Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση όλων των εποχών…..


Είναι γεγονός και δυστυχώς μέρα με την ημέρα διαπιστώνουμε όλο ένα και περισσότερο ότι οι αφελείς νέο Έλληνες με τις πιο αυτοκαταστροφικές τάσεις επέλεξαν στην χειρότερη ίσως παγκόσμια κρίση να καλέσουν την πλέων λαϊκίστικη, αναξιόπιστη και ανθελληνική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος και μιλάμε για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.

Ας δούμε όπως τόσο γιατί οι πολίτες είναι αφελείς με αυτοκαταστροφικές τάσεις όσο και γιατί αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αποτύχει με την βοήθεια όλων μας για να μπορέσει ο τόπος να πάει μπροστά. Θα γυρίσουμε 7 μήνες πίσω στον Σεπτέμβριο του 2009 όταν κάτω από πιέσεις τόσο οικονομικές όσο και μικροπολιτικές αλλά και της νέας τάξης πραγμάτων ο Κ. Καραμανλής οδηγήθηκε σε εκλογές μετά από εκβιασμούς.

Ας θυμηθούμε λίγο, τότε τι έλεγαν και τι έκαναν οι πρωταγωνιστές τόσο προεκλογικά όσο και μετ’ εκλογικά αλλά και ο ίδιος ο κόσμος. Θα ξεκινήσω από τον κόσμο και τους απλούς πολίτες καθώς πιστεύω και θα το λέω πάντα ότι είναι και ο αποκλειστικός υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στην χώρα σήμερα αλλά θα συμβούν και αύριο.

Ακόμα και ο πιο αφελής πολίτης γνώριζε και αν δεν γνώριζε βάση της απλής λογικής θα έπρεπε να καταλάβει όλα όσα άλλωστε λέγαμε και εδώ αλλά και σε άλλα Blogs το προφανή. Δηλαδή ότι δεν είναι δυνατόν την στιγμή που η τότε κυβέρνηση είχε πάρει από το 2009 κάποια μέτρα κατά της κρίσης και μιλούσε για πάγωμα μισθών και συντάξεων να έρχεται ο διεκδικητής της εξουσίας να μιλάει ότι λεφτά υπάρχουν και ότι η ΝΔ έφταιγε που δεν τα αξιοποίησε. Εδώ πάει το αφελής πολίτης που ανέφερα καθώς είναι γνωστό ότι τα δύσκολα έργα και οι δύσκολες πράξεις ποτέ μέχρι σήμερα δεν ανακοινώνονται. Πώς λοιπόν πιστέψατε τα εύκολα λόγια και τα αισιόδοξα σενάρια εν μέσω μάλιστα μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ; Πιστέψατε ότι είχαμε λεφτά αλλά η ΝΔ είχε βίτσιο να μην τα ρίξει στον λαό για να χάσει ;

Δεν φτάνει που τα πιστέψατε αλλά και από πιο κόμμα τα πιστέψατε κιόλας, από το κατ εξοχήν κόμμα που συστηματικά τα τελευταία 22 χρόνια παραπλανά, εξαπατά και ληστεύει τον Ελληνικό λαό. Δεχτήκατε ότι η ΝΔ αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 100 δις ευρώ την τελευταία πενταετία την ίδια στιγμή που ξέρατε ότι μέσα σε αυτήν την πενταετία εγράφησαν χρέη της κυβέρνησης Σημίτη όπως μέρος των ολυμπιακών έργων, τα ομόλογα του 2000 καθώς και εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία είχαν γίνει με συμφωνία να αρχίσουν την αποπληρωμή μετά 4 και 5 χρόνια από την υπογραφή τους. Δηλαδή τρώμε σήμερα και στέλνουμε τον λογαριασμό στους επόμενους. Δεν χρειάζεται βέβαια να πω ότι όσο αυξήθηκε το χρέος της χώρας στα 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ το αυξάνει μόνο στον πρώτο χρόνο της δικής του. Όπως δεν χρειάζεται να επισημάνω ότι αυτά θα κληθεί να τα πληρώσει η επόμενη κυβέρνηση όπως το είχε πει ο Καραμανλής ότι μετά το μάρμαρο θα είναι ακριβότερο.

Φυσικά άλλη μία απόδειξη και η πιο τρανή ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μόνο λόγια του αέρα και καταστροφή του τόπου είναι ότι ακόμα και την εποχή που δεν υπήρχε οικονομική κρίση ούτε κερδοσκόποι η χώρα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δανειζόταν με το υψηλότερο επιτόκιο. Για να γίνω πιο σαφής θα αναφέρω δύο δάνεια ενδεικτικά για να καταλάβετε. Τον Απρίλιο του 2010 δηλαδή σε ένα μήνα περίπου η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει δύο ομόλογα ύψους 18 δις ευρώ. Τα δέκα δις είναι από ένα δεκαετές ομόλογο που είχε εκδώσει το ΠΑΣΟΚ το 2000 με επιτόκιο 6,5% και τα οκτώ δις είναι από ένα πενταετές ομόλογο που είχε εκδώσει η ΝΔ το 2005 με επιτόκιο 3,5%. Κακή διαχείριση της ΝΔ όπως επικαλείται το ΠΑΣΟΚ ή αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ ; όπως λέω εγώ μιας και κερδοσκόποι τότε δεν υπήρχαν.

Τέλος ο κόσμος επέλεξε να φέρει στην κυβέρνηση ένα κόμμα απόλυτα δεμένο με τα Αμερικανικά συμφέροντα που έχει εκφράσει ανοιχτά ότι θα δώσει ιθαγένεια σε χιλιάδες αλλοδαπούς με τα αποτελέσματα που έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα, αντίθετα και με την κοινοτική νομοθεσία αλλά και με τις συμφωνίες μεταξύ των κρατών μελλών μόνο και μόνο προς εξυπηρέτηση των Τουρκικών συμφερόντων καθ υπόδειξη των Αμερικανών. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό, θα αρκούσε ο νέο Έλληνας να σκεφτεί μόνο και το προσωπικό του συμφέρον για να μην επιλέξει το ΠΑΣΟΚ, πολύ απλά θα ήταν αρκετό να σκεφτεί ότι την στιγμή που η ανεργία αγγίζει το 15%, παγκόσμια κρίση χτυπάει και την χώρα μας, και το 20% των Ελλήνων ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας κάποιοι υπόσχονται να αυξήσουν τον πληθυσμό με ότι συνεπάγεται αυτό την στιγμή που η χώρα δεν μπορεί να ζήσει τους ίδει υπάρχοντες Έλληνες.

Αν όλα αυτά που επιγραμματικά ανέφερα πιο πάνω δεν είναι δείγμα αφέλειας και δείγμα αυτοκαταστροφής τότε τι είναι ;

Ας έρθουμε τώρα και στην κυβέρνηση. Αφού κατάφερε να εξαπατήσει για ακόμη μία φορά τον λαό και να αρπάξει την ψήφο του. Γνώριμο χαρακτηριστικό του ΠΑΣΟΚ και όχι δύσκολο να πετύχει από την στιγμή που απευθύνεται σε αφελείς. Έπρεπε να κάνει έστω ένα πράγμα από όσα ανέφερε στο πρόγραμμα του.

Έτσι εγκλωβίστηκε στα ψέματα του, μην έχοντας επιλογές για να καλύψει τα λεφτά που χρειαζόταν για μέρος του προγράμματος του καταργεί την απόσυρση των αυτοκινήτων για να γλιτώσει την επιδότηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα φυσικά ο κλάδος των εμπόρων να μπει πάλι σε περιπέτειες και οι πωλήσεις να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό έχοντας απώλειες και το κράτος από έσοδα. Παράλληλα παγώνει και το νομοσχέδιο για την ανακαίνιση των κτιρίων ώστε να είναι πιο οικολογικά με λιγότερες ανάγκες θέρμανσης παρά του ότι είναι υπέρ της πράσινης ανάπτυξης και της οικολογίας. Εκεί που τόσες επιχειρήσεις στον κλάδο των οικοδομών περίμεναν το νομοσχέδιο για να κινηθεί η παγωμένη αγορά η κυβέρνηση πάλι για να αποφύγει τις επιδοτήσεις το αποσύρει με αποτέλεσμα και άλλα έσοδα από ΦΠΑ κλπ προς το κράτος να χαθούν.

Παρά την προσπάθεια της όμως βλέπει ότι τα νούμερα δεν της βγαίνουν και ότι δεν μπορεί να είναι συνεπής με τις εξαγγελίες της. Αρχίζει σιγά και δειλά μέσα από τα πράσινα ΜΜΕ να διαρρέει στον κόσμο την σοβαρότητα της κατάστασης και της οικονομίας για να κερδίσει χρόνο να δει τι μπορεί να κάνει. Αρχίζει ένα παιχνίδι ότι είναι δύσκολο να φανούμε συνεπής με το πρόγραμμα μας γιατί άλλα μας έλεγε η ΝΔ και άλλα βρήκαμε άσχετα με τον αν είχε από τον διοικητή της ΤτΕ ο Κος Παπανδρέου την ίδια ενημέρωση όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ξέχασε κιόλας το εγώ έχω μιλήσει και με την Ε.Ε. και έχω πάρει έγκριση του προγράμματος μας. Όπως επίσης και το τα λεφτά υπάρχουν.

Αυτή όμως όλη η ιστορία δημιουργεί κενό στην συνέχεια του κράτους, σαν να μην έφτανε το ότι δεν μπορούσε να υλοποιήσει κάτι από το πρόγραμμα της άρχισαν τα έσοδα να μειώνονται ακόμα περισσότερο όπως ήταν λογικό. Αυτός είναι ένας νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση που αρχίζει πλέον να μιλά για ανάγκη εσόδων αλλά ορκίζονται κιόλας υπουργοί και βουλευτές ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και δεν θα αυξηθεί το ΦΠΑ σε καμία περίπτωση.

Η σύνταξη του προϋπολογισμού μοιάζει με εφιάλτη και μην μπορώντας πλέων να εντάξει μέρος του προγράμματος της μέσα παίρνει την απόφαση να ρίξει όλες τις ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ με την βοήθεια των ΜΜΕ ώστε να καλύψει τα δικά της ψέματα και την δική της εξαπάτηση προς τον λαό. Αυτό έμελε να είναι και το τραγικό λάθος για την χώρα και την οικονομία της.

Έχοντας την Ε.Ε. να πιέζει βλέποντας μία κυβέρνηση χωρίς πρωτοβουλίες και αδρανή για 3 μήνες αρχίζει ένα παιχνίδι στο εξωτερικό σε μία προσπάθεια να φορτώσει τα πάντα στους προηγούμενους και διαρρέει στον τύπο και σε συνεντεύξεις ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας λόγο χειρισμών της κυβέρνησης Καραμανλή, ότι τα στοιχεία που δίναμε ήταν πλαστά (λέτε και δεν το ήξεραν ότι αυτό γινόταν από το 2000 και όχι μόνο από την Ελλάδα), ο υπουργός οικονομίας μιλάει για Τιτανικό και όλα αυτά που μόνο φόβο προκαλούν στους ξένους και δυσφημούν και την χώρα.

Εκεί πέφτει και στην παγίδα που έστησε στην ΝΔ γιατί όπως ήταν λογικό οι αγορές έσπευσαν να αρπάξουν αυτήν την ευκαιρία που δεν τους παρουσιάζεται συχνά για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της χώρας. Αρχίζει ένα παιχνίδι σε βάρος μας οικονομικό από την στιγμή που η κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα σε όλους αυτούς και τους έδωσε και τα όπλα να μας πολεμήσουν. Αρχίζουμε εμείς να φαινόμαστε ο πιο αδύναμος κρίκος της Ε.Ε. κατά δηλώσεων μας αρχικά την ίδια στιγμή που υπάρχουν χώρες με αρκετά μεγαλύτερο δημόσιο χρέος και κατά πολύ χειρότερη οικονομία από την δική μας. Οι κερδοσκόποι όμως δεν στράφηκαν σε αυτές αλλά σε εμάς που τους καλέσαμε με ανοιχτές αγκάλες.

Έτσι έχοντας καταστρέψει τα επόμενα δέκα χρόνια της χώρας και έχοντας βάλει την Ελλάδα σε περιπέτειες ο ΓΑΠ μόνο και μόνο για να μην παραδεχτεί ότι είπε ψέματα στον λαό προεκλογικά δηλαδή για μικροκομματικούς λόγους αναγκάζεται να πάρει τα μέτρα που πήρε. Φυσικά οι ανακοινώσεις μετ εκλογικά κιόλας ότι δεν θα επιβληθούν νέοι έμμεσοι φόροι πήγαν περίπατο. Άλλη μια απόδειξη αναξιοπιστίας και κανιβαλισμού.

Στην προσπάθεια του να ηρεμίσει λίγο την κατάσταση και τις αγορές από τον χαμό που ο ίδιος και το επιτελείο του προκάλεσαν γυρνάει σαν τον ζήτουλα αριστερά και δεξιά για πολιτική στήριξη και όχι οικονομική όπως λέει στους ξένους. Σήμερα μαθαίνουμε ότι αν μέχρι την Παρασκευή δεν έχει ενεργοποιήσει η Ε.Ε. το πακέτο στήριξης των 25 δις προς την Ελλάδα θα καταφύγουμε στο ΔΝΤ γιατί τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Δηλαδή παπατζής και σους ξένους γιατί η πολιτική στήριξη που επικαλείτο ότι θέλουμε και όχι λεφτά ήταν απλά για να το πει, λεφτά ζητάει.

Με αυτά και με αυτά έχοντας πάρει πολύ σκληρά μέτρα σε μία περίοδο που δεν αντέχει ο Έλληνας ελπίζει να πάρει 25 δις για να καλύψει τις ανάγκες του κράτους μέχρι τον Ιούνιο. Μετά ; Είναι γεγονός ότι πολλά από τα μέτρα θα αποδώσουν του χρόνου όπως τα φορολογικά και η πάταξη της φοροδιαφυγής, μέχρι τότε όμως και από το Ιούνιο τι θα κάνουμε ;

Την στιγμή που στεγνώνει ακόμα περισσότερο την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων με τους έμμεσους φόρους και τις περικοπές μισθών και επιδομάτων και αναζητεί τα 25 δις να την βγάλει μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει καν κάποιο σχέδιο για ανάπτυξη το οποίο θα βοηθούσε την οικονομία μιας και η εισοδηματική πολιτική μείωση φέρνει μόνο και όχι πλούτο. Ακόμα και σήμερα να κατέθετε πρόγραμμα αναπτυξιακό αυτό θα άρχιζε να αποδίδει μετά από 2 χρόνια τουλάχιστον. Μέχρι τότε όμως ; Μήπως θα κόβει ες αεί μισθούς ; και από πού θα έχει έσοδα ;

Είναι γεγονός λοιπόν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη αλλά και επικίνδυνη, δεν έχει πρόγραμμα, κινείτε με βάση το όσα έρθουν και όσα πάνε και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις αντί να τις καθορίζει και να τις προβλέπει. Κάθε μέτρο που παίρνει και κάθε κίνηση που κάνει υποθηκεύει κατά 2 χρόνια περισσότερο το μέλλον των παιδιών μας αλλά και της χώρας. Με αποκορύφωμα το μεταναστευτικό όπου επιλέγει να δώσει ιθαγένεια σε χιλιάδες αλλοδαπούς και να αποκτήσουν σε μία νύχτα δικαιώματα και παροχές που αγωνίστηκαν χρόνια πολλά οι Έλληνες για να κερδίσουν και σήμερα περικόπτονται. Είναι άλλωστε εμφανές ότι το μόνο νομοσχέδιο που δεν έγινε καμία αλλαγή και ήταν από την αρχή τέλεια καταρτισμένο ήταν αυτό. Φυσικά η σκοπιμότητα του έχει αναλυθεί σε προηγούμενα άρθρα.

Εν κατακλείδι αυτή η κυβέρνηση που σήμερα ορκίζεται ότι δεν θα επεκταθούν τα μέτρα και στον ιδιωτικό τομέα (αν την πιστεύεται καλά να πάθετε) πρέπει να φύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Η κάθε μέρα που περνά και ασκεί εξουσία με τον τρόπο που την ασκεί κιόλας (από το επταετία είχαμε να δούμε τέτοιες πρακτικές) είναι ζημιά για τον τόπο και οδηγεί τους Έλληνες σε αφανισμό και εξαθλίωση.

Πρέπει τώρα να αντιδράσουμε και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας αυτή η κυβέρνηση να πέσει, ο μόνος τρόπος είναι η οικονομία και εκεί πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να μην πάει καλά. Εύκολο θα είναι με τα μέτρα που έχει πάρει, η αποτυχία είναι δεδομένη αλλά καλύτερα να δώσουμε και εμείς ένα σπρώξιμο ώστε αυτό να γίνει το συντομότερο για να σώσουμε τουλάχιστον τα Εθνικά μας………

Εσείς ακόμα σκέφτεστε αν είναι σωστά τα μέτρα και να βοηθήσετε ; εγώ όχι.

1 σχόλιο:

  1. Μόνο για τις ‘’χωματερές’’ είναι τα όνειρά μας…!;

    ( …..Αφιερωμένο…., το εν έτει 1985 εκδοθέν –μου…., και, σε….. εκείνον τον στιχουργό που μου
    έκλεψε…., κι αυτός, ως κι άλλοι….. πολλά άλλα…., και, τον τίτλο….! )


    …..Κλείνουν οι στράτες της Χαράς
    μέρα με την ημέρα….,
    κύκνοι νεκροί τα όνειρα
    απ’ των κακών τη σφαίρα….!

    Ρίχνει βαρύ τον ίσκιο του
    το μαύρο κυπαρίσσι….,
    χιονίζει και δεν έχουμε
    τίποτα να μας ντύσει….!

    …..Δε θα ‘ρθει Άνοιξη ποτές
    εδώ…., στη γειτονιά μας…!;
    Μόνο για τις ‘’χωματερές’’
    είναι τα όνειρά μας…!;

    …..Στενεύει κι ο ορίζοντας…..
    κι αράχνη το σκοτάδι….,
    τον ίσκιο της πηδά η ζωή…..
    και πέφτει σε πηγάδι….!

    Δραπέτης καταζήτητος,
    κι αυτή, στη γειτονιά μας….,
    κραυγή βγάζει θανατική….,
    πικρή ανημποριά μας….!

    Ποιος θα γλιτώσει τη ζωή….,
    που ξεψυχά ‘κει μέσα…!;
    Έτσι τη θέλουν οι Αρχοί….,
    που δόλια έχουν ‘’μπέσα’’….!.....

    ……………………….

    Λαϊκή κατακραυγή….!

    …..Πληγές μου ανοίγεις
    με δίκοπα χέρια….,
    τον πόνο μου κρύβεις….,
    μου δίνεις μιζέρια….!

    Γαβγίζουν ολούθε
    κομματόσκυλα….,
    μας ζώνουν σαν φίδια
    τα μαντρόσκυλα….!

    Στον πόνο κραυγάζω….,
    τα «Αχ….!» –μου σκεπάζεις….,
    Αφέντη, σε κράζω….,
    σκυλί που λυσσιάζεις….!.....

    ………………………..

    Γι’ αυτό….!

    …..Με τα χέρια απλωμένα…..
    και με μάτια θλιμμένα…..
    ‘’Αθηνά’’ ικετεύεις….,…..
    με λερά σου τα πόδια…..
    μπρος σε χείλος βαράθρου…..
    το σωσμό σου γυρεύεις….!

    Δε θα μάθεις, ποτέ σου….:
    αν κινούσε, πολύ,
    το βοήθιο της χέρι….,
    ‘’Αθηνά’’, πια, δε θα ‘ταν….!
    Δε θα μάθεις, ποτέ σου….,
    πως, γι’ αυτό, τέτοιο χέρι
    έχει, ‘’μόνον’’, η Γη….,
    που, και συ, την πληγώνεις….!

    Τη Γη πονάς….,
    σαν την πατάς με λερωμένα πόδια….,…..
    γι’ αυτό σε ‘ξάνθισε νωρίς….,
    κορμί που δεν ξεπέρασες….,
    που δεν την επροσκύνησες….:
    το χώμα σαν δεν το φιλάς….,
    δε σου ‘χει κατευόδια….!

    Δεν είν’ άδεια τ’ αστέρια…..
    και σ’ απλώνουν τα χέρια,
    βοηθοί, οι αγγέλοι….,…..
    σε πεφτάστρα διατάνοι…..
    πλανερά σου τα κρύβουν…..
    κι η Νυχτιά ν’ ανατέλλει….!

    Δε θα μάθεις, ποτέ σου….:
    αν τιμούσες τη Γη….,
    της Ανάστασης άρπα
    κι ο σταυρός θα γινόταν….!
    Δε θα μάθεις, ποτέ σου….,
    πως, ποτέ, δεν ταιριάζουν
    μαύρο κι άσπρο…., μαζί….,
    κι όλα πάν’ αναλόγως….!.....

    …………………….

    Έτσι, όμως, πετύχαιναν….!

    …..Γέμιζαν του Δυνάστη –τους
    το σώμα μαχαιριές….,
    μα ‘κείνος, χα, δεν έπεφτε…..
    και ίδιος…., όπως χτες….!

    Ώσπου δε ‘βρίσκαν μέρος –του
    αχτύπητο…., λαός….,
    τη σκιά –του τη μαχαίρωναν….,
    αυτοτραυματισμός….!

    Έτσι, όμως, πετύχαιναν
    τη ρίζα της ψυχής…..
    κι ευθύς να πέφτει άρχισε,
    ερείπιο, καταγής….!.....

    ………………………….

    Λαός…., Αφέντη…., κι ωχ αμάν….!
    ( ….. ‘’τους πατήσατε το γκάζι’’…., θα σας γίνουν ‘’καμικάζι’’….! )

    …..Αμάν….,
    όταν πονούν τη θάλασσα….,
    σηκώνει Τρικυμία….,
    ---- κι οι ναυτικοί…., στο φόβο τους….,
    νιώθουν θανάτου ρίγος….. ----
    τα κύματά της δάκρυα….,
    τα κλάματά της φλοίσβος….,…..
    θάλασσα είναι…., πρόσεξε….,
    λαός…., Αφέντη…., κι ωχ αμάν….!.....


    Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή