Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Στο ίδιο έργο θεατές. Η κοντή μνήμη και η αφέλεια μας, όπλο των εχθρών μας……



Σαν να μην πήρε κανένα μάθημα ο Έλληνας από το 2009. 

Σαν να μην του δίδαξε τίποτα η ιστορία. 

Σαν να μην έκανε ποτέ αυτοκριτική και να μην ανέλαβε ποτέ τις ευθύνες των επιλογών του. 

Σαν να θέλει να αυτοκαταστραφεί, να αυτοκτονήσει , να χαθεί από την ιστορία……..







Σήμερα παρατηρούμε τα ίδια φαινόμενα , τις ίδιες καταστάσεις, τα ίδια σενάρια και σχέδια με το 2009 με διαφορετικά πρόσωπα αλλά με τους ίδιους πρωταγωνιστές (τον λαό και περισσότερο τον κόσμο της ΝΔ) προφανώς για να γράψουμε σε μερικά χρόνια πάλι για μία νέα καταστροφή.

Το 2009, τα γνωστά ξένα κέντρα από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού με διπλό στόχο, έναν το Ευρώ και την Ε.Ε και δεύτερο τον πλούτο της χώρας.  Έχοντας βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο ετών, μπήκαν στην τελική ευθεία χρησιμοποιώντας τους κατευθυνόμενους  Έλληνες ψηφοφόρους. Με σκοπό να ανατραπεί η κυβέρνηση Καραμανλή των 5 ΟΧΙ και των ανοιγμάτων και συμφωνιών με Ρωσία και Κίνα για να προστατέψουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις εγκαθιστώντας τον ΓΑΠ ώστε να μικρύνουν την Ελλάδα. Να αρπάξουν τον πλούτο της έχοντας παράλληλα αποδυναμώσει την Ε.Ε. και το Ευρώ έναντι του δολαρίου και παράλληλα να μεταφερθούν τα δικά τους οικονομικά προβλήματα στην Ευρώπη.

Φυσικά γνώριζαν καλά πως το ΠΑΣΟΚ δεν είχε δυναμική μεγαλύτερη από τα 3.200.000 ψήφους τις οποίες ελάμβανε ακριβώς ίδιες από το 2000 και τις πήρε και το 2004 και το 2007 και το 2009 φυσικά. Γνώριζαν ακόμα πως ο Γιώργος δεν πείθει. Όμως αυτός ήταν ο εκλεκτός τους και έπρεπε να κυβερνήσει.

 Έτσι από το 2007 έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο να κοντύνουν τον Κώστα Καραμανλή που τους είχε μπει  στο μάτι με μία σειρά ενεργειών (τις οποίες πολλές φορές έχουμε αναλύσει) ώστε να στρέψουν τον κόσμο εναντίον του και να χάσει ψηφοφόρους. Είτε προς μικρότερα κόμματα τα οποία οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει για αυτόν τον σκοπό, είτε προς την αποχή ώστε το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος να εμφανίσουν μεγαλύτερα ποσοστά προκειμένου να έρθουν στην εξουσία.

Η περίοδος τότε ήταν παρόμοια με την σημερινή, η ΝΔ τότε στις Ευρωεκλογές έχασε από το ΠΑΣΟΚ και αμέσως ξεκίνησε η αμφισβήτηση της πολιτικής νομιμοποίησης, της άσκησης των καθηκόντων της από την αντιπολίτευση και παράλληλα δεχόταν εκβιασμούς σχετικά με την εκλογή προέδρου η οποία θα ήταν σε έξι μήνες. Όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει και  σήμερα απλά με διαφορετικά πρόσωπα.

Φυσικά όπως γράφαμε από το 2009 στα άρθρα μας που επιβεβαιώνονται σήμερα με τον πιο σκληρό τρόπο, οι λόγοι ήταν να μπορέσει ο ΓΑΠ μόλις αναλάβει την εξουσία να κάνει μία σειρά ενεργειών ώστε να βρεθεί η χώρα με την πλάτη στον τοίχο τόσο οικονομικά όσο και εθνικά. Τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι, τα ζούμε σήμερα. Ο Γιώργος λειτουργώντας για λογαριασμό της Αμερικής από την πρώτη μέρα εξέθεσε την χώρα διεθνώς , με ψεύδη δημιούργησε πρόβλημα δανεισμού το οποίο αργότερα θα λειτουργούσε  σαν ντόμινο στην Ε.Ε και για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες με στόχο να βάλει πόδι το ΔΝΤ στην Ευρώπη.   Σε δεύτερη φάση ο στόχος ήταν να μπουν γερά οι βάσεις και τα θεμέλια για μια επιπλέον Ελληνική καταστροφή πέρα της οικονομικής  και σε εθνικό επίπεδο.  Ωστε να εμφανιστούν μετά σαν από μηχανής θεοί οι γνωστοί επεμβαίνοντες παντού στον πλανήτη , δήθεν να μας προστατέψουν, να μας σώσουν, να επιβάλουν την ασφάλεια και την ηρεμία με το αζημίωτο φυσικά. Έχοντας πρώτα αρπάξει όλο τον πλούτο μας, πετρέλαια, φυσικό αέριο, χρυσό, διαμάντια, ουράνιο και αρκετά ακόμα.

Και ερχόμαστε τώρα στο σήμερα.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ακριβώς τα ίδια φαινόμενα, τα ίδια παιχνίδια με τους ίδιους εντός και εκτός Ελλάδος συμμάχους τους να αναλαμβάνουν δράση, ακόμα και τους ίδιους συμμάχους μέσα από όλα τα κόμματα.

Χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλουμε να υπερασπιστούμε κάποιο κόμμα, ούτε να προωθήσουμε πρόσωπα ή στελέχη, παρά μόνο να αναδείξουμε ένα μεγάλο κίνδυνο που χτυπά την πόρτα μας.  Ο οποίος θα μας βλάψει εθνικά, ίσως και με απώλειες εδαφών και πάντα με γνώμονα το καλό της Ελλάδας πρέπει κατ΄ ανάγκη να αναφερθούμε στα υπάρχοντα κόμματα.  Αυτά άλλωστε είναι και το όχημα ώστε τα συμφέροντα (και δεν μιλάμε για οικονομικά, ούτε για επιχειρηματικά ) να οδηγήσουν τον κόσμο χωρίς να το καταλάβει στην κατεύθυνση που θα στεφθεί με επιτυχία το σχέδιο τους.

Έτσι λοιπόν με τους ίδιους συμμάχους, βλέπουμε το ίδιο έργο με άλλα πρόσωπα. Οι γνωστοί κύκλοι κυρίως μέσα από την ΝΔ οι οποίοι λειτουργούσαν το 2009 εις βάρος του Κώστα Καραμανλή ώστε να τον αποδυναμώσουν και αυτοί επίσης με διπλό στόχο.  Πρώτον να έρθει ο εκλεκτός της Αμερικής τότε. Δεύτερον  να κάτσουν αυτοί στην καρέκλα του αρχηγού. Σήμερα οι ίδιοι επιχειρούν ακριβώς το ίδιο σκηνικό για δεύτερη φορά με τον ίδιο διπλό στόχο. Πάλι να έρθει ο εκλεκτός της Αμερικής αυτή τη φορά ο Αλέξης, και φυσικά σε μία νέα προσπάθεια να κάτσουν  στην πολυπόθητη καρέκλα που δεν κατάφεραν την προηγούμενη…..

Βέβαια τώρα το παιχνίδι είναι πιο πολύπλοκο καθώς πέρα αυτών των δύο στόχων υπάρχει και ένα τρίτος και αυτός ακούει στο όνομα Κώστας Καραμανλής, τον οποίο παρά το γεγονός ότι δεν εμφανίζεται, δεν μιλάει δεν μετέχει τον φοβούνται πάντα. Τόσο οι έξω για τους γνωστούς λόγους όσο και οι εντός για να μην χάσουν και την δεύτερη ευκαιρία για την καρέκλα.

Έτσι έχουν αμολήσει τα γνωστά παπαγαλάκια τους και φίλα προσκείμενους σε αυτούς απλούς πολίτες να εμφανίζονται δήθεν με το καπέλο του Κώστα Καραμανλή, δήθεν ότι ανήκουν στον πυρήνα του σε ένα βρώμικο παιχνίδι.  Βάζοντας τους να δηλώνουν πως οι Καραμανλικοί θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση και θέλουν να πέσει η ΝΔ. Φυσικά με στόχο να έρθει ο Αλέξης αλλά και όχι μόνο. Βέβαια σε αυτό το παιχνίδι μετέχουν και άνθρωποι άθελα τους ή επειδή δεν γνωρίζουν ή χωρίς να το αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει στην παγίδα, οι οποίοι έχουν γίνει πιόνια και εύκολα θύματα λόγο  της άσχημης οικονομικής κατάσταση και τους κακούς χειρισμούς της οικονομίας. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Ο στόχος είναι ο ίδιος όπως το 2009, να έχουν πάλι έτοιμο αυτόν που θα του φορτώσουν την περιπέτεια που θα μπει  ή την νέα καταστροφή που θα υποστεί η χώρα από τον αντικαταστάτη του ΓΑΠ…..  Παρουσιάζοντας το πως η όποια εξέλιξη προήλθε  από τον ίδιο τον Καραμανλή και το Καραμανλικό μπλοκ ώστε να είναι σίγουροι πως θα είναι πλέον οι μόνοι διεκδικητές της αρχηγίας σε περίπτωση που μπορεί να υπήρχαν σκέψεις επιστροφής του (φύλαγε τα ρούχα σου να έχει τα μισά), αφού προηγουμένως έχουν γκρεμίσει και τον Σαμαρά.

Πάλι εδώ όμως και για τους ξένους ‘’φίλους μας’’ ο στόχος είναι διπλός. Να ρίξουμε την κυβέρνηση Σαμαρά όχι όμως για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης. Αυτά είναι συμφωνημένα και ο Αλέξης δεν έχει ούτε το χρίσμα να κυβερνήσει αλλά ούτε και θέλει (αυτό φαίνεται άλλωστε από τον τρόπο που κινείτε ο Αλέξης και τις σκόπιμες γκάφες που κάνει όταν πάει να ανεβάσει ποσοστά).
Απλά του έχουν αναθέσει έναν άλλο ρόλο.  

Αυτός είναι να βρεθεί η χώρα με την βοήθεια του σε πολιτική και κυβερνητική αστάθεια ώστε οι γύρο δυνάμεις να βρουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα επεισόδιο, μία ανάφλεξη στην περιοχή που θα δώσει το έναυσμα να ξεκινήσει μία σειρά γεγονότων. Γεγονότα τα οποία θα απαιτήσουν την παρέμβαση της Αμερικής για να επιβληθεί  ομαλότητα και ηρεμία στην περιοχή. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με την εισβολή στην Κύπρο το 74.

Φυσικά λόγο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, εισβολή δεν μπορεί να γίνει όπως το 74. Αλλά μπορούν για παράδειγμα να ξεσπάσουν αναταραχές, εξεγέρσεις μεταναστών, μειονότητες να ζητήσουν ανεξαρτησία και ούτω καθ΄ έξης.  Ή να αρχίσει μία φημολογία περί δήθεν τρομοκρατίας όπως ξεκίνησε σήμερα να αναφέρει ο Νταγίπ Ερντογάν.  Δηλαδή όπως ακριβώς δήλωσε σήμερα πως  τρομοκράτες που τον χτυπούν έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και εκπαιδεύονται εδώ για να δρουν στην Τουρκία. Σε συνδυασμό με τις Τούρκικες φρεγάτες που κάνουν βόλτες στο Αιγαίο, τις εξαγγελίες για τις πλατφόρμες εξόρυξης που θέλει η Τουρκία να εγκαταστήσει εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας οι γκρίζες ζώνες θα μετατραπούν σε μαύρες ……

Φυσικά από αυτήν την ιστορία κανείς δεν θα κατηγορηθεί γιατί απλά δεν θα υπάρχει κυβέρνηση να χρεωθεί το κόστος. Ο Σαμαράς θα έχει οδηγηθεί αναγκαστικά μέχρι τον Οκτώβριο σε εκλογές (Νωρίτερα δεν γίνεται καθώς σε ένα μήνα κλείνει η βουλή) . Από τις εκλογές δεν θα μπορέσει να προκύψει κάποια κυβέρνηση γιατί τα νούμερα που μόλις προχθές είδαμε στις ευρωεκλογές τα οποία είναι πολύ καλά μελετημένα και τα ίδια θα είναι και στις βουλευτικές δεν θα μπορούν να δώσουν συμμαχίες για κυβερνητικό σχηματισμό. Η χώρα θα μπει σε μία φάση ακυβερνησίας, συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων χωρίς να έχει όμως ούτε τα χρήματα να το κάνει ούτε να μπορεί και να δανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες της. Εκεί δεν αποκλείεται να δούμε παράλληλα και μία στάση πληρωμών ειδικά αν θα πρέπει ο στόλος μας να βρίσκετε στο Αιγαίο και σε ετοιμότητα, η αεροπορία μας σε εγρήγορση και ο στρατός έτοιμος και σε επιφυλακή. Με τις πόρτες κλειστές από τις αγορές για δανεισμό, και την Ε.Ε. να μην δίνει τις δώσεις λόγο μη επίτευξης των στόχων και κυρίως λόγο αβεβαιότητας της κατάστασης εύκολα κάποιος μπορεί να φανταστεί τόσο ποιο θα είναι το αποτέλεσμα όσο και ποιοι θα σπεύσουν πρώτοι να επέμβουν όπως επεμβαίνουν άμεσα σε όλο τον πλανήτη…….

Γνωρίζουμε ότι πάλι θα βγείτε κάποιοι να μας πείτε ότι γράφουμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, άλλοι ότι είμαστε Σαμαρικοί οι ΠΟΛΑΝΙΤΕΣ να το πω καλύτερα, άλλοι ότι τρομάζουμε τον κόσμο γιατί δεν θέλουμε κάτι καλύτερο που θα φέρει ο Αλέξης…. ή ότι είμαστε υπέρ του μνημονίου.

Δεν πειράζει 5 χρόνια τώρα από το 2009 είμαστε συνηθισμένοι όταν γράφουμε αλήθειες και ειδικά όταν γράφουμε τι θα συμβεί και τι να περιμένουμε στα επόμενα χρόνια με βάση αυτά που βλέπουμε ή γνωρίζουμε,  να μας κολλούν ταμπέλες ανάλογα πως συμφέρει τον καθένα όταν δεν έχει αντίλογο ή δεν μπορεί να μιλήσει με επιχειρήματα. Δεν μας ενοχλεί καθόλου, μπορείτε να μας χαρακτηρίσετε όπως θέλετε, άλλωστε η ιστορία είναι εδώ και θα δείξει τελικά αν αυτά που γράφουμε είναι αλήθεια η όχι, αν γνωρίζαμε όταν τα γράφαμε ή όχι, όπως και πόσο καλά γνωρίζαμε.

Τα ίδια μάλιστα αντιμετωπίσαμε και τον Σεπτέμβριο του 2009 πριν τις εκλογές όταν γράφαμε σε άρθρο μας ότι η οικονομία θα καθοριστεί από έξω και θα είναι σκληρή για όποια κυβέρνηση και να έρθει και πρώτοι τότε μιλούσαμε για την Εθνική κυριαρχία όταν δεν υπήρχε ούτε καν σαν υποψία το ΔΝΤ και Τρόικα….. 

Τα ίδια αντιμετωπίσαμε και όταν είχαμε γράψει ακριβώς αυτό που συνέβη στην Θράκη προχθές στις εκλογές. Για όποιον έχει αμφιβολία το άρθρο εκείνο είναι εδώ: http://skeptomenosblog.blogspot.gr/2009/09/4-2009.html  μπορεί να μπει να το διαβάσει και θα διαπιστώσει πως τελικά τότε δεν γράφαμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας…..

Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση και οι επιλογές μας είναι μόνο δυο ανάμεσα στις οποίες θα κληθούμε το Οκτώβριο να αποφασίσουμε. Ανάμεσα σε μία κάκιστη κυβέρνηση για την οικονομία όσο αφορά τους πολίτες (για την οποία άλλοι όμως έφεραν την κατάσταση εδώ και έδεσαν την Ελλάδα χειροπόδαρα ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει) και μία Εθνική καταστροφή πέραν της οικονομικής που ζούμε.  Φυσικά κατά πολύ χειρότερη της οικονομικής γιατί αν έχεις πατρίδα έχεις και οικονομία όποια και να είναι αυτή και πάντα έχεις το  περιθώριο να την φτιάξεις. Αν δεν έχει πατρίδα όμως ή την χάσεις δεν έχεις και οικονομία. Ούτε καν την χειρότερη………. Τόσο απλά.

Η Ιστορία και η εμπειρία μια φορά έχουν δείξει πως ο τρόπος που λειτουργούν οι Αμερικάνοι όταν θέλουν να βάλουν πόδι σε μία χώρα είναι πάντα ο ίδιος και έχει δυο φάσεις. Πρώτα επιτελείται μία οικονομική καταστροφή και μετά έρχεται μία εθνική καταστροφή που προκαλεί και την παρέμβαση και επέμβαση τους.

Την οικονομική καταστροφή την ζούμε, τον πλούτο τον έχουμε, μένει μόνο να δούμε και την εθνική καταστροφή ή οποία έχει ήδη ξεκινήσει……

Και αν ο ΓΑΠ ήταν υποστηρικτής της μειονότητας στην Θράκη δηλώνοντας δημόσια πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν δικαίωμα να αποκαλούνται Τούρκοι. Μπορεί κάποιος να φανταστεί τι θα πρέπει αν αναμένουμε από τον Αλέξη όταν ένα μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι τα Σκόπια έχουν δικαίωμα να λέγονται Μακεδονία….  Την ίδια στιγμή μάλιστα που εδώ και χρόνια προσπαθούν να δημιουργήσουν ψεύτικη μειονότητα και στην Βόρεια Ελλάδα.

Είναι γνωστό ότι οι Αμερικάνοι που έχουν την μεγαλύτερη βάση τους παγκοσμίως στα Σκόπια θέλουν να ενοποιήσουν όλες τις περιοχές του Ουρανίου και να τις κάνουν ένα κράτος ελεγχόμενο από αυτούς ώστε να μην έχουν να κάνουν με πολλούς αλλά με έναν…..

Από εκεί και πέρα ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του μόνος του, ας σκεφτεί, ας αποφασίσει, αλλά στο τέλος αντρίκια να αναλάβει και τις ευθύνες του για τις επιλογές του.

Όχι όπως το 2009 που ενώ τα λέγαμε και τα φωνάζαμε, θέλατε όλοι τα λεφτά του Γιωργάκη και την καλύτερη Ελλάδα την οποία δήθεν δεν ήθελε ο ‘’κακός Καραμανλής’’…….  και όταν ήρθε ο λογαριασμός αρχίσαμε να ρίχνουμε τις ευθύνες στον ΓΑΠ. Λέτε και δεν τον ψηφίσαμε εμείς. Ούτε βέβαια κατά την συνήθη τακτική μας να βγάλουμε την ουρά μας απ΄έξω με την ευκολία που το κάνουμε σήμερα πετώντας απλά ένα εγώ δεν φταίω πουθενά φταίνε μόνο οι άλλοι.  Επειδή δεν θέλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας φοβούμενοι να μην δούμε την αλήθεια κατάματα.

Να είμαστε εξηγημένοι. Όποιοι θέλουν να πειραματιστούν με την χώρα και να δοκιμάσουν αμφίβολα σχήματα και σχέδια να βγουν μετά με θάρρος και να πουν ναι έκανα λάθος επιλογή ………..


Υ.Γ. Για όλα όσα γράψαμε πιο πάνω σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν πως ο Σαμαράς και συγκυβέρνηση του δεν πρέπει να φύγουν . Το αντίθετο μάλιστα να φύγουν το συντομότερο. Το συντομότερο δυνατό όμως και πάντα όταν οι καταστάσεις και οι συγκυρίες θα ευνοούν αλλαγές ή και πειραματισμούς ακόμα. Αλλιώς έχεις χειρότερα αποτελέσματα και σου κοστίζουν πολύ ακριβότερα από όλες τις απόψεις …….. Επίσης όσοι μας γνωρίζουν ξέρουν και από τα άρθρα μας αλλά και τις αναρτήσεις μας στα κοινωνικά δίκτυα πως ήμασταν από τους πρώτους που ασκήσαμε κριτική στον Α. Σαμαρά και μάλιστα την σκληρότερη και όχι τώρα αλλά από την περίοδο των Ζαππείων όταν διαπιστώσαμε πώς ότι έλεγε ήταν ανέφικτο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου