Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Εφ’ όλης της ύλης………


Κανονικά θα έπρεπε να μιλήσουμε σήμερα μόνο για τις εκλογές του Νοεμβρίου αλλά αν το κάναμε αυτό θα ήμασταν και εμείς μέρος του κατευθυνόμενου συνόλου από τους ισχυρούς, την νέα τάξη πραγμάτων και φυσικά των εργαλείων τους, κυβέρνηση και ΜΜΕ. Θα ήμασταν μέρος αυτού του συνόλου που σαν πρόβατα απόλυτα ελεγχόμενα τα οδηγούν να ασχολούνται με ότι θέλουν οι ισχυροί, με σκοπό την αντιπαράθεση μεταξύ τους, τις διαμάχες και την σύγχυση ώστε να οργανώσουν με την άνεση τους και ανενόχλητοι τις επόμενες, και στην δική μας περίπτωση, τελευταίες κινήσεις καταστροφής.

Φυσικά οι εκλογές αυτές είναι πολύ κρίσιμες , αλλά όχι έτσι όπως τις εννοεί ο πολύς ο κόσμος ή για τους λόγους που πιστεύει ότι είναι. Άλλοι τις θεωρούν κρίσιμες για την τσέπη τους και μόνο, άλλοι για το καλό της χώρας και για να βγούμε από την κρίση αυτή, κάποιες φωνές λίγο πιο επαναστατικές από την δική τους σκοπιά θέλουν νέο Γουδί για τα εθνικά θέματα και ίσως να μην έχουν άδικο, αλλά αυτά πάντα γίνονται μετά την καταστροφή. Η καταστροφή όμως ακόμα δεν έχει συντελεστεί , είναι μπροστά μας όμως. Κάποιες άλλες φωνές τις θεωρούν κρίσιμες για το μέλλον τους και το μέλλον το παιδιών τους.

Είναι όμως αυτή η ουσία ;

Φυσικά και όχι. Παρά το γεγονός ότι όλες οι πιο πάνω ομάδες έχουν τον ίδιο σκοπό και θέλουν το ίδιο αποτέλεσμα τόσο για την χώρα όσο και για τον εαυτό τους ούτε μπορούν να οργανωθούν, ούτε να συμφωνήσουν κάπου και φυσικά αλληλοσυγκρούονται. Όλα αυτά ,γιατί ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και ιδεολογίες που τα βάζουν πάνω από το γενικότερο καλό του λαό και της χώρας. Έτσι βλέπουμε αριστερούς, δεξιούς, κεντροαριστερούς, κεντροδεξιούς, ακροδεξιούς, ακροαριστερούς κλπ να φωνάζουν κατά του μνημονίου, να μιλάνε για την εθνική προδοσία κλπ και όταν καλούνται να δώσουν ένα χαστούκι στους υπεύθυνους αρχίζουν τις κομματικές τους ιδεολογίες, τις αντιπαραθέσεις και ο κοινός τους στόχος πάει περίπατο.

Για τον λόγο αυτό δεν θα ασχοληθούμε μόνο με τις εκλογές αυτές ούτε τόσο και με το αν θα πρέπει να ψηφίσει κάποιος, πως και τι να ψηφίσει γιατί ότι και να πούμε ότι τεκμηρίωση και να κάνουμε κάποιοι θα μας πουν καλά τα λέμε, άλλοι θα μας δώσουν χαρακτηρισμό, άλλοι θα μας βρίσουν και πάει λέγοντας. Εμείς θα σας πούμε για άλλη μια φορά τι θα γίνει κυρίως μετά τις εκλογές , ποιες αποφάσεις έχουν παρθεί για εμάς μέχρι τον Μάρτιο και ποιο θα είναι το μέλλον μας και από εκεί και πέρα ο καθένας ας πράξει όπως νομίζει. Φυσικά δεν περιμένουμε ότι θα αλλάξει κάτι από αυτά που ο καθένας έχει στο μυαλό του, γιατί πολύ απλά όλοι έχουν πέσει στην φάκα που τους έχουν βάλει. Με όποιον συνομιλούμε ακούμε μία κουβέντα, να αλλάξει η κατάσταση άρδην, να πέσει η κυβέρνηση σήμερα να σωθούμε, να ανατρέψουμε τα πάντα τώρα κλπ. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό.

Έτσι μετά τις εκλογές άσχετα με το αποτέλεσμα, γιατί πραγματικά για τους οργανωτές αυτής της σημερινής κωμωδίας στην Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία και ούτε που τους ενδιαφέρει ποιο κόμμα θα κερδίσει τις εντυπώσεις ποιος θα έρθει πρώτος και ποιος δεύτερος,το πρόγραμμά τους θα ολοκληρωθεί όπως το έχουν σχεδιάσει. Με δεδομένο μάλιστα την αντιπαράθεση μεταξύ των Ελλήνων, τις αντιδικίες και τις διαμάχες ,σε συνδυασμό με τις πολύ μελετημένες κινήσεις μέσω νόμων οι μισοί να καρφώνουν τους άλλους μισούς για διάφορα θέματα και την απαξίωση όλου του πολιτικού συστήματος, των πολιτικών και της πολιτικής από την μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχουν τα σχέδια τους.

Αυτό που οι περισσότεροι δεν μπορούν να καταλάβουν σήμερα και για αυτό οι σχεδιαστές της καταστροφής υπερτερούν και επιβάλουν αυτό που θέλουν, είναι πολύ απλά ότι για να επιτευχθεί κάποιος στόχος θέλει μεθόδευση και πάνω από όλα καθαρό μυαλό. Έτσι , σήμερα ακούμε τις διάφορες φωνές, από άνευ ουσίας και χλιαρές μέχρι τις πολύ ακραίες, να μιλάνε να φωνάζουν για ανατροπές και για εξεγέρσεις. Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει πρώτα να ανακοπεί μία πορεία και μετά να στρίψεις το τιμόνι. Δεν μπορείς με 200 χιλιόμετρα την ώρα σε ένα αυτοκίνητο για παράδειγμα να πάρεις το τιμόνι 360 μοίρες να κάνεις αναστροφή για να γλυτώσεις από τον γκρεμό. Θα τσακιστείς στα βράχια με τις τούμπες που θα φέρεις.

Αυτή είναι ακριβώς σήμερα η κατάσταση της χώρας, κάποιοι της έχουν δώσει μία πορεία με 200 χιλιόμετρα και στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι οι επιβαίνοντες στο όχημα να πλακώνονται μεταξύ τους προς ποια κατεύθυνση θα τραβήξουμε την τιμονιά και αν θα το κάνουμε αργά ή γρήγορα, βίαια ή ομαλά. Κανείς δεν έχει σκεφτεί το φρένο πριν στρίψουμε το τιμόνι για να μην τσακιστούμε.

ορισμένα πράγματα, σε συνδυασμό με το τι θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον που θα σας πούμε πιο κάτω, ερχόμαστε στο τι θα γίνει στην χώρα μέχρι τον Μάρτιο. Τα εθνικά θέματα θα έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Τι σημαίνει αυτό; Το Αιγαίο το οποίο ήδη έχει παραδοθεί στους Τούρκους από την 25 παράλληλο και πέρα θα περάσει και επίσημα στα χέρια τους. Το θέμα της Θράκης όπως όλα δείχνουν θα λάβει και αυτό τέλος και η ανεξαρτητοποίηση της θα είναι θέμα χρόνου. Το θέμα του ονόματος των Σκοπίων αμέσως μετά τις εκλογές θα πάρει τέλος με τα Σκόπια να ονομάζονται ¨Μακεδονία του Βαρδάρη¨ όπου σε μερικά χρόνια και χάρη συντομίας και ευκολίας θα μείνει σκέτο Μακεδονία και άμεσα θα ανοίξει και ο δρόμος ένταξης τους στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Την ίδια συνταγή με της Θράκης ακολουθούν και οι Αλβανοί και με την βοήθεια των χιλιάδων που ζουν εδώ, οι περισσότεροι από αυτούς πρώην κατάδικοι, θα πετύχουν πολύ εύκολα να δημιουργήσουν μειονότητα και μέσω του Καλλικράτη να ζητήσουν την ανεξαρτητοποίηση και της Ηπείρου. Σε αυτές τις εκλογές θα εκλεγούν οι περισσότεροι από τους μετανάστες που έχουν βάλει υποψηφιότητες, με σκοπό φυσικά τις βουλευτικές εκλογές και την εκλογή τους και στην βουλή στο μέλλον.

Στην οικονομία θα παρθούν νέα μέτρα όχι μόνο για να υποτάξουν τους Έλληνες μέσα από την εξαθλίωση αλλά και για να έρθει ακόμα μεγαλύτερη ύφεση που θα κάνει το τοπίο ακόμα πιο δύσκολο για επενδύσεις. Άλλωστε αυτό το βλέπουμε και σήμερα ότι η κυβέρνηση εκτός από τα λόγια τα μεγάλα στην ουσία διώχνει τους πάντες από την χώρα. Μετά το ναυάγιο των αγωγών που πήγαν στην Τουρκία, τώρα ο Αστακός θα πάει ή στην Αλβανία ή στο μαυροβούνιο (δεν έχει αποφασιστεί ακόμα σε ποιόν από τους δύο), οι άραβες από τα ναυπηγεία θα αποχωρήσουν οριστικά, και φυσικά καμία επένδυση δεν θα γίνει στο Ελληνικό ακόμα τουλάχιστον.

Η κυβέρνηση προετοιμάζει την αποχώρηση της που θα είναι γύρω στον Μάρτιο με μεθοδευμένες κινήσεις, μία από αυτές θα είναι η αποτυχία να πάρουμε την τρίτη η την τέταρτη δόση. Αυτό είναι σε συνάρτηση πως θα έχουν πάει τα εθνικά θέματα. Ακούμε από το καλοκαίρι από τα πράσινα παπαγαλάκια και τα ΜΜΕ ότι οι στόχοι δεν πάνε καλά. Είναι ακριβώς η ίδια τακτική που ακολούθησε ο ΓΑΠ για να μας πάει στο ΔΝΤ. Από το «λεφτά υπάρχουν» και το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών στο εσωτερικό, διαλαλούσε στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι Τιτανικός με αποτέλεσμα να φτιάξει το κλίμα στις αγορές να αρνηθούν να μας δανείσουν. Σήμερα μας λέει ότι γλυτώσαμε την πτώχευση την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό κάνουν κουβέντα για τους στόχους που δεν πάνε καλά, τα έσοδα επίσης, και σπέρνουν σενάρια παράτασης αποπληρωμής τους χρέους. Καλλιεργούν ένα κλίμα με λίγα λόγια αποτυχίας.

Σε αυτό φυσικά όλο το κόλπο έχουν και τα εξαπτέρυγα τον ρόλο τους, ο ένας έχει αρχίσει να μιλάει για συγκυβερνήσεις, η δε άλλη αμέσως μετά τις εκλογές θα ανακοινώσει το νέο κόμμα για να είναι αυτό που θα πάρει και την θέση του ΠΑΣΟΚ, καθώς θα διαλυθεί, αλλά και στελέχη του για να μην μείνουν χωρίς στέγη και φυσικά να μείνουν ήρεμοι γνωρίζοντας ότι το πολιτικό τους μέλλον δεν καταστράφηκε, καθώς θα βγουν μετά να μας πουν φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ γιατί διαφωνούσαμε κλπ κλπ. Τον Μάρτιο θα πάμε σε εθνικές εκλογές τραυματισμένοι, εξαθλιωμένοι οικονομικά, με λιγότερα στρέμματα γης και βλέπουμε.

Και επειδή πολλοί θα μας ρωτήσετε τι προτείνουμε να γίνει, θα σας απαντήσουμε. Δεν θα σας πούμε όμως τι πρέπει να κάνετε εσείς αυτό θα το κρίνει ο καθένας μόνος του, το μόνο που θα πούμε είναι κάποια δεδομένα.

Υπάρχει ένα λεπτό σημείο που προβληματίζει τόσο την κυβέρνηση όσο και τους έξωθεν εχθρούς μας που την κατευθύνουν. Αυτό δεν είναι άλλο από το οτι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει νομιμοποίηση να παίρνει τα μέτρα αυτά και ακόμα περισσότερο να υπογράφει μνημόνια με εγγύηση εθνική περιουσία και εδάφη. Αυτήν την νομιμοποίηση θα προσπαθήσουν να πάρουν σε αυτές τις εκλογές. Ακόμα και με μικρό ποσοστό να χάσει το ΠΑΣΟΚ θα είναι για αυτούς μία νομιμοποίηση και αυτό για δυο πολύ απλούς λόγους. Ο ένας είναι ότι πολλοί ανεξάρτητοι κατά δήλωση τους σήμερα υποψήφιοι θα προσχωρήσουν στο πασόκ, και ο δεύτερος θα πάρει και τους μετανάστες ψηφοφόρους, όπου δεν περάσει αλλοδαπός υποψήφιος, στον δεύτερο γύρο. Σε συνδυασμό με την μεγάλη αποχή των Ελλήνων και την σπασμένη ψήφο του θα θεωρήσει πετυχημένο το αποτέλεσμα ακόμα και αν έχει χάσει και ότι ο κόσμος επιβράβευσε την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Αν η ήττα είναι μεγαλύτερη τότε θα υπάρξει εσωκομματικό πρόβλημα γιατί η κοινωνία έτσι κι αλλιώς είναι ελεγχόμενη και δεν θα κάνει κανείς τίποτα. Τότε θα πάει γρήγορα τα εθνικά θέματα και τον Μάρτιο θα προσπαθήσει να πάρει νομιμοποίηση μέσα από συγκυβέρνηση με άλλα κόμματα.

Με λίγα λόγια, η ήττα του θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλη που θα είναι απαγορευτική ώστε να πάει σε εκλογές, γιατί όποια συγκυβέρνηση και να επιδιώξει θα είναι χαμένος, αλλά και να μην μπορέσει να προχωρήσει πάρα κάτω μόνος του με τον φόβο της κοινωνίας που έδειξε τα δόντια της με την ψήφο της. Εκεί θα αναγκαστεί να κάνει πίσω κάπου ή να καθυστερήσει πολλά από αυτά που έχει στο πρόγραμμα της μέχρι το τέλος του χρόνου. Επίσης και δικά της στελέχη ακόμα θα βάλουν ένα φρένο βλέποντας την καταστροφή τους και ένα πρώτο βήμα θα έχει επιτευχθεί, σε πρώτη φάση να σταματήσει το όχημα που τρέχει με 200στον γκρεμό πριν στρίψουμε το τιμόνι. Όλα τα υπόλοιπα είναι σαχλαμάρες και κραυγές άνευ ουσίας που μόνο τους εχθρούς μας βολεύουν και την κυβέρνηση του μνημονίου και από χθες και του Ερντογάν πέραν των υπολοίπων. Βλέπετε όταν ο ΓΑΠ θέλει να μετονομάσει τους Έλληνες σε πολίτες του κόσμου, πρέπει πρώτα αυτός να είναι πρωθυπουργός του Κόσμου. Έτσι ο στόχος του είναι να ταξιδεύει πολύ και στην ουσία να προσπαθεί να λύσει όλα τα προβλήματα των ξένων σε βάρος της Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα ο καθένας ας ψηφίσει όπως νομίζει και όποιον νομίζει. Αν λειτουργήσουμε έξυπνα όλα αλλάζουν. Αλλά δεν περιμένουμε κιόλας να λειτουργήσουν έξυπνα οι Έλληνες ώστε να σταματήσουν την καταστροφή όπως δεν περιμένουμε ότι θα ψηφίσουν βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας τους και όχι της πολιτικής τους ιδεολογίας ή της τσέπης τους και του βολέματός τους. Δεν έχουμε λειτουργήσει ποτέ έτσι τα τελευταία 30 χρόνια τώρα θα το κάνουμε;

Τα υπόλοιπα και τις ευθύνες μας θα τις πούμε μετά τις εκλογές όταν προκύψουν. Μέχρι τότε δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε το αποτέλεσμα της απόφασης του λαού και να ευχηθούμε για αυτές τις εκλογές όχι καλό βόλι όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα αλλά:

Καλή αποχή και χαμένη ψήφο……….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου