Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ!



Μέρες γιορτών, μέρες αγάπης και αλληλεγγύης. Μέρες Χριστουγέννων και η Ελληνική κοινωνία γονατίζει στο βάρος της οικονομικής πίεσης. 

Η φτώχεια εξαπλώνεται και η ανεργία που καλπάζει προβλέπεται για το 2012 να ακουμπήσει το 22-23%.


Και ενώ οι άστεγοι στην Αθήνα ξεπερνούν τους 20.000, πολλά νοικοκυριά βρίσκονται ένα βήμα πριν την εξαθλίωση, λόγω της κλιαμακούμενης ανεργίας και των συρρικνωμένων έως και ανύπαρκτων εισοδημάτων.


 Η τεράστια κοινωνική παράλυση προκαλεί σοκ! Άνθρωποι όλων των ηλικιών και κοινωνικών στρωμάτων βρίσκονται στο περιθώριο!


Σήμερα που η οικονομική κρίση τσακίζει την Ελληνική Κοινωνία οι έννοιες της προσφοράς και της αλληλεγγύης αποκτούν ξεχωριστή σημασία.


Η Νέα γενιά, που είναι το μέλλον μας, αποδυκνείει έμπρακτα καθημερινά, ότι αντιλαμβάνεται την κοινωνία και τα αληθινά προβλήματά της. Στέλνει το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς που είναι στοιχείο απαραίτητο για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής!


Με πολλές και ποικίλες εθελοντικές δράσεις, η Ο.Ν.ΝΕ.Δ.  σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, συγκεντρώνει τρόφιμα, οργανώνει κοινωνικά παντοπωλεία και στέλνει σε όλους μας το σπουδαιότερο μήνυμα!


 Στους δύσκολους οικονομικά και κοινωνικά καιρούς που ζούμε, σε μια κοινωνία που καθημερινά διαπιστώνουμε ότι το ατομικό συμφέρον επικρατεί επί του συλλογικού, ο εθελοντισμός που δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά, είναι το παράθυρο μας στο μέλλον!


Αποτελεί τον πλέον κατάλληλο οδηγό για να αλλάξουμε τη νοοτροπία της κολλημένης συμβατικότητας και της απαξίωσης των ιδεών.

Γίνεται μια νέα μορφή πολιτικής που εκφράζει το ευγενέστερο νόημά της και δίνει τη δυνατότητα της άμεσης συμμετοχής όλων των πολιτών ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Επιβάλλεται, συνεπώς, να είμαστε σύμμαχοι στην εθελοντική δράση και προσφορά της νεολαίας μας και να ακολουθήσουμε το άξιο παραδειγμά της.


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη γαλάζια νεολαία μας!!

Και η ευχή, αυτή η τόσο ευαίσθητη και συνηδητοποιημένη Νέα γενιά να είναι η αρχή μιας νέας ουσιαστικής κοινωνικής και ανθρωποκεντρικής πολιτικής!!


Μπράβο!! Συνεχίστε με την ίδια ανιδιοτέλεια και τον ίδιο ενθουσιασμό!!



ΧΑΛΙΩΤΗ ΜΕΜΑ

Αναπληρώτρια Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής

Πολιτευτής Β' Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου