Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Ιδού το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ!..



Δανείζομαι το εύστοχο άρθρο του ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ και του Δ. Ρίζου και το αναπαράγω για όλους όσους έχουν κοντή μνήμη και για όλους όσους θεωρούν ακόμα την σημερινή κυβέρνηση αξιόπιστη και σοβαρή, Ιδού τα χάλια μας :

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ των εκλογών, στις 14 Σεπτεμβρίου 2009, το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου δημοσίευαν το πρόγραμμά τους για την Οικονομία.

Είναι τόσο αντίθετο με όσα κάνουν σήμερα… Τόσο αντιφατικό και τόσο απίστευτο, ώστε αν απλώς μας το έλεγαν προφορικά δεν θα το πιστεύαμε!..

Ο Προκ. Παυλόπουλος, όμως, μας έστειλε αυτό το Πρόγραμμα δημοσιευμένο σε ειδικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Οικονομία: Οι στόχοι του Προγράμματός μας των 100 Ημερών». Σας το υπενθυμίζουμε:

***

«1. Στήριξη του εισοδήματος και αναδιανομή με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Εκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Αύξηση επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες. Καμία αύξηση φορολογικού βάρους στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Μέτρα προστασίας των δανειοληπτών. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο…

***

2. Ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ από τον πρώτο Προϋπολογισμό και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Ενεση ρευστότητας στην αγορά μέσω του ΤΕΜΠΜΕ. Δημιουργία Ταμείου Αναχρηματοδότησης της Οικονομίας για τη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

***

3. Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης και στήριξη των ανέργων (βλ. και κοινωνικό κράτος).

4. Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων…».

***

ΣΤΟ ίδιο κομματικό φυλλάδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ανύποπτο χρόνο, ομολογεί ότι ήταν πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση της Οικονομίας. Και μάλιστα απευθείας από Αλμούνια, Τρισέ, Μπαρόζο κ.ά.

Ιδού τι γράφει:

«…Εγώ δεν θα μιλήσω αύριο, έχω ήδη μιλήσει από χθες. Εχω πάει στον Τρισέ, έχω πάει στον Μπαρόζο, έχω μιλήσει με τον Αλμούνια, έχω μιλήσει με πολλούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το πρόγραμμα το οποίο εμείς καταθέσαμε είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και αξιόπιστο. Εμείς θα διαπραγματευτούμε σκληρά για το συμφέρον του τόπου».

***

ΑΛΛΑ παραδέχεται και το χρέος που παρέδωσε στη Ν.Δ. το 2004 το ΠΑΣΟΚ…

«Ηταν 180 δισ. ευρώ και σήμερα έφθασε στα 280 δισ. ευρώ» λέει στο δημοσιευμένο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Δεν λέει όμως ότι τα επιπλέον 80–100 δισ. δεν είναι δανεισμός από την κυβέρνηση Καραμανλή…

…Αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του είναι τόκοι στα πασοκικά δάνεια!..

***

ΜΕΝΕΤΕ έκπληκτοι, ε; Διότι 4 μήνες μετά, και το εισόδημα δεν το στηρίζει, αντίθετα το κόβει… Και τα επιδόματα περικόπτει!.. Και στους φόρους πλακώνει τους Ελληνες! Και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, αντί να τα «παγώνει», αυξάνει!!!

Αυτό είναι σήμερα το καραγκιοζιλίκι της πολιτικής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου