Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ……………….


Είναι η πρώτη φορά πραγματικά που δεν ξέρω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω. Τι να γράψω και τι να αφήσω με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2010. Φυσικά αναφέρομαι σε αυτά τα ‘’εκπληκτικά’’ μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την οικονομία. Λέω εκπληκτικά γιατί πραγματικά διαβάζοντας τα και αναλύοντας τα διαπιστώνω ότι πραγματικά αυτή τη φορά θα υπάρξει λύση. Είναι λογικό να υπάρξει λύση και η χώρα δεν θα έχει στο μέλλον κανένα πρόβλημα οικονομικό γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχει οικονομία.

Για να έχεις οικονομικά προβλήματα πρέπει να έχεις και οικονομία, χθες ο πρωθυπουργός μας αυτός ο Άγιος άνθρωπος με μία κίνηση ματ πήρε την γενναία απόφαση να δώσει τέλος σε όλα τα διαχρονικά προβλήματα με τον ποιο σίγουρο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο που είναι απλός. Να μην έχουμε οικονομία καθόλου οπότε δεν θα υπάρχουν και προβλήματα.

Έτσι λέω να τα πάρω στην τύχη μερικά από τα μέτρα για να δούμε πώς αυτοί οι φωστήρες του επιτελείου του σκέφτηκαν και λειτούργησαν για να πάρουν αυτά τα μέτρα.

Καταρχάς πρέπει να συμφωνήσω ότι αυτός ο φόρος στα ελικόπτερα είναι πολύ σημαντικός και θα φέρει πολλά χρήματα στα ταμεία μιας και η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη με τους Έλληνες να κυκλοφορούν με τα ελικόπτερα τους. Να θες να βγεις από το σπίτι σου και να μην ξέρεις τι καιρό κάνει. Έχει συννεφιά, ήλιο τι ; Πετάνε από πάνω μας όλη μέρα και είναι τόσα πολλά που σκοτεινιάζει ο ουρανός. Όχι αυτό είναι καλό μέτρο πραγματικά και τους πιάνει όλους ειδικά αυτούς τους συνταξιούχους που το έχουν δει σαν μόδα και το εφάπαξ το κάνουν πια ελικόπτερα.

Από την άλλη τι φοβερή ιδέα ήταν αυτή με τους πολύτιμους λίθους και τα κοσμήματα. Μιλάμε σκίσατε παιδιά. Φαντάζομαι ότι έχετε κάνει ειδική μέριμνα για τον τρόπο που θα τα φορολογήσετε και κατά πάσα πιθανότητα θα συστήσετε κάποιο σώμα ράμπο που θα συχνάζει στο Κολονάκι και θα παρακολουθούν και θα καταγράφουν τι φοράει η κάθε κυρία και μετά θα στέλνουν τον λογαριασμό έτσι ;

Γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Ποίος ηλίθιος θα πάει να αγοράσει διαμάντια 30% ακριβότερα από την Ολλανδία η άλλες χώρες της Ε.Ε. όταν έχει την δυνατότητα να τα πάρει από εκεί και να τα φέρει μέσα νόμιμα καθώς είναι χώρες της Ε.Ε. και δεν υπάρχουν δασμοί; Φυσικά το ΦΠΑ και αυτό θα το πληρώσει στην χώρα αγοράς γιατί να πληρώσει 21%.

Και ταξίδι να μην κάνει πάντως μπαίνει στην σελίδα του κάθε σχεδιαστή η το ηλεκτρονικό κατάστημα κάθε οίκου και τα παραγγέλνει από Αγγλία, Γαλλία και όπου αλλού και έρχονται στην πόρτα του. Άρα μάλλον την πρώτη λύση έχετε σκεφτεί και ίσως για αυτό προκηρύξατε διαγωνισμό για 21.000 θέσεις στο δημόσιο για να καλύψετε και αυτό το νέο σώμα. Αν είναι για το καλό της πατρίδας και της οικονομίας, χαλάλι όχι 21 αλλά και 121.000 θέσεις αρκεί να σωθεί η οικονομία μας.

Καλά δεν μιλάμε για την αύξηση του ΦΠΑ της βενζίνης των λογαριασμών των ΔΕΚΟ κλπ. Αυτά ήταν ότι ακριβός χρειαζόταν για να αυξηθούν τα έσοδα σε μία αγορά που το εμπόριο ανθεί, τα καταστήματα και οι χονδρικές καταγράφουν τρελά κέρδη και ο κόσμος , αυτός ο απλός κόσμος από συνταξιούχους μέχρι υπαλλήλους των 800 ευρώ έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο καταναλωτισμό και που τον βρίσκεις που τον χάνεις μέσα σε κάποιο κατάστημα να αγοράζει ότι βρει μπροστά του.

Και μην ακούτε τις κακές γλώσσες που λένε ότι το εμπόριο φυτοζωεί και οι μισές επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αυτά τα λένε από κακία. Ούτε να ακούτε ότι και καλά θα μειωθεί ακόμα περισσότερο η αγοραστική κίνηση από τις αυξήσεις που θα έρθουν στα προϊόντα και σε συνδυασμό με το κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων θα αυξηθεί η ανεργία. Αυτά τα λένε οι εγκάθετοι που δεν θέλουν το καλό της πατρίδας.

Όσο για αυτά που λένε κύκλοι φοροτεχνικών ότι στο τέλος τα έσοδα θα είναι λιγότερα από σήμερα παρά τις αυξήσεις και τα μέτρα γιατί θα κλείσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, θα μεγαλώσει η ανεργία, θα πέσει η κατανάλωση θα μειωθεί η αγοραστική δύναμη είναι μόνο κουβέντες εκφοβισμού που σκοπό έχουν να βλάψουν την κυβέρνηση τρομοκρατώντας τον κόσμο. Εσείς είστε στην σωστή κατεύθυνση.

Και ούτε να διανοηθείτε ποτέ να πειράξετε όπως πολλοί εισηγούνται μερικές χιλιάδες επιπλέων υπαλλήλους της ΕΡΤ, η κάποιες χιλιάδες δημοσίους σε διάφορες επιτροπές χωρίς αντικείμενο, η κάποιες χιλιάδες υπαλλήλων που είναι χρεωμένοι σε μία υπηρεσία αλλά δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους εκεί ή δεν ξέρουν καν που βρίσκετε η υπηρεσία αυτή.

Δεν ξέρεις αύριο την βαράει σε 10 εκατ ομογενείς να επιστρέψουν στην πατρίδα και σε συνδυασμό με τους νέους λαθροέλληνες που θα δημιουργηθούν μπορεί η χώρα να έχει 25 εκατ πληθυσμό από την μία μέρα στην άλλη οπότε αυτοί να αξιοποιηθούν. Τι θα κάνουμε νέους διαγωνισμούς κλπ. Ας τους έχουμε έτοιμους και δεν πειράζει που σήμερα έχουμε 3 φορές περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους από την Αγγλία που έχει 40 εκατ πληθυσμό.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Εμείς ας είμαστε έτοιμοι στο κράτος να λειτουργεί για 50 εκατ πληθυσμό και αχρείαστοι να είναι βρέ αδερφέ. Άλλωστε το είπαμε και λεφτά έχουμε και λεφτά υπάρχουν.

Ακόμα και για το λαθρομεταναστευτικό, καλά κάνετε έτσι έπρεπε να γίνει, όλοι οι Έλληνες να κόψουν 14ο, 13ο, 12, μισθό για να βοηθήσουμε τα αδέρφια μας να ενταχθούν στην κοινωνία. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι πρέπει να γίνουν και κάποιες νέες επιτροπές για την αξιολόγηση όλων αυτών τον αιτήσεων και την συλλογή των απαραίτητων εγγράφων που έχουν κάποιο κόστος πώς να το κάνουμε.

Και τα παράβολα καλά κάνετε και τα μειώνεται για να διευκολυνθούν οι ‘’άνθρωποι’’ άλλωστε λεφτά υπάρχουν ας χάσει και μερικά από τα παράβολα το κράτος δεν χάλασε ο κόσμος.

Εσύ Γιωργάκη μου μην ακούς κανένα, ούτε τις κακές γλώσσες που μόνο το κακό σου θέλουν. Άλλωστε το είπες και ο ίδιος ότι σε σταματάει ο κόσμος στον δρόμο και σου λέει για την πατρίδα να θυσιάσει και τον μισθό του ακόμα. Για να δεις τι λαός είμαστε.

Οι άλλοι από κακία τα λένε γιατί όταν ήταν κυβέρνηση δεν το σκέφτηκαν καν να πάρουν τέτοια μέτρα για το καλό του τόπου. Βλέπεις δεν έχουν όλοι το μυαλό το δικό σου. Ούτε τόσο υψηλό δείκτη νοημοσύνης και πάνω από όλα τέτοιο γερό επιτελείο και στελέχη τόσο ικανά.

Έτσι κλείνοντας θέλω να σε ευχαριστήσω προσωπικά αλλά και για λογαριασμό πολλών φίλων, που από χθες μου στέλνουν αισιόδοξα και υποστηρικτικά μηνύματα και να σου πω από τα βάθη της ψυχής μου καλό κουράγιο στην προσπάθεια σου να μαζέψεις χρήματα παρ΄ όλο που πιστεύω ότι στο τέλος

ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ…………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου