Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Εθνική προδοσία με πρόφαση κατασκευασμένη ψεύτικη χρεωκοπία…..


Θα ξεκινήσω με μία φράση αγαπημένη του πρωθυπουργού μας που δεν είναι άλλη από το ‘’μηδέν εις το πηλίκιο’’. Αυτήν την φράση την χρησιμοποιώ για όσα συνέβησαν χθες στην σύνοδο κορυφής. Όσο βέβαια και αν προσπάθησαν τόσο οι κυβερνώντες όσο και τα προσκείμενα σε αυτούς πράσινα ΜΜΕ με μπροστάρη την Κα Μακρή (γνωστό κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ) να μας πείσουν ότι από αυτήν την σύνοδο κερδίσαμε και ήταν επιτυχία της κυβέρνησης. Και ότι θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι σήμερα. Δεν κατάφεραν τίποτε περισσότερο παρά να μας δείξουν για ακόμα μία φορά πόσο γελοίοι είναι και να επιβεβαιώσουν για ακόμη μία φορά τις πραγματικές τους προθέσεις.

Σε συνέχεια των προσπαθειών του πρωθυπουργού και του επιτελείου του να υπονομεύσουν την όποια προσπάθεια μας επιβάλουν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. να κάνουμε για να φτιάξουμε τα οικονομικά μας. Μέσα από δηλώσεις και κινήσεις φτάσαμε χθες στην σύνοδο κορυφής να δώσουμε μία μάχη όπως όλοι έλεγαν για την οικονομία. Φυσικά όποιος πίστευε ότι θα προέκυπτε κάτι θετικό από αυτήν την σύνοδο μόνο αφελείς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Θα σας εξηγήσουμε πάρα κάτω γιατί τα λέμε αυτά.

Ας αρχίσουμε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο ΓΑΠ, κάνοντας ότι μπορούσε για να παρουσιάσει έλλειμμα πολύ μεγαλύτερο από το πραγματικό για προφανείς λόγους όπως θα δείτε και πιο κάτω. Αφού τρόμαξε και τρομάζει όλο τον κόσμο με σενάρια περί χρεοκοπίας και τιτανικού λίγο πριν βγει να δανειστεί. Αφού αρχίζει να γυρνάει από χώρα σε χώρα και να μπερδεύει περισσότερο προέδρους και πρωθυπουργούς κρατών λέγοντας την μία λεφτά δεν ζητάμε και την άλλη θα πάμε στο ΔΝΤ για δανεισμό πήγε χθες εκεί να κάνει για ακόμα μία φορά την χώρα ρεζίλι.

Ο ΓΑΠ σε ρόλο μοναδικού προωθημένου επιθετικού με τα χρώματα της Αμερικής όπως λέμε στο ποδόσφαιρο έτοιμος να κάνει το γκόλ από την πάσα που θα πάρει περίμενε έξω από κλειστές πόρτες να του ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους. Αρκετά χαρούμενος και από τις δηλώσεις της προηγούμενης μέρας της Κας Μέρκελ που την στιγμή που έσπρωχνε την Ελλάδα στο ΔΝΤ ζητούσε από τους Ευρωπαίους να στηρίξουν την Τουρκία απροκάλυπτα, έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι στις Βρυξέλλες μόνο για την οικονομία δεν πήγε. Έτσι την ώρα που παιζόταν ένα παιχνίδι στην πλάτη της χώρας μας ο κύριος Πρωθυπουργός θεώρησε σημαντικότερο να συναντηθεί με τον Γκρουέφσκι του οποίου ουδέ ποτέ καταλάβαμε τον λόγο που βρισκόταν εκεί όπως επίσης και με ποια ιδιότητα πήγε. Εκτός αν πήγε με την ιδιότητα αρχηγού κράτους μέλους της Ε.Ε. οπότε θα πρέπει ο πρωθυπουργός να μας το πει.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι ο ΓΑΠ βιάζεται όπως και οι Αμερικανοί για τα εθνικά θέματα και δίνει μεγαλύτερη σημασία στο να τελειώσει το έργο που του ανέθεσαν να κάνει και όχι στην οικονομία. Ας δούμε όμως πριν πάμε στα σκοτεινά σχέδια τους τι ήταν αυτή η επιτυχία που μας λένε για την οικονομία. Από πληροφορίες που έχουμε καθώς το πλήρες κείμενο και οι όροι δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί μιλάνε για ένα πακέτο περίπου 25 δις το οποίο θα είναι από κοινού από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ με τον κύριο λόγο να τον έχει το ΔΝΤ. Δηλαδή ότι προβλέπει το ΔΝΤ για αυτές τις περιπτώσεις. Οι όροι που υπάρχουν για να πάρει κάποια χώρα αυτό το πακέτο αν το χρειαστεί είναι αντιγραφή των όρων του ΔΝΤ. Δηλαδή θα πρέπει να είναι σε θέση να μην μπορεί να δανειστεί, να κάνει παύση πληρωμών και να δηλώσει πτώχευση. Αυτό βέβαια προστατεύει την Ε.Ε. καθώς θα φαίνεται αυτή ότι μπαίνει μπροστά και όχι το ΔΝΤ αλλά για την χώρα που θα βρεθεί στην δύσκολη θέση είναι το ίδιο και το αυτό.

Έτσι δεν μπορούμε να καταλάβουμε προς τι οι χαρές και τα πανηγύρια. Όπως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αν είναι να πάμε σε πτώχευση η βρεθούμε σε αδυναμία δανεισμού να πάρουμε αυτό το πακέτο και να μην πάμε κατευθείαν στο ΔΝΤ, ώστε να γλυτώσουνε να έχουμε 3 φωνές και 3 μπαμπούλες πάνω από το κεφάλι μας αντί για έναν που θα έχουμε με το ΔΝΤ μόνο. Το αποτέλεσμα έτσι και αλλιώς σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι το ίδιο για τους πολίτες όσο αφορά την τσέπη του. Ίσως να είναι και χειρότερα με τους 3 ΔΝΤ, Ε.Ε , και ΕΚΤ μιας και ο καθένας θα επιβάλει και από ένα σκληρό μέτρο ανάλογα με το συμφέρον του.

Η μόνη θετική εξέλιξη από την χθεσινή μέρα η οποία είναι και πονοκέφαλος για τον ΓΑΠ ήταν η δήλωση του Τρισέ ότι θα συνεχίσει να δέχεται τα Ελληνικά ομόλογα ακόμα και υποβαθμισμένα. Λέμε πονοκέφαλος γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να πέσουν τα επιτόκια οι κυβερνώντες και μία τέτοια δήλωση βοηθά στην πτώση τους. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η δήλωση θα συνοδευτεί από ανάλογες δηλώσεις κυβερνητικών που θα την πυρπολήσουν όπως έγινε και όλες τις προηγούμενες φορές άλλωστε.

Λίγο πριν βγούμε να δανειστούμε ρίξαμε σενάρια πτώχευσης, μόλις πήραμε τα άδικα μέτρα και άρχισαν να ηρεμούν οι αγορές άρχισαν να μιλάνε για ΔΝΤ, μόλις πήραμε πολιτική στήριξη και δηλώσεις ότι η Ε.Ε. θα επέμβει αν χρειαστεί, στην ομιλία στην ΓΣΕΕ δηλώσαμε αδυναμία δανεισμού χωρίς καν να έχουμε βγει ακόμα να δανειστούμε για να το ξέρουμε. Έτσι πιστεύουμε κάποιο ανάλογο πυροτέχνημα θα ρίξουν πάλι για να μην πιάσουν τόπο οι δηλώσεις αυτές.

Θα αναρωτιέστε πολλοί τώρα γιατί να γίνουν όλα αυτά, είναι πάρα πολύ απλό. Ο λόγος είναι ο τίτλος του άρθρου που με βάση τα γεγονότα και τα λεγόμενα δεν μπορούμε παρά να καταλήξουμε στο ότι όλα γίνονται για τα εθνικά θέματα. Είναι προφανές ότι δεν είναι καθόλου τυχαίες οι βόλτες των Τούρκων στο Αιγαίο με τον τρόπο μάλιστα που γίνονται και οι οποίες άρχισαν μετά ακριβός από το ταξίδι του ΓΑΠ στην Αμερική. Καθώς επίσης δεν είναι τυχαίο να βρίσκεται και να συναντάτε με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Γκρουέφσκι σε μία σύνοδο της Ε.Ε. που ουδέ μία σχέση έχει η χώρα του και δεν θα έπρεπε να είναι καν εκεί. Πόσο μάλλον να συναντιούνται.

Όπως είναι περίεργη και ή επίσκεψη του ΠΡΟΠΟ πριν από λίγες μέρες στην Αλβανία για να ανακοινώσει την κατάργηση της βίζας για τους Αλβανούς και το άνοιγμα τον συνόρων προς αυτούς. Την στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες κάνουν αιματηρές θυσίες για την οικονομία. Θα μπορούν δηλαδή με μεγαλύτερη άνεση πλέων οι Αλβανοί να έρχονται ποιό εύκολα να κλέβουν και να σκοτώνουν το πρωί και το βράδυ να γυρνάνε πίσω και να καταθέτουν στις τράπεζες τους τα λάφυρα. Αυτό βέβαια γίνεται και σήμερα αλλά υπάρχει κάποια δυσκολία στο να μπουν έτσι πρέπει να την καταργήσουμε και αυτή. Ακόμα και αν στερούνται οι Έλληνες που ζουν εκεί σαν μειονότητα βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αρκεί οι φίλοι των Τούρκων, Αλβανοί να είναι καλά.

Έτσι μετά τις συμφωνίες που έκανε ο ΓΑΠ στην Αμερική είναι βέβαιο και σίγουρο ότι θα πρέπει να περιμένουμε ένα θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους και αυτό γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιολογήσουν την προσέλευση τους στο τραπέζι των συνομιλιών για εξεύρεση λύσης. Φυσικά αυτές οι συνομιλίες κάτω από τις συμφωνίες Ελσίνκι και Μαδρίτης που υπεγράφησαν επί εποχής Σημίτη με υπουργό εξωτερικών τον Γιωργάκη θα πρέπει να θεωρούμε πλέον βέβαιο ότι θα καταλήξουν στην συνδιαχείριση του Αιγαίου άρα και διχοτόμηση.

Το επόμενο κομμάτι είναι το θέμα των Σκοπίων το οποίο όπως όλα δείχνουν και με βάση τις τελευταίες συναντήσεις πάει και αυτό προς επίλυση με το όνομα Βόρεια Μακεδονία το οποίο έχει συμφωνηθεί και μένουν μόνο οι ανακοινώσεις.

Έτσι με όλα αυτά η Ελλάδα πήρε μία παράταση χρόνου στο θέμα της οικονομίας γιατί γνωρίσουν πως έχουν να κάνουν με νέο Έλληνες και ότι μία προσφυγή στο ΔΝΤ η λήψης πακέτου από την Ε.Ε. με τους όρους που εμπεριέχονται θα έριχναν την κυβέρνηση οι αντιδράσεις του κόσμου την επόμενη μέρα. Ενώ για τα εθνικά θέματα είναι αδιάφοροι οι περισσότεροι. Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν χωρίς να ντρέπονται δεν με ενδιαφέρει αν φτάσουν τα σύνορα μας και στην Αττική ακόμα από την στιγμή που μου κόβει τον 14ο Μισθό. (Τόσο Έλληνες)

Από την άλλη γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο Έλληνας μόνο για την τσέπη του θα αντιδράσει έντονα και με άσχημο τρόπο τους βολεύει η όποια προσφυγή μας είτε στο ΔΝΤ είτε στην Ε.Ε. να γίνει παράλληλα με τα εθνικά θέματα, ώστε ο κόσμος να ασχοληθεί με την τσεπούλα του και να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα σοβαρά.

Δεν είναι και καθόλου τυχαίο άλλωστε που την στιγμή που η ορθόδοξη εκκλησία δέχεται πόλεμο από παντού να προσπαθούν να στρέψουν τον κόσμο ενάντια σε αυτήν γιατί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ξεσηκώσει τον κόσμο. Έτσι πρέπει να την αποδυναμώσουν με κάθε τρόπο.

¨Όπως δεν είναι τυχαίο καθόλου και το γεγονός που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο να απαξιώσει στο σύνολο την πολιτική και τους πολιτικούς της χώρας ώστε την επόμενη μέρα να μην υπάρξει ο ηγέτης αυτός που θα μπει σφήνα και θα ακυρώσει συμφωνίες η θα πάρει πίσω πράγματα που θα έχουν γίνει. Η τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί, να έχει πάρει τόσο χρόνο όσο ακριβός απαιτείται ώστε η κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη.

Έτσι θα βγούμε να δανειστούμε μόνοι μας και θα πάρουμε το δάνειο που ζητάμε και οι αγορές που είναι κατευθυνόμενες από την Αμερική θα μας δώσουν τα λεφτά όσα και είναι αυτά. Φυσικά με ψηλό επιτόκιο αλλά θα μας τα δώσουν για να μην δηλώσουμε αδυναμία δανεισμού ακόμα. Το ίδιο θα γίνει και τον Ιούνιο αν χρειαστεί και αργότερα και μέχρι να λήξουν τα εθνικά θέματα. Η οικονομία θα βρίσκεται να παραπαίει όλο αυτό το διάστημα και αυτό γιατί θα πρέπει να είναι έτοιμη να γκρεμιστεί ανά πάσα στιγμή και εκεί θα την κρατάνε.

Φυσικά αυτά όλα είναι καθαρά οι δικές μας αναλύσεις των δεδομένων όπως τα λαμβάνουμε και τα αποκωδικοποιούμε εμείς και σίγουρα μοιάζουν πάλι σε κάποιους σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή καταστροφολογία. Ο χρόνος θα μας επιβεβαιώσει η θα μας διαψεύσει. Κρίνοντας όμως το πώς αποκωδικοποιήσαμε στο παρελθόν ανάλογα μηνύματα σε παλαιότερα άρθρα μας και πως αυτά επιβεβαιώθηκαν πιστεύουμε ότι και αυτήν την φορά το ίδιο θα γίνει με μεγάλη μας θλίψη.

Ευχόμαστε μέσα από την ψυχής μας να μην επαληθευτούμε και ο λαός να ξυπνήσει το συντομότερο δυνατό από τον ύπνο του δικαίου πριν να είναι πια αργά. Η χώρα μας είναι τα ιερά χώματα μας και όχι η οικονομία, να κατεβάσουν τις σημαίες του ΠΑΜΕ οι νέο Έλληνες που διάλεξαν την ημέρα της εθνικής εορτής για να κοιτάξουν την τσεπούλα τους ξεφτιλίζοντας κάθε αίσθημα υπερηφάνειας που έχει απομείνει στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

Να κοιτάξουμε επιτέλους την πατρίδα μας πάνω από την τσέπη μας, γιατί τσέπη με πατρίδα υπάρχει. Χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει ούτε τσέπη…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου