας να ερευνήσει την υπόθεση. Για κάθε αρμόδια αρχή μπορώ μετά από την έγκριση αυτών που έδωσαν αίμα να να προσκομίσω τόσο τα ονόματα τους καθώς και κάθε σχετικό έγγραφο που έχουν στα χέρια τους για την αιμοδοσία.

Στο e-mail : skeptomenos.ellhnpolitis@gmail.com μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποια πληροφορία θελήσετε.

Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα και έτσι λειτουργούν κάποιοι νέο Έλληνες, έχουμε εκφυλιστεί τελείως έχουμε φτάσει σημείο να πουλάμε τις ζωές των συνανθρώπων μας για να γεμίσουμε την τσέπη μας με μερικά ευρώ παρά πάνω. Είναι ντροπή και αίσχος αυτές οι συμπεριφορές που μένουν και ατιμώρητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου