Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Φεύγει από τη ΝΔ ο μουσουλμάνος βουλευτής λόγω της εκλογής του Σαμαρά;


Ιλχάν: Πιστός στη Ντόρα ή στο Προξενείο;

Από τις πρώτες ημέρες του προεκλογικού αγώνα και με την πρώτη ανακοίνωση των ενδιαφερόμενων πλευρών για τη θέση του αρχηγού, ο μουσουλμάνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε την προσωπική του συμπαράσταση, αλλά και την στήριξη όλων των μουσουλμάνων της Θράκης στην κυρία Μπακογιάννη, επειδή «έκανε ότι της ζήτησαν»!!!

Και ο κύριος Ιλχάν ήταν κάθετος στην άποψή του, αλλά και στήριξε έμπρακτα και με αποδείξεις, την στήριξή του αυτή στην Ντόρα Μπακογιάννη, καταφέρνοντας ένα μοναδικό –για την περιφέρεια- ποσοστό της τάξης του 86% μουσουλμανικών ψήφων προτίμησης μόνο στο νομό Ροδόπης!!!

Αυτές τις ημέρες, μετά το βράδυ της νίκης Σαμαρά, ο κύριος Ιλχάν σκέφτεται πολύ σοβαρά την αποχώρησή του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας…!

Ο λόγος της αποχώρησης αυτής φυσικά δεν είναι η ήττα της κυρίας Μπακογιάννη και οι «εξυπηρετήσεις» που γίνονταν στο παρελθόν προς την μουσουλμανική μειονότητα (κατά δήλωση του κυρίου Ιλχάν). Ο μουσουλμάνος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σκέφτεται πολύ σοβαρά την αποχώρησή του, λόγω της ύπαρξης του κυρίου Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος που ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο οποίο κόμμα μέλος και βουλευτής είναι και ο κύριος Ιλχάν. Κι αυτό, επειδή είναι γνωστές από το παρελθόν οι θέσεις και οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά για τον ρόλο των μουσουλμάνων βουλευτών και για την εκμετάλλευση του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας, από καθοδηγούμενα όργανα της Άγκυρας που δεν διστάζουν να δηλώνουν Τούρκοι και όχι Έλληνες πολίτες… Η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά, να δεχθεί ως υποψηφίους βουλευτές μουσουλμάνους στους κόλπους του κόμματος της «Πολιτικής Άνοιξης» (κατά το παρελθόν) είχε ενοχλήσει σφόδρα την Άγκυρα και τα όργανά της, τα οποία διέβλεψαν μία σαφή τάση περιθωριοποίησης των καθοδηγούμενων μουσουλμάνων βουλευτών στην Θράκη.

Ο κύριος Ιλχάν, γνωρίζει πολύ καλά πως έχει να διαλέξει ανάμεσα στο να δηλώσει πίστη και υποταγή στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στον σημερινό της αρχηγό ή να συνεχίσει να μένει κάτω από την ομπρέλα της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου της Θράκης, ευελπιστώντας πως θα συνεχίσει να διατηρεί τους ρόλους που του έχουν αναθέσει οι Τούρκοι «ειδικοί».

Πίστη στην «μητέρα πατρίδα Τουρκία» ή πίστη στον έλληνα αρχηγό κόμματος; Το δίλημμα είναι μεγάλο, αλλά η απάντηση δεν θα δοθεί από τον κύριο Ιλχάν, ο οποίος παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες να κρατά μία στάση αναμονής… Τι περιμένει άραγε; Να τον καλέσει ο Σαμαράς ή ο Σαρνίτς; Οι εντολές από την Άγκυρα αργούν και σαφέστατα το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών και ο κύριος Νταβούτογλου (και οι σχετικές τουρκικές υπηρεσίες) περιμένουν τις εξελίξεις στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα αποφασιστεί η είσοδος ή όχι της Τουρκίας στην Ευρώπη. Μέχρι τότε, ο κύριος Ιλχάν θα συνεχίσει να δηλώνει πως «θα ανακοινώσει εγγράφως την απάντησή του»… που σε καμία περίπτωση δεν θα δίνει στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά. Πιθανότατα θα υπάρξει ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του μουσουλμάνου βουλευτή Ροδόπης, ο οποίος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ιδιότητά του για να εξυπηρετήσει –το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- τα προσωπικά του συμφέροντα, αλλά και τα συμφέροντα της «μητέρας πατρίδας Τουρκίας»…

Η Ντόρα έχασε, ο Αντώνης κέρδισε, ο Ιλχάν σκέφτεται και η Τουρκία καραδοκεί… Μίλησε κανείς για τα συμφέροντα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης; Φυσικά όχι… Ο κύριος Ιλχάν έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους μουσουλμάνους της Θράκης και θα φροντίσει να εξασφαλίσει την συνέχεια της επιρροής του και του ρόλου του στις προπαγανδιστικές κινήσεις της Άγκυρας για τον εκτουρκισμό της Θράκης. Βέβαια, ο κύριος Ιλχάν ακούγεται πως μετέχει και της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης, η οποία αποτελεί και την σκιώδη κυβέρνηση που φήμες την φέρουν να έχει ορκιστεί (με μέλη και αρμοδιότητες) στον Εχίνο Ξάνθης πριν από μερικά χρόνια…

Μήπως θα έπρεπε ο κύριος Ιλχάν να έχει ήδη παραιτηθεί από βουλευτής; Αν φυσικά ήθελε να είναι έντιμος, πολιτικά, αυτό θα το είχε κάνει πριν από αρκετά χρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου