Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"



Γράφει η Μέμα Χαλιώτη


Οι εξελίξεις και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι λυπηρά κι ενδεικτικά μαζι. Στις παρελάσεις, την 28η Οκτωβρίου, σε όλη τη χώρα, είδαμε καθαρά την αγανάκτηση και την απελπισία των Ελλήνων. Δεν είναι μόνο η βαθιά οικονομική κρίση που έφτασε τον κόσμο να αντιδράσει με αυτό τον πρωτόγνωρο τρόπο, αλλά η βαθιά συνηδειτοποίηση, ότι εξαπατήθηκε και δεν εχει πιά που να ακουμπήσει τις ελπίδες του για το μέλλον.

Αυτό που δεν κατάλαβαν είναι, ότι όσο και να απειλείς, να τρομοκρατείς και να εξαθλιώνεις ένα λαό, και κυρίως τον Ελληνικο λαό, που στο πέρασμα των αιώνων δεν άντεξε το ζυγό και πολέμησε πολλές φορές για την ανεξαρτησία του, κάποτε αυτός ο λαός θα αντιδράσει.
Και ίσως οι εξελίξεις, για αυτούς που ζουν, αποστειρωμένοι, κλεισμένοι στο δικό τους αρρωστημένο εγώ, να είναι απρόβλεπτες, για τον απλό λαό, που ζει στην αλήθεια της ηθικής ισοπέδωσης και οικονομικής εξαθλίωσης, οι εξελίξεις είναι οι αναμενόμενες...

Οταν φτάνεις ένα έθνος να το διαλύεις, στο όνομα της "Δημοκρατίας" τότε ξεχνάει και τις αρχές και την ευγένειά του.Οταν η ίδια η "Δημοκρατία", με την διαστρεβλωμένη σήμερα σημασία της, προσβάλλει και υποβιβάζει το λαό, τότε και ο λαός στρέφεται κατά των "Δημοκρατικών" θεσμών, αναζητώνατας την αληθινή Δημοκρατία.

Και η αληθινή Δημοκρατία, έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να εκφράζει και να εκφράζεται.

Η σημερινή "Δημοκρατία", δημοκρατικά υπερασπίζεται το ψέμα, την ανισότητα, τη διάλυση της κοινωνίας, την υποδούλωση της Ελλάδας. Η σημερινή "Δημοκρατία" υποθηκεύει το μέλλον μας, την ελευθερία μας και το δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες για όλους τους Ελληνες πολίτες.

Και είναι πραγματική η ανησυχία και η αγωνία του Γιώργου Παπανδρέου για την πληγωμένη Δημοκρατία ή είναι η αγωνία της απώλειας των κεκτημένων του στο όνομα της "Δημοκρατίας" ?
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της καταστροφικής πολιτικής σου Γιώργο Παπανδρέου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έπαρσης και της αλλαζονείας των κυβερνόντων προς τους Έλληνες. Ως άλλος Καίσαρας, κ.Παπανδρέου, δεν σεβάστηκες τον Ελληνικό λαό ως έθνος, ως ιστορία, ως πολιτισμό. Με απειλές και ποινές θέλησες να επιβάλλεις τη "δημοκρατία" που μόνο εσύ αντιλαμβάνεσαι!

Kαταπάτησες το Σύνταγμα και τους Νόμους, υπέγραψες την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας, εξαθλίωσες το λαό. Ανίκανος και επικύνδυνος, τρομοκρατσημένος  μπροστά στη σίγουρη συντριβή που θα υποστείς, στις κάλπες,  ο ίδιος και ολόκληρο το πασοκ, ανακοίνωσες εχθές ότι θα κάνεις δημοψήφισμα! Και δεν θα το κάνεις τώρα..Θα το κάνεις σε τρείς μήνες!! Για να είσαι σίγουρος οτι θα ολοκληρώσεις την καταστροφή της Ελλάδας. Για άλλη μία φορά εκβιάζεις ηθικά τους Έλληνες.

Με φόβο, τρόμο και πανικό δεν παέι μπροστά αυτή η χώρα κ. Παπανδρέου. Μόνο με λύσεις που όπως φαίνεται εσυ δεν εχεις να προτείνεις. Με τρομοκρατία ποτέ κανείς δεν κράτησε την εξουσία.

 Οσο και αν αντέξει την οικονομικη πίεση ο Ελληνικός λαός,είναι σίγουρο πως δεν θα αντέξει την υποδούλωση. Την υποδούλωση της πατρίδας του, της σκέψης του, της ηθικής του που τόσο περίτεχνα η ανίκανη και αναποτελασματική κυβέρνηση σου ισοπέδωσε. Προσωρινά όμως...
Γιατι, δεν είμαστε απλά μάζα φοβισμένων ανθρώπων, είμαστε ένας λαός που έρχεται απο τα βάθη της ιστορίας και του χρόνου, με αρχές και αξίες που μας κράτησαν ζωντανούς.

Οι Ελληνες ξέρουμε να πολεμάμε για την Ελευθερία μας..όχι μόνο της πατρίδας μας, αλλά και της ψυχής μας.

Και είναι σίγουρο, πως θα πάρεις ένα μεγάλο ΟΧΙ, και σύντομα θα αναγκαστείς να εγκαταλείψεις τη λατρεμένη καρέκλα σου....

2 σχόλια:

  1. Γιώργος Γαμπιεράκης1 Νοεμβρίου 2011 στις 5:25 π.μ.

    Oι Ελληνες Σίγουρα Ξέρουμε να Πολεμάμε για την Πατρίδα μας,την Ελευθερία μας αλλά και την Ψυχή μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή . Το ποτήρι ξεχείλισε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή