Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Πώς την κατάντησες την χώρα σου για μερικά Ευρώ ;


Φυσικά δεν απευθύνομαι ούτε σε πρωθυπουργούς ούτε σε πολιτικούς αλλά στους απλούς καθημερινούς Έλληνες πολίτες που οι περισσότεροι (και αυτό γιατί αν δεν ήταν οι περισσότεροι θα είχε άλλη τύχη η χώρα) συστηματικά ξεπουλάνε για χρόνια τώρα από την μάνα τους μέχρι την πατρίδα τους για μερικά ευρώ παρά πάνω και για μία θεσούλα στο δημόσιο προκειμένου να δουλεύουν λιγότερο.

Η αφορμή δεν είναι άλλη από το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική όπου λίγο πολύ έρχεται και αυτό να επιβεβαιώσει όλα τα προηγούμενα άρθρα μου και περισσότερο το άρθρο <>.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε καμία περίπτωση η κουβέντα με τον πρόεδρο της Αμερικής δεν εξελίχτηκε στο θέμα της πράσινης ανάπτυξης όπως μας έδειξαν τα πράσινα κανάλια. Το αντίθετο θα έλεγα κιόλας καθώς είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη ρυπογόνος χώρα στον κόσμο μόνο την πράσινη ανάπτυξη δεν σκέφτεται μιας και τα οικονομικά της οφέλη και τα έσοδα της είναι από όπλα, πετρέλαια κλπ. Είναι η χώρα που προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρίσκει κράτη να ρίχνει τι βόμβες της για να πουλάει περισσότερες.

Δυο ήταν τα σημεία που ξεχώρισαν στην χθεσινή συνάντηση και τα είχα αναφέρει στο παλαιότερο άρθρο μου και έρχονται σήμερα να επιβεβαιωθούν προς μεγάλη λύπη μερικών που έσπευσαν να μου πουν σταμάτα την μιζέρια μας κούρασες. Φυσικά η μιζέρια με την πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση και η αποτύπωση της πραγματικότητας για την χώρα μας είναι μίζερη έτσι και αλλιώς μιας και εμείς την επιλέξαμε με τις ψήφους μας.

Έτσι συγκρατώ την κουβέντα ‘’συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο της Αμερικής να βοηθήσουμε την ένταξη των δυτικών βαλκανικών χωρών το 2014’’. Δεν τολμάει να πει ότι αναφέρεται στα Σκόπια γιατί ξέρει ότι θα φάει φάπες. Είναι όμως και σίγουρος ότι τα πράσινα κανάλια του δεν θα το προχωρήσουν το θέμα πάρα κάτω. Την στιγμή που πριν μερικά χρόνια πολλά από αυτά έφτασαν και στο σημείο να κατηγορούν τον Καραμανλή και για το Βέτο που άσκησε με την αιτιολογία ότι δεν ενήργησε γρήγορα. Τώρα που είμαστε έτοιμοι να άρουμε κάθε εμπλοκή που έχουμε θέσει δεν μιλάει κανείς. Βλέπετε κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ.

Εντάξει να δεχτούμε ότι τα Σκόπια τα θέλουν στην Ε.Ε και συμφώνησες να βρεθεί λύση στο θέμα προκειμένου να συνεχιστεί η ενταξιακή τους πορεία. Με ποιο όνομα άραγε θα είναι έτοιμα το 2014 από την στιγμή που δεν δέχονται την ονομασία που προτείνουμε ; Μήπως ο Ομπάμα ανέφερε ότι έχει πείσει τους Σκοπιανούς να την δεχτούν ; δεν ακούστηκε κάτι τέτοιο όμως. Το αντίθετο θα έλεγα, σήμερα τα νέα (ΔΟΛ) μιλάνε ανοιχτά ότι η Αμερική θέλει την ονομασία <> και σε αντίθεση με αυτό που λέει το άρθρο ότι ο ΓΑΠ απέφυγε να δώσει απάντηση για να μελετήσει όλα τα δεδομένα εγώ λέω απλά ότι δεν περίμεναν καν απάντηση, μόνο του ανακοίνωσαν την απόφαση τους. Η αποδοχή από τον υπηρέτη τους είναι δεδομένη.

Το όνομα έτσι ακριβώς το είχα αναφέρει στο παρελθόν με την σημείωση ότι σε μερικά χρόνια και για χάρη συντομίας θα φύγει και το βόρεια και θα έχουμε πλέον σκέτο το <>. Άρχισαν να βγαίνουν αληθινά σιγά, σιγά.

Το άλλο θέμα το οποίο είναι και το πιο σοβαρό με τον ποιο αριστοτεχνικό τρόπο οργανωμένο, είναι το θέμα του Αιγαίου και της Τουρκίας. Δεν άκουσα κάτι πάνω σε αυτό. Δεν έχουμε προβλήματα με τους Τούρκους ; Δεν συζητήθηκε τίποτα πάνω σε αυτό ;

Φυσικά και συζητήθηκαν όλα τα θέματα, αλλά είπαμε τα πράσινα ΜΜΕ τα θάβουν. Λοιπόν τα μελλούμενα έχουν ως εξής και να τις θυμάστε αυτές τις γραμμές. Δεν είμαι ο μάντης Κάλχας φυσικά ούτε μένταλιστ απλά τυγχάνει να έχω κάποιες πληροφορίες από πηγές που δεν μπορώ να αναφέρω αλλά έχουν πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα.

Η συμφωνία είναι απλή και σίγουρη. Φέρνοντας την Ελλάδα σε τρομερά άσχημη οικονομική κατάσταση επιβαρύνοντας την κιόλας με τους μετανάστες θα μας βγάλει από την κρίση η Αμερική με μία τεράστια οικονομική βοήθεια που έχει είδη εγκριθεί. Αυτή η βοήθεια όμως στα πλαίσια της καλής συνεργασίας θα πρέπει να συνοδευτεί από την παραχώρηση του Αιγαίου μέσο της διχοτόμησης στην Τουρκία.

Θα παρουσιαστεί από την ΓΑΠ σαν μία λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο και καλά ότι θα γίνει άντλησης των πετρελαίων από κοινού με τους Τούρκους και στην ουσία εμείς θα πάρουμε από τίποτα έως ψίχουλα. Όλα τα οφέλη θα τα καρπωθεί η Τουρκία μιας και όπως θα χωριστούν οι οικονομικές ζώνες θα είναι όλες της Τουρκίας. Παράλληλα θα ρίξει το χρήμα από την βοήθεια (δανεικά φυσικά) στον Έλληνα και αυτός αμέσως θα ξεχάσει τα πάντα, άσχετα αν μετά θα πρέπει να πληρώσει όχι 370 αλλά 570 δις σε δανεισμό.

Οι Έλληνες όπως πάντα άλλωστε θα επιδοθούν στο φαγοπότι των δανεικών και δεν βαριέσαι βρε αδερφέ με την Τουρκία θα ασχοληθούμε. Εδώ μπήκαμε στο δημόσιο και πήραμε και δάνειο να πάμε ταξιδάκι στο Ντουμπάϊ ποιος το χ…. τώρα τα πετρέλαια.

Δεν είναι τίποτα τυχαίο από όσα συμβαίνουν σήμερα και ακούγονται για αυτό το θέμα. Είναι ένα πολύ καλοστημένο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας που δύσκολα γίνεται αντιληπτό ειδικά από τον άπληστο και βολεψάκια νέο Έλληνα. Το κλίμα προετοιμάζεται να φανεί και σαν θρίαμβος.

Πολλοί μιλάνε και δίνουν συγχαρητήρια στον Κώστα Χαρδαβέλα και την εκπομπή Αθέατος κόσμος για το θέμα με τα πετρέλαια. Είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται; Προσωπικά εμένα με ανησυχούν πάρα πολύ αυτές οι εκπομπές από τον στενό φίλο και συνεργάτη του Γιώργου Λιάνη και αυτό γιατί είναι φανερό ότι προετοιμάζουν το έδαφος για τα μελλούμενα.

Δεν είναι τυχαία καθόλου η περίοδος που ο Κ. Χαρδαβέλας επέλεξε να αναδείξει το θέμα ούτε και ο τρόπος που γίνεται και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από κυβερνητικής πλευράς. Μέχρι πριν μερικές εβδομάδες ο κύριος Πάγκαλος είχε άγνοια η δεν γνώριζε για πετρέλαια όπως είχε δηλώσει στην βουλή και ότι τα έμαθε από την εκπομπή του Χαρδαβέλα. Του ζήτησε κιόλας από το βήμα της βουλής να του παραδώσει τα στοιχεία και τα κλειδιά για ενημερωθεί για το θέμα. Για τόσο ηλίθιους μας περνούν. Μπορεί και να είμαστε……

Ο Χαρδαβέλας τα παρέδωσε και ξαφνικά πάρθηκε η απόφαση να συσταθεί μέσα σε 1,5 μήνα μάλιστα και φορές που θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα και μόνο. Τι λες βρε παιδί μου μετά από 35 χρόνια ο Χαρδαβέλας ανακάλυψε όλα αυτά τα στοιχεία και είναι και αυτός που πίεσε με τις εκπομπές του να αναδειχθεί το θέμα και να κάνει κάτι η κυβέρνηση;

Έτσι με τον θρίαμβο του κυρίου Χαρδαβέλα ότι ανέδειξε το θέμα και ότι πίεσε στο να ληφθούν αποφάσεις όπως θα μας παρουσιαστεί στην πιο κατάλληλη στιγμή που η χώρα έχει χρεοκοπήσει θα ρίξουμε νερό στο κρασί μας και θα έρθουμε σε συμφωνία με την Τουρκία προκειμένου να γίνει η εκμετάλλευση αυτού του πλούτου άσχετα με το αν τελικά τα οφέλη θα πάνε σε Τουρκία και Αμερική μόνο. Εμείς στο τέλος θα μείνουμε με έναν τεράστιο πάλι δανεισμό αδύναμοι μπροστά στην μεγάλη Τουρκία πετρελαιοπαραγωγό χώρα πλέον να βλέπουμε κανένα νέο βίντεο της Τζούλιας και να χαιρόμαστε.

Αυτά είναι τα πονηρά και ύποπτα παιχνίδια και αν αυτοί οι 200.000 Έλληνες έδιναν τα 20 ευρώ που πλήρωσαν στο βίντεο της Τζούλιας για να ενημερωθούν σωστά και να μάθουν λίγο την πραγματική Ιστορία μας όπως έχει αποτυπωθεί κυρίως από ξένους ιστορικούς και όχι όπως θέλουν τα συμφέροντα να μας την παρουσιάσουν. Θα έβλεπαν ποιοι σημερινοί ήρωες όπως παρουσιάζονται είναι αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα και ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είχε εκδιωχθεί από την Ελλάδα κακήν κακός όλη η οικογένεια Παπανδρέου, δεν θα υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ στην μορφή που είναι σήμερα με πάρα πολλά στελέχη και αυτά εκδιωγμένα, το ίδιο φυσικά και από το ΠΑΣΟΚ όπου θα βλέπαμε ίσως σωστούς πολιτικούς και διαφορετικά κόμματα και όχι λαμόγια……..

Με αυτά και μ’ αυτά εσύ τώρα Έλληνα κόψε τους μισθούς σου, φάε φορολογίες και ζορίσου να τα βγάλεις πέρα μόνο και μόνο για να σουν πουν αύριο ότι βρήκαμε λύση. Βγάζε στα γκάλοπ ότι έτσι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση (όταν με τα μισά μέτρα έστειλες την προηγούμενη διακοπές με 10 μονάδες) και μην σε νοιάζει τίποτα το δεύτερο βίντεο της Τζούλιας έρχεται ……….

Τελικά δεν ξέρω ποιος πραγματικά θέλει ξύλο, οι πολιτικοί μας η ο Λαός ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου