Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Κέρδισε η Βλακεία……….


Όπως ήταν αναμενόμενο και όπως είχαμε προβλέψει σε άρθρο μας πριν ένα μήνα η αποχή ήταν μεγάλη και με την βοήθεια των νέων αλλοδαπών ψηφοφόρων το μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι Έλληνες μέσα από την αποχή τους πήγε στα σκουπίδια.

Με αυτήν την πράξη δείξαμε για ακόμα μία φορά πόσο ανώριμος λαός είμαστε, και τελικά πόσο δεν αγαπάμε την χώρα μας. Αφήσαμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών να διαμορφώσουν το πολιτικό κλίμα της επόμενης μέρας στην Ελλάδα σε βάρος πάντα των Ελλήνων.

Έτσι σήμερα παρατηρούμε το πλέον λογικό με βάση τα αποτελέσματα την μεν ΝΔ να πανηγυρίζει δικαιωματικά γιατί κάλυψε φαινομενικά μία διαφορά 10 μονάδων μέσα σε ένα χρόνο και ας μην είναι αυτή η πραγματικότητα αλλά η αποχή της επιτρέπει να το κάνει μιας και δεν λαμβάνεται υπ ΄ όψη. Το δε ΠΑΣΟΚ δικαιωματικά να λέει ότι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης να συνεχίσει το έργο του γιατί είτε θέλουμε είτε όχι είναι πρώτο κόμμα και μάλιστα με πολύ καλύτερο ποσοστό σε σχέση με ανάλογες κυβερνήσεις σε άλλες χώρες που πήγαν τις πήγαν στο ΔΝΤ.

Η αλήθεια είναι ότι τα μηνύματα στην δημοκρατία τα στέλνουν οι πολίτες με την ψήφο τους και όχι με την αδιαφορία, γιατί όσο και αν θέλουν μερικοί να αποκαλούν την αποχή πολιτική πράξη είναι μόνο αδιαφορία και τίποτε άλλο.

Η αποχή έδωσε το δικαίωμα στην κυβέρνηση ένα πραγματικό ποσοστό που δεν θα ξεπερνούσε το 18% αν είχαν προσέλθει στις κάλπες το 80 ή το 90 % του εκλογικού σώματος, να μετατραπεί σε ένα ποσοστό της τάξεως του 35% και δικαιωματικά σήμερα να μιλάει για νίκη όπως άλλωστε γράφει και όλος ο ξένος τύπος.

Το πραγματικό μήνυμα θα ήταν αν τα δυο μεγάλα κόμματα μαζί δεν συγκέντρωναν πάνω από 40% με την αποχή να είναι στο 10% και μικρότερη και με ένα μεγάλο ποσοστό λευκών η άνοδος των μικρών κομμάτων. Εκεί θα μπορούσαμε σήμερα να μιλήσουμε για ένα καθαρό μήνυμα στο σύστημα που κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει. Πράγμα του δεν συνέβη.

Το αποτέλεσμα ήταν να ακούσουμε χθες από τον πρωθυπουργό ότι πήρε το μήνυμα να συνεχίσει την πολιτική του ΔΝΤ και φυσικά δυνατός να πάρει και τα νέα μέτρα. Σε αυτό δεν μπαίνει καν ζήτημα ότι φοβήθηκε το πολιτικό μας σύστημα από τους πολίτες γιατί πολύ απλά δεν φοβήθηκε. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μεγάλα ποσοστά, και με την αποχή είναι εύκολο να τα πετύχουν με τους δικούς τους που συντεταγμένα θα πάνε να ψηφίσουν. Ακόμα και σήμερα τα ποσοστά αν και μειωμένα μοιάζουν μεγάλα και αυτό γιατί καλός ή κακός βγαίνουν βάση των ψηφισάντων και όχι βάση του εκλογικού σώματος. Η αποχή δεν λαμβάνεται υπ΄οψη.

Με λίγα λόγια αυτό που ήθελαν να πετύχουν οι ξένοι δυνάστες της χώρας μας τα ΜΜΕ και γενικά το σύστημα που θέλει το κακό της χώρας μας το πέτυχαν και με μεγάλη ευκολία. Έσπρωξαν τον κόσμο στην αποχή και με τους λίγους κατάφεραν να πετύχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα για να νομιμοποιήσουν τόσο τις ενέργειες των προηγούμενων μηνών αλλά και να δώσουν μία νέα νομιμοποίηση για αυτές που θα κάνουν στο μέλλον.

Από σήμερα το 45% του Ελληνικού λαού δεν έχει δικαίωμα να φωνάζει ούτε να βρίζει για τα νέα μέτρα που θα έρθουν, ούτε για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Πολύ απλά η αποχή δίνει την δυνατότητα ο καθένας να την ερμηνεύσει όπως θέλει. Δεν είναι καθαρό μήνυμα και για αυτό βλέπουμε σήμερα τα μικρά κόμματα να μιλάνε για μήνυμα στα δυο μεγάλα, το ΠΑΣΟΚ να λέει ότι οι πολίτες έδωσαν άλλη μια ευκαιρία στην κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της γιατί στην ουσία δεν καταψήφισαν και ερμηνεύει την αποχή σαν στάση κρυφής αποδοχής. Στην δε ΝΔ να λένε ότι ήταν μήνυμα στην κυβέρνηση χωρίς να εξετάζουν ότι αυτοί που απείχαν ήταν από όλους τους χώρους.

Επιλέξαμε, οι αλλοδαποί μαζί με τα κομματόσκυλα και τους παρατρεχάμενους και συγγενείς να βγάλουν ένα αποτέλεσμα που το κάθε κόμμα να μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει και όπως το συμφέρει χωρίς κανείς να μπορεί να πει το αντίθετο γιατί πολύ απλά δεν ήταν ξεκάθαρο. Δεν ήταν ένα μήνυμα όπως των εκλογών του 2009 όπου η αποχή ήταν στο 10% και καταποντίστηκε η ΝΔ και εκεί οι πολίτες έδωσαν το στίγμα τους ότι δεν ήθελαν την ΝΔ και έστειλαν σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας.

Το συμπέρασμα σε αυτές τις εκλογές δεν είναι άλλο από το ότι μετά από όσα έχουν συμβεί σε αυτόν τον τόπο το σύστημα καλά κρατεί και ότι τα λαμόγια θα συνεχίσουν να κάνουν την ίδια δουλειά όπως πάντα με του Έλληνες θετές και υποταγμένους. Όλοι είναι χαρούμενοι και ο λαός μπροστά στα χειρότερα το μήνυμα που είχε στην τσέπη το κράτησε εκεί.

Η βλακεία νίκησε η Ελλάδα έχασε……….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου