Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Από τα πράσινα άλογα στα Μπλε φούμαρα και οι Έλληνες φυλακή……



Από το πρόγραμμα των 100 ήμερων όταν λεφτά υπήρχαν φτάσαμε στο Ζάππειο και την επανεκκίνηση και ο σώζων εαυτό σωθείτο. Φυσικά θα αναφερθούμε στο Ζάππειο ΙΙ και το όμορφο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά το οποίο φυσικά δεν μπορεί να έχει καμία εφαρμογή και καμία διαφορετική τύχη πέρα από αυτήν που είχαν όλα τα παρόμοια προγράμματα και μοντέλα από το 74 και μετά.

Είναι γεγονός ότι η παρουσίαση ήταν πολύ καλή και περιτυλιγμένη με συγκίνηση και συναισθήματα που θα μπορούσε να πείσει αρκετούς αφελείς και άσχετους με τα περί οικονομίας αλλά όχι εμάς. Όλα αυτά τα οικονομικά μοντέλα και οι ασκήσεις επί χάρτου είναι πάρα πολύ καλά και τέλεια για να διδάσκονται στα πανεπιστήμια και να αποτελούν εργασίες σπουδαστών αλλά στην πράξη δεν μπορούν να έχουν ποτέ εφαρμογή και δεν μπορούν να σταθούν ποτέ σε μια ελεύθερη αγορά που έχει άλλους κανόνες πιο σκληρούς από τους ιδανικούς που βασίζονται αυτά τα μοντέλα.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς θα πάρουμε μερικά στοιχεία από την χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά να δούμε στην πράξη πόσο μπορούν να εφαρμοστούν όλα αυτά που ακούστηκαν όμορφα στα αυτιά πολλών. Μην ξεχνάμε φυσικά ότι και το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών καλά ακουγόταν.

Ας ξεκινήσουμε με την μείωση της φορολογίας των κερδών  στις επιχειρήσεις στο 15%, και εδώ θέλουμε να κάνουμε μια ερώτηση και όποιος  μπορεί ας μας απαντήσει. Για τους 200.000 εμπόρους που είναι έτοιμοι για λουκέτο ή το έχουν βάλει ήδη τι τους ενδιαφέρει η φορολόγηση των κερδών από την στιγμή που τα τελευταία χρόνια τι είναι κέρδος το έχουν ξεχάσει.;

Μετά μας είπε για το ΦΠΑ ότι θα πέσει στο 19 % πάλι, και ερωτώ το 1.700.000 ανέργους και τα 2.000.000 που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας τι σημασία θα έχει αν ένα προϊόν από 1,99 ευρώ πάει 1,97 ευρώ όταν θα έπρεπε να πουλιέται 1 ; Για μία επιχείρηση που πληρώνει καύσιμα για τις μεταφορές των προϊόντων της και οι φόροι οι δασμοί, τέλη κλπ είναι 120% πάνω από την πραγματική τιμή των καυσίμων τι σημασία θα έχει αν αντί για 1,70 το λίτρο πληρώσει 1,68  Όταν η τιμή η πραγματική είναι 0,60 και τα υπόλοιπα φόροι κλπ ;

Όσον αφορά τις επενδύσεις και την προσέλκυση κεφαλαίων γιατί πρέπει να κλείσουν και να πτωχεύσουν οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και να ξανά γίνουν νέες ; Και με τι κεφάλαια και από ποιους ; Όταν ένας έμπορος ξεκινά την Δευτέρα την εβδομάδα του και περιμένει να πάει Τετάρτη για να κάνει σεφτέ ποιος να ανοίξει μία επιχείρηση και να πουλήσει τα προϊόντα του και σε ποιους ;

Εκτός αν και η ΝΔ και ο Σαμαράς τις επενδύσεις και την προσέλκυση κεφαλαίων την εννοούν σαν τους άλλους, δηλαδή ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και όχι χρήμα στην πραγματική οικονομία της χώρας. Γιατί πραγματικά αυτά που ακούμε είναι σαν να μας λέει κάποιος να πάμε να επενδύσουμε και να κάνουμε αλυσίδα ηλεκτρονικών με χαμηλή φορολογία στο Αφγανιστάν που δεν υπάρχει ρεύμα. Πάει κανείς; Όχι, και πώς να έρθει λοιπόν κάποιος εδώ με καταναλωτική δύναμη 0 ;

Και ποιος Έλληνας μπορεί να πει θα το παλέψω και θα επενδύσω να μεγαλώσω την επιχείρηση μου όταν δάνειο δεν μπορεί να πάρει γιατί είναι στον Τειρεσία, όταν ή εφορία το ΤΕΒΕ κλπ τον ληστεύουν καθημερινά και του παίρνουν ακόμα και αυτά που δεν βγάζει ; Γιατί όπως και να το κάνουμε έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να έχουν οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ένα ταμείο που μειώνει τις συντάξεις και τις παροχές σε ανάλογο ποσοστό που αυξάνει τα ασφάλιστρα και δεν είναι οι εισφορές βάση του εισοδήματος όπως σε όλα τα ταμεία. ¨Όταν σήμερα υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι που βγάζουν τον μήνα μόνο όσα τους παίρνει το ταμείο και από αυτά πρέπει να πληρώσουν και εφορίες και το ταμείο τους και ενοίκια κλπ κλπ ; Ποιος να κάνει επένδυση με τέτοιος ληστρικούς όρους και γιατί ; Για να μην πούμε ότι θα πρέπει να παρακαλάει να μην αρρωστήσει κιόλας αν δεν έχει χρήματα γιατί το ταμείο τους θα του πει πλήρωσε τα εσύ και έλα μετά να σου δώσω το 20 με 25 % μόνο.

Έτσι με αυτά και με αυτά αγαπητοί φίλοι της ΝΔ καλό είναι να μην ενθουσιάζεστε με τα φούμαρα που βγήκατε από χθες να πείτε ότι ήταν φοβερός ο Αντώνης κλπ γιατί για τον Έλληνα και την Ελληνίδα μόνο χειρότερα μπορούν να πάνε τα πράγματα. Αν ο λαός δεν ξεφύγει από όλα αυτά που τον πνίγουν και δεν πάρει ανάσα, καμία οικονομία δεν μπορεί να αναστηθεί.

Αν δεν γίνει διαγραφή χρεών και haircut των ιδιωτικών χρεών καμία επιχείρηση δεν θα μπορεί να δουλέψει στην Ελλάδα γιατί δεν θα υπάρχει κοινό να απευθυνθεί.  Βλέπετε καταφέρατε με την γερή οικονομία του Σημίτη έως τα λεφτά υπάρχουν του Γιωργάκη να εξαπατήσετε τους Έλληνες και να δανειστούν, να επενδύσουν να χρεωθούν για να πάνε όλα σε μια μαύρη τρύπα, και τώρα να κινδυνεύουν και με φυλακή γιατί όλα τα παρουσιάζατε τέλεια και καλά και δεν είπατε την αλήθεια να λάβουν τα μέτρα τους.

Αυτήν την στιγμή ο Έλληνας έμπορος, η Ελληνική επιχείρηση ο ελεύθερος επαγγελματίας κινδυνεύει να πτωχεύσει (όσοι δεν έχουν πτωχεύσει ακόμα) επειδή είχαν την ατυχία να είναι Έλληνες και να κάνουν νόμιμες δουλείες. Σε αντίθεση με τους λαθρομετανάστες οι οποίοι έφτασαν το παραεμπόριο σε τζίρους μεγαλύτερους από το νόμιμο 25 δις πέρσι και κάνεις από αυτούς δεν πληρώνει ούτε ΦΠΑ, ούτε ΤΕΒΕ ούτε τίποτα και δεν κινδυνεύει και με φυλακή. Έτσι θα κάνετε ανάπτυξη ;

Όταν κλείνουν επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη κάθε μέρα και η ανεργία καλπάζει πού θα βρει δουλειά ο άνεργος για να κινήσει την αγορά και την πραγματική οικονομία ;

Κακά τα ψέματα όλα αυτά εκτός από αρλούμπες είναι κατά την γνώμη μας άλλη μία απάτη προς τον λαό για να του κάνετε την ζωή ακόμα πιο δύσκολη. Έχετε φτάσει  στο σύνολο να δώσετε στις τράπεζες 100 δις για να είναι οι Έλληνες σε χειρότερη μοίρα από πριν. Ποίος από εσάς έβαλε κάτω με χαρτί και μολύβι να κάνει δυο πράξεις αν αυτά τα 100 δις πήγαιναν για διαγραφή χρεών σε εφορίες, ταμεία, τράπεζες κλπ αυτών που πραγματικά έχουν αδυναμία και όχι των λαμόγιων και να υπολογίσει τι πραγματική κίνηση θα είχε μετά η οικονομία και η αγορά και τι εκ νέου ανάπτυξη θα μπορούσε να υπάρξει ; Κανείς.

Αυτήν την στιγμή στην βόρεια Ελλάδα τις μεγαλύτερες καταθέσεις τις έχουν Αλβανοί (τα περισσότερα είναι προϊόν εγκληματικών πράξεων) σπίτια τα αγοράζουν επίσης αλλοδαποί και για κάθε 3 μαγαζιά Ελλήνων που κλείνουν ανοίγει ένα αλλοδαπού. Αυτή μήπως είναι ή επανεκκίνηση της οικονομίας και η προσέλκυση επενδύσεων ; Και αν είναι αυτή δηλαδή να τα χάσουν όλα οι Έλληνες και να γίνουμε δούλοι των αλλοδαπών και των λαθρομεταναστών γιατί αυτό να γίνει με την ΝΔ και όχι με το ΠΑΣΟΚ να γλυτώσουμε τουλάχιστον και το κόστος των εκλογών ;

Και με ρώτησε χθες ένας φίλος έμπορος και είναι και ο λόγος τους άρθρου αυτού που του υποσχέθηκα να γράψω μήπως πάρει απάντηση ο φουκαράς. Τι να τα κάνω όλα αυτά όταν από πέρσι πτώχευσα τα βιβλία δεν μπορώ να τα κλείσω γιατί έχω οφειλές αλλά οι χρεώσεις από το κράτος πέφτουν και ας μην έχω δραστηριότητα και κινδυνεύω να πάω και φυλακή με ποινές μεγαλύτερες από αυτόν που κλέβει τράπεζες και μπουκάρει σε σπίτια ; Τι να απαντήσω σε αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν κύριε Σαμαρά και Γιωργάκη ; Τι να του πω για το μέλλον του ; Τι να πω στα παιδιά του όταν το κατάστημα του πατέρα τους έκλεισε επειδή ήταν νόμιμος και έπεσε στον ανταγωνισμό των αλλοδαπών του παραεμπορίου30 μέτρα ποιο κάτω ; Τι να του πω του ίδιου όταν μπούκαραν στο μαγαζί του εφορίες κλπ για έλεγχο και αποδείξεις αφού πρώτα είχαν περάσει μπροστά από τις κουβέρτες των αλλοδαπών σαν να μην υπήρχαν ;

Να του πω θα πέσει η φορολογία κερδών και θα μειωθεί το ΦΠΑ ; Φαντάζομαι ξέρεται που θα με στείλει έτσι ; Τι να του πω για την εξαπάτηση που του έγινε 2004 ότι θα δουλέψει τρελά όλη η αγορά με τους ολυμπιακούς από τους ξένους και αύξησε τις παραγγελίες του για να έχει εμπόρευμα και δεν πάτησε άνθρωπος λόγο νότας στους ξένους επικινδυνότητας της Αθήνας ; Να του πω θα προσελκύσουμε επενδύσεις ; Ξέρετε πάλι που θα με στείλει.

Ένα πράγμα του απάντησα και το ίδιο απαντώ και σε εσάς κύριε Σαμαρά και σε όλους της ΝΔ. Μέχρι σήμερα είχαμε το λεφτά υπάρχουν για να γελάμε και λίγο τώρα θα έχουμε και το Ζάππειο. Τίποτε άλλο. Τελεία και παύλα.

Για αυτό καλό είναι να πείτε όλη την αλήθεια στον λαό ότι αυτό που εσείς λέτε επανεκκίνηση της οικονομίας και προσέλκυση επενδύσεων ουσιαστικά είναι να βάλετε τους μισούς Έλληνες φυλακή και τους άλλους μισούς φτωχούς και δούλους ξένων και μεταναστών. Να περάσουν στα χέρια τρίτων από τον εθνικό πλούτο και την περιουσία του δημοσίου μέχρι το μικρομάγαζο της γειτονίας. Να γίνουμε μια πολυεθνική χώρα με τους Έλληνες μειονότητα και αφεντικά Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφρικανούς στα μικρά καθημερινά και ξένους επιχειρηματίες στα μεγάλα και χοντρά.

Πέρα από αυτά το μόνο που έχουμε να πούμε εμείς σε όλους εσάς τους πολιτικούς και τα κόμματα είναι ντροπή και τίποτε άλλο. Και προκαλώ τον οποιοδήποτε να έρθει με χαρτί και μολύβι να τα βάλουμε κάτω και να μου αποδείξει αν μπορεί, ότι όλες αυτές οι αρλούμπες και οι θεωρίες τόσο του Γιωργάκη όσο και του Αντωνάκη είναι η λύση ή αποτελούν μέρος της λύσης στην πράξη.

Οι λύσει υπάρχουν και τις ξέρεται αλλά κάνετε ότι δεν τις βλέπετε ή δεν θέλετε να τις δείτε γιατί οι σκοποί σας είναι άλλοι.

Κρίμα για τους Έλληνες που κοιμούνται όρθιοι και αργοπεθαίνουν στον βωμό τις υστεροφημίας η της κονόμας  πολιτικών……….

Τέλος σε σένα φίλε έμπορε και με όλη μου την ειλικρίνεια στο ερώτημα σου τελικά τι είναι καλύτερο,  να μπει ένας λαθρομετανάστης στον μαγαζί  σου να σε κλέψει και να σε καθαρίσει να τελειώνεις να ηρεμίσεις ή να σε πεθαίνει το κράτος μέρα με την ημέρα και να ταλαιπωρείσαι στην εντατική σε κόμμα για τα υπόλοιπα χρόνια χωρίς περίπτωση να επανέλθεις.

 θα σου απαντήσω στην χώρα αυτή να παρακαλάς το πρώτο………

1 σχόλιο:

  1. Να μειώσου το ύψος των εισφορών του ΤΕΒΕ στα μισά!

    Σήμερα στην ουσία ο ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ αναγκάζει τους ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώνουν εισφορές σε τιμές ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !!!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ !!

    Αυτά δεν τα βλέπει η Τρόικα και το Πασόκ να τα αλλάξουν ?

    Γιατί δεν φτιάχνουν μικρότερες κατηγορίες πχ με 300 ευρώ το δίμηνο ή με 200 ευρώ ? Ώστε να μπορεί να πληρώνει ο κόσμος και να μπαίνουν χρήματα στα ταμεία που σήμερα δεν μπαίνει τίποτα ?

    ΚΛΕΦΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή