Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Ο Καραμανλής μίλησε....Τα πρόβατα δεν άκουγαν.....Επειδή μας έχετε ζαλίσει πολλοί με το θέμα αν ο Καραμανλής μίλησε ή γιατί δεν μιλάει ή ότι 3 χρόνια είναι μουγκός και γενικά πιπιλάτε ότι σας πλασάρουν τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΜΜΕ και τα δέχεστε αβασάνιστα είτε γιατί βαριέστε να ψάξετε, ή όταν τα ακούγατε κάνατε την πάπια ή τέλος κάποιοι δεν θέλατε να τα ακούσετε γιατί δεν σας άρεσαν,  η συντακτική ομάδα του σκεπτόμενου πήρε μία σειρά από βίντεο από όλες τις ομιλίες του Κώστα Καραμανλή τόσο προεκλογικά όσο και λίγο παλαιότερα και σας παραθέτει επί λέξη όλα


 όσα είχε πει ο πρώην Πρωθυπουργός για τα οποία αμφισβήτηση δεν υπάρχει ούτε δικαιολογία.Πριν λοιπόν βιαστούν κάποιοι διαβάζοντας πάρα κάτω αποσπάσματα ομιλιών του να βγουν να μας πουν τις γνωστές σαχλαμάρες, αοριστίες, γενικολογίες και ότι άλλο για τους δικούς του λόγους ο καθένας είτε συμφέροντος, είτε αφέλειας, είτε σκόπιμα, είτε λόγο βλακείας να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε όλα τα βίντεο με τα λεγόμενα και τα αποσπάσματα αυτά και είναι στην διάθεση όποιου τα θέλει.


Ας δούμε λοιπόν τι έλεγε ο Καραμανλής όχι για να τον αγιοποιήσουμε όπως θα σπεύσουν πολλοί να μας κατηγορήσουν, ούτε για να τον προβάλουμε ξανά αλλά για να καταλάβουμε και εμείς τα λάθη μας ώστε να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον. Για να μάθουμε να δίνουμε προσοχή σε αυτά που ακούμε και να σκεφτόμαστε και να κρίνουμε αυτά που λέει κάποιος, πώς τα λέει, τι μήνυμα περνάει, πόσο σοβαρότητα έχει ο λόγος του πριν βγάλουμε συμπεράσματα ή πάρουμε αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον όλων μας και των παιδιών μας.


Να μάθουμε να ακούμε και αυτά που δεν μας αρέσουν να ακούμε και να μην τα προσπερνάμε ειδικά αν είναι αναγκαία για το μέλλον μας, γιατί τόσο η ζωή όσο και η πραγματικότητα δεν είναι μόνο ευχάριστα ή εύκολα πράγματα, έχει και δύσκολα και άσχημα τα οποία αν τα προσπεράσουμε σήμερα γιατί δεν μας αρέσουν αύριο θα πέσουν πάνω μας βαρύτερα.


Πάμε λοιπόν να δούμε τι έλεγε ο πρώην Πρωθυπουργός πριν τις εκλογές του 2009 σε κάποιες  ομιλίες του από διάφορες περιοχές ης Ελλάδας, στην ΔΕΘ το 2009, στο διάγγελμα προς τον λαό για την κήρυξη των πρόωρων εκλογών και μετά την συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2008.


Όπου τότε για πρώτη φορά είχε ζητήσει συναίνεση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και είχε εισπράξει από όλους μια ξερή άρνηση και τον ΓΑΠ να δηλώνει ότι ούτε παγκόσμια ούτε εγχώρια κρίση υπάρχει και η κρίση είναι μόνο η ΝΔ. Τέλος να θυμηθούμε και το τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ το 2009 όπου σε 3 φράσεις τα λέει όλα.Ξεκινάμε λοιπόν ενδεικτικά με φράσεις από την προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα:


<<Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης είναι μπροστά μας, ζούμε ώρες κρίσιμες, ώρες ιστορικές, ώρες εθνικής ευθύνης>>


<<Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι και καθοριστικοί για την πορεία της οικονομίας μας>>


<<Το διακύβευμα των εκλογών είναι ολοφάνερο. Από την μια οι εξωπραγματικές υποσχέσεις, η απουσία σχεδίου, η ασάφεια των θέσεων και τελικά ο κίνδυνος οικονομικής περιπέτειας.

Από την άλλη, ένα ρεαλιστικό σχέδιο, υπεύθυνο, με αναγκαία μέτρα. Ένα σχέδιο που διασφαλίζει την ελπίδα ώστε να βγούμε από την κρίση το 2011.>>


<<Αν αφεθούμε σε ανεύθυνες εκθέσεις ιδεών θα εκτεθούμε σε αδιέξοδα. Αν πιστέψουμε ευχάριστα και παραπλανητικά λόγια θα καταλήξουμε σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Τα όσα ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ και ο Αρχηγός του δεν εφαρμόζονται. Αν εφαρμοστούν η οικονομία θα οδηγηθεί σε σοβαρά αδιέξοδα και αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί>>Πάμε τώρα στην Άρτα να δούμε κάποια πράγματα που είπε και εκεί:


<<Σε εθνικές υποθέσεις οι Έλληνες συνενοούμασταν και πετυχαίναμε μεγάλους στόχους. Σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται ακόμα και τα αυτονόητα>>


<<Πάνω από όλα βάζουμε το εθνικό συμφέρων, αυτή είναι η σταθερή πορεία της κυβέρνησης>>Ομιλία στην ανοιχτή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη :


<<Στις εκλογές αυτές αποφασίζουμε για την πατρίδα μας, το μέλλον μας την οικονομία μας. Οι πολίτες θα πρέπει να σταθμίσουν το πια πλευρά ανοίγει τα χαρτιά της για την οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει την επόμενη μέρα και πια τα κρύβει. Το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ κρύβει τα χαρτιά του όλο και περισσότερο.>>


<<Όπου δύσκολο ερώτημα, ο κύριος Παπανδρέου απουσιάζει. Και ποια είναι τα ερωτήματα που θέλει να αποφύγει ;


 Έχουν να κάνουν με την απουσία συγκεκριμένου σχεδίου και συγκεκριμένων μέτρων.

Έχουν να κάνουν με τις εξωπραγματικές παροχές που θα βρεθούν οι πόροι για παροχές αυτές.

Έχουν να κάνουν με τα φορολογικά σχέδια του ΠΑΣΟΚ όπου βασιλεύει η απόλυτη αοριστία και κρύβονται απειλητικές προθέσεις.

Έχουν να κάνουν να κάνουν με τις επικίνδυνες για τον τόπο συνέπιες αυτών των αλόγιστων και ανεύθυνων παροχών.


Γιατί οι συνέπειες θα είναι σοβαρότατες στο δημόσιο χρέος, στο έλλειμμα, στην αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές από όπου δανείζονται όλες οι χώρες.


Τίποτε από όλα αυτά δεν θέλει να συζητήσει ο κύριος Παπανδρέου, σε τίποτε από όλα αυτά δεν θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του. Κρύβει και κρύβεται.>>


<<Οι επόμενοι μήνες επιφυλάσσουν σοβαρές προκλήσεις όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στα εθνικά μας ζητήματα. Μπαίνουν σε κρίσιμη, σε λεπτή φάση.


Το θέμα των Σκοπίων, το Κυπριακό, η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας.

Χρειάζεται τις ώρες αυτές σύνεση και τόλμη. Χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση.Στο θέμα των Σκοπίων το επαναλαμβάνω σε κάθε κατεύθυνση. Ανιστόρητες κραυγές δεν περνούν. Το αποδείξαμε στο Βουκουρέστι. Κάναμε συμμαχική την εθνική μας θέση. Τραβήξαμε ξεκάθαρα μία κόκκινη γραμμή και από την γραμμή αυτή δεν υποχωρούμε ούτε ένα βήμα πίσω.


Όλοι εμείς περήφανοι για την ιστορία μας και τις ρίζες μας το επαναλαμβάνουμε ακόμα πιο δυνατά. Η Ιστορία δεν παραγράφεται , δεν διαγράφεται, δεν ξανά γράφεται.>>


<<Στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι θα αλλάξουν το φορολογικό σύστημα, δεν ανοίγουν όμως τα χαρτιά τους. Πόσο θα αυξηθούν οι φόροι, πόσο θα επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι και οι μικρές επιχειρήσεις. Πόσα βάρη θα πέσουν στα μικρά και μεσαία νοικοκυριά ;


Αφήνουν να εννοηθεί ότι θα βρουν ελαφρύνουν φόρους από νέα δανεικά. Πού θα φτάσει το δημόσιο χρέος ; Δεν αντιλαμβάνονται την καταστροφή που προκάλεσαν 20 χρόνια ; Δεν ξέρουν ότι μόνο για τόκους πληρώνουμε σήμερα 1 δις τον μήνα ;


Πόσα θα χρειαστεί να πληρώνουμε από αύριο ;  Από πού θα βρίσκονται ;


Ένα είναι βέβαιο, με τις ανεύθυνες υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ τα προβλήματα θα διογκώνονταν, οι λύσεις θα απομακρύνονταν, ή χώρα θα αντιμετώπιζε επικίνδυνα αδιέξοδα.


Το λέω ευθέως, το λέω ρητά, το λέω κατηγορηματικά. Εάν δεν δράσουμε άμεσα η κρίση θα τραυματίσει την οικονομία μας για χρόνια, θα υπονομεύσουμε την ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε συνθήκες χρόνιας ανεργίας. Που θα ισοπεδώσει τις προσδοκίες μίας ολόκληρης γενιάς.

Η κρίση δεν είναι περίπατος.


Τα διλλήματα είναι καθαρά, ξεκάθαρα. Σταθερή ανάκαμψη ή οικονομική περιπέτεια ;>>Και τώρα ήρθε η ώρα της Αλεξανδρούπολης :   


<<Οι μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες που πετύχαμε κάνουν την Βόρεια Ελλάδα στρατηγικό ενεργειακό δίαυλο.


Για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη αναλάβαμε ενώπιων σας ρητές και ξεκάθαρες δεσμεύσεις.


Πρώτον. Το έργο θα γίνει με την συμμετοχή των τοπικών αρχών, των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων της περιοχής.


Δεύτερον. Θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.


Και τρίτον. Τα έσοδα διέλευσης περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο θα μείνουν στο σύνολο τους εδώ στην Θράκη.


Οι ισχυρισμοί του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ότι τάχα κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της Ρωσικής πλευράς είναι αυθαίρετοι, εντελώς αυθαίρετοι.


Η αμφισβήτηση του βλάπτει την πολιτική που βάζει πάνω από όλα τα εθνικά συμφέροντα, το συμφέρον της Ελλάδας όποιος και να ενοχλείτε, όποιοι και να ενοχλούνται.


Για αυτό η στάση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι ακατανόητη και χρωστάει καθαρές απαντήσεις σε όλους τους πολίτες.


Πρέπει να απαντήσει. Τι πρόβλημα έχετε κύριε Παπανδρέου με τους αγωγούς ;>>Να πάμε τώρα και στην αρχή ; Στο διάγγελμα προκήρυξης των εκλογών ;


<<Ένα μόνο ενδιαφέρει και είναι βέβαιο, πώς θα υπερβούμε τα προβλήματα μας τα δύο δύσκολα χρόνια που έρχονται.>>Να δούμε και το διάγγελμα μετά την συνάντηση των αρχηγών για συναίνεση το 2008 ;


<<Δεν διαπίστωσα σήμερα να υπάρχει διάθεση συνεννόησης ακόμα και σε αυτονόητα σημεία και μάλιστα σε μία κρίσιμη συγκυρία που θα έπρεπε να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων>>Και επανερχόμαστε στον Σεπτέμβριο του 2009 στην ΔΕΘ:


<<Είναι επιτακτικά αναγκαίος ο δραστικός περιορισμός των φορέων του δημοσίου. Είναι επιβεβλημένη η συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων και η στρατηγική των συμμαχιών>>


<<Οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν για 20 χρόνια δημιούργησαν ένα σαθρό κρατικό τομέα με νοοτροπίες και δομές που απέκτησαν βαθιές ρίζες και ξεριζώνονται εύκολα.>>Τέλος θα κλείσουμε με το διαφημιστικό σπότ της ΝΔ το οποίο σε 2 λεπτά έλεγε τα πάντα και ακόμα αν δεν είχε ακούσει τις ομιλίες του κάποιος σίγουρα θα είχε δει το σποτ και θα ήταν αρκετό έχοντας λίγο γνώση τι εστί ΠΑΣΟΚ και οικογένεια Παπανδρέου :


<<Η πορεία της οικονομίας τα επόμενα δύο δύσκολα χρόνια είναι κρίσιμη και αποτελεί εθνική πρόκληση. Κάποιοι προσφέρουν κούφιες ελπίδες, χωρίς σχέδιο, χωρίς ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο με υποσχέσεις σε όλους.


Έτσι οδηγήσουν την χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα.


Οι πολίτες ρωτούν τον κύριο Παπανδρέου:


Συνειδητοποιεί ότι οι ανεύθυνες υποσχέσεις του θα αυξήσουν το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα ;


Αντιλαμβάνεται ότι αν δεν παρθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα αργότερα θα πρέπει να παρθούν πολύ πιο σκληρά ;>>Σχόλιο δικό μας:


Όπως βλέπουμε τελικά και μίλησε ο Καραμανλής και καμπάνες όχι καμπανάκια χτύπησε και κάλεσε τον λαό να πάρει σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του. Από την άλλη τι μας έχει μείνει;


Μία άρνηση στα πάντα ένας πόλεμος από όλους, ψέματα τα οποία έκαναν μπάμ ότι ήταν ψέματα από τότε και ας μην προσπαθούν μερικοί να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους ότι δεν ήξεραν και έπεσαν θύματα του ΓΑΠ.


Φυσικά αυτά είναι ένα δείγμα από διάφορα κομμάτια των ομιλών του για όλα τα θέματα, υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα για διάφορους τομείς όπως επίσης υπάρχουν και όλα τα μέτρα που είχε εξαγγείλει η ΝΔ και έπρεπε να παρθούν. Μέτρα τα οποία ήταν όλες αυτές οι διαθρωτικές αλλαγές που το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να πτωχεύσει την χώρα να την υποδουλώσει για 100 χρόνια και να την διαλύσει για να καταλάβει (αν δεν το έκανε σκόπιμα, που το έκανε) και να του πουν οι ξένοι να τις κάνει.


 Ήταν  όλες αυτές οι αποκρατικοποιήσεις και η συνέχεια τους που είχε ξεκινήσει  η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έλεγε όχι και θα τα κάνουμε πάλι κρατικά και σήμερα μας επιβάλουν σε μεγαλύτερο βαθμό να κάνουμε γιατί πια και τις τιμές και τις αξίες τις γκρέμισαν και δεν επαρκούν. Αυτές που 3 χρόνια τώρα δεν έγινε ούτε μία……..


Έλεγε από τότε ότι λεφτά δεν υπάρχουν, φώναζε για τα εθνικά μας θέματα, μιλούσε για την αξιοπιστία της χώρας απέναντι στους εταίρους και στις αγορές. Θυμόμαστε όλοι φαντάζομαι τα περί Τιτανικού και διεφθαρμένων Ελλήνων αργότερα.


Θυμόμαστε ότι παρέδωσε ο Καραμανλής την χώρα με σπρέντ 1,25 χρέος 120% του ΑΕΠ (εκει που τώρα είναι στόχος και δεν καταλάβαμε γιατί έπρεπε να κάνουμε όλα αυτά, να πτωχεύσουμε για να ξανά πάμε το 2020 στο ίδιο ποσοστό του ΑΕΠ και δεν μείναμε απλά εκεί;).


Θυμόμαστε ότι παρέδωσε την χώρα με τις αγορές να μας δίνουν 45 δις που ήταν αρκετά για όλο το 2010 και θα είχαμε χρόνο να πάρουμε πιο ήπια μέτρα και τα αρνήθηκε ο κύριος Παπανδρέου.


 Θυμόμαστε φυσικά τον ίδιο τον κ. Προβόπουλο να λέει ότι τα ίδια στοιχεία είχε δώσει και στους δύο για το έλλειμμα και να μιλάει το καλοκαίρι του 2009 και να λέει ότι το έλλειμμα ήταν 8% και μέχρι το τέλος του χρόνου θα πήγαινε σε διψήφιο νούμερο αν δεν παίρναμε άμεσα μέτρα. Η απάντηση στα πρώτα μέτρα άσχημα που ανακοίνωσε ο Καραμανλής τότε μετά την ενημέρωση Προβόπουλου ήταν λεφτά υπήρχαν ………


Μετά βέβαια η συνέχεια με την μεταφορά των εσόδων του 3ουτριμήνου του 2009 στο 2010 και τα έξοδα του 2010 στο 2009 για να φουσκώσουμε το έλλειμμα μαζί με τα υπόλοιπα  μαγειρέματα για να φτάσουμε το 15 και 16 %  είναι γνωστή σε όλους.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα από τις κουβέντες αυτές  όπως τις παραθέσαμε πιο πάνω επί λέξη το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος είναι ότι δεν είχε μιλήσει για όλα όσα έρχονται. Για όλα όσα ο λαός θα έπρεπε να πάρει αποφάσεις όσο και με ποιο γνώμονα θα έπρεπε να τις πάρει αυτές.


Ο λαός τότε άκουσε και τους δύο, είδε δύο διαφορετικά προγράμματα και αποφάσισε. Σήμερα απολαμβάνει τα αποτελέσματα των επιλογών του και για αυτό δεν φταίει κανείς μα κανείς άλλος πέρα από τον ίδιο τον εαυτό του καθενός και το μυαλό του φυσικά.


Η δικαιολογία αυτή, δεν ήξερα, μου είπαν ψέματα (για 20ή φορά οι ίδιοι) και πέσαμε θύματα  παραπλάνησης ούτε στέκει ούτε πλέον μπορεί να την επικαλείται κάποιος για να μην παραδεχτεί ότι είναι απλά αφελής.


Όπως όλα γύρο μας  στην ζωή δεν είναι εύκολα έτσι δεν μπορούν να είναι εύκολα και στην πολιτική και να υπάρχουν μόνο καλά μέτρα και ευχάριστες αποφάσεις. Θα πρέπει κάποια στιγμή ο Έλληνας και να το δεχτεί αυτό και να το πάρει απόφαση και πάνω από όλα να μάθει να ακούει και τα καλά και τα δυσάρεστα γιατί μόνο το ένα από τα δύο δεν υπάρχει, για να  μην λέει μετά με ξεγέλασαν που ακούγετε και ηλίθιο.


Θα πρέπει ο Έλληνας να μάθει να αγαπάει την χώρα του περισσότερο από το βόλεμα του και την τσέπη του για να συνεχίσει να την έχει γιατί αλλιώς αν χάσει αυτή θα χάσει και το βόλεμα και την τσέπη έτσι και αλλιώς.


Οι φαμφάρες τα μεγάλα λόγια, οι εύκολες υποσχέσεις και τα όμορφα σχέδια με γενικόλογα και αοριστίες θα πρέπει να μας κρατούν μακριά από τέτοια πρόσωπα και κόμματα όχι να χειροκροτούμε κιόλας επειδή μας αρέσουν αυτά που ακούμε. Αυτά όλα θα μας βουλιάξουν τα δύσκολα θα μας σώσουν και η προσπάθεια από όλους μας όχι το εγώ την πάρτι μου και εσύ κόψε τον λαιμό σου ………


Αυτή ήταν μία μικρή αναδρομή έτσι γιατί μας έχετε πρήξει μερικοί αναμασώντας τις καραμέλες των ΜΜΕ και νταβατζήδων. Και ευχόμαστε να μην κάνετε τα ίδια λάθη πάλι που δύσκολο το βλέπουμε αν κρίνουμε από αυτά που ακούμε και βλέποντας  με τι σκεπτικό ο κόσμος πάει να ψηφίσει…….


Καλή ψήφο σε όλους …………

8 σχόλια:

 1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, Σκεπτόμενε!!! Τα πράγματα είναι, ακριβώς, όπως τα λες! Κι εμείς επαναλμβάναμε, συνεχώς και μονότονα, ότι ο Κ. Καραμανλής δεν χρειάζετο να μιλήσει, διότι, ήδη, τα είχε πει, ΟΛΑ, κατα την προεκλογική, ιδίως, περίοδο, του 2009.... Δυστυχώς, εκείνος, που ΔΕΝ τον άκουσε, ήταν ο Ελλ. λαός, που προτίμησε τα ψέματα, την κοροϊδία και τα "λεφτά υπάρχουν" του ανεπαρκούς ΓΑΠ, από την αλήθεια του υπεύθυνου Κ. Καραμανλή, ο οποίος, εκτός των άλλων, είχε αποδείξει, επανειλημμένως, πως ήταν και ΕΛΛΗΝΑΣ, με όλη την σημασία της λέξεως....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ευγε !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ετσι ακριβως ο καραμανλης ειχε προειδοποιησει τους ελληνες
  αλλα αυτοι προτιμησαν τα ψεματα και τον ψευτη ......τωρα πληρωνουμε εκεινη την επιλογη .....
  ηταν και ειναι πατριωτης πολιτικος που εβλεπε μακρια ηγετης που τολμησε νμα τα βαλει με τους δυνατους .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ................... ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. anevakos! ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γρ.ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ)O τ. Πρωθυπουργος κ. Κώστας Καραμανλής Κατά Την Εκτίμηση Των Πολλών Ελλήνων Υπήρξε Ειλικρινής ΕΛΛΗΝΑΣ Πατριώτης!&!Ισορροπιστής &!Προειδοποίησε Ολους Γιά ολα! Γιατί Εβλεπε Μακριά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είναι γεγονός πως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής προεκλογικά μίλησε στον Ελληνικό λαό και του είπε πάρα πολλά και όλα με αλήθειες μεγάλες. Πολλοί τον κατάλαβαν και τον στήριξαν. Η αλήθεια όμως είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό από τους ψηφοφόρους είναι άτομα μη πολιτικοποιημένα και δεν αντεληφθησαν τα μηνύματά του (ηλικιωμένοι, με προβλήματα αντίληψης κλπ & κλπ). Θέλω να πω στο σημείο αυτό μήπως εκεί έπρεπε να υπάρχουν κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για να γίνουν όλα αντιληπτά;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν μίλησε ΑΝΟΙΚΤΑ για την απόπειρα δολοφονίας τους(τις μάλλον) και υπέκυψε εν τέλει στις πιέσεις. Καλός αλλά λίγος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλά ο Προβόπουλος από πού κι ως πού μίλησε για έλλειμμα 8%+ τη στιγμή που η κυβέρνηση Καραμανλή μιλούσε για έλλειμμά 2.8%, ίιιιισως λίγο πάνω από 3%, 3,2% κοκ.

  Τελικά ποιος δούλευε ποιον;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητέ φίλε, σας παραθέτω ένα λινκ απο το Βήμα με ημερομηνία 29/11/2009 που μιλά ξεκάθαρα ο Προβόπουλος όι είχε ειδοποιήσει τους αρχηγούς για το έλλειμμα 8% . Αυτά άλλωστε υπάρχουν και στις εκθέσεις της ΤτΕ οπότε δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Όσο αφορά για την ΝΔ υπάρχουν και τα βίντεο απο εκπομπές και δελτία ειδήσεων όπου η ΝΔ προεκλογικά μιλούσε 6,7 με ανοδικές τάσεις αν δεν παρθούν μέτρα. Το 3% που αναφέρετε ήταν ένας στόχος για το έλλειμμα για τον Ιανουάριο του 2009 ο οποίος είχε μπει αμέσως μετά την έναρξη της παγκόσμιας κρίσης. Μίας κρίσης που όλοι θυμόμαστε τον ΓΑΠ να λέει ότι δεν υπήρχε..... Το νούμερο σωστά το δώσατε αλλά για άλλη περίοδο όχι για την περίοδο λιγο πριν τις εκλογές.

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=302000

  ΑπάντησηΔιαγραφή