Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η Κρίση δεν είναι οικονομική…….


Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες δεν είχαμε σκοπό να αναρτήσουμε κάποιο άρθρο καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα από όσα έχουμε πει ότι θα συμβούν στο μέλλον. Από την άλλη ο κόσμος δείχνει μία απάθεια που πιστεύουμε ότι τελικά ίσως πρέπει να συμβούν τα χειρότερα για να βάλουμε επιτέλους μυαλό και να λειτουργήσουμε υπέρ της χώρας μας μιας και μέχρι σήμερα ότι κάνουμε είναι σε βάρος της και κοιτώντας κοντόφθαλμα μόνο το προσωπικό συμφέρον ο καθένας μας.

Αλλά με όσα βλέπουμε και όσα ακούμε τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι από ανούσια έως και ύποπτα αν κρίνουμε από τον τρόπο που γίνονται έως και με τι ασχολούνται τα πρόβατα που λέγονται Έλληνες δεν μπορούμε παρά να σας πούμε δύο λόγια τα οποία αν τα ακολουθήσει ο Ελληνικός λαός θα βγει και από την κρίση και από τα προβλήματα που μας έφεραν σκόπιμα τα μεγάλα λόμπυ και τα συμφέροντα.

Βλέπουμε διάφορους τύπους να κάνουν ενώσεις λέει κατά των διοδίων λες και αυτό είναι το μόνο πρόβλημα της Ελλάδας, μάχονται και σηκώνουν μπάρες να περάσουν ελεύθερα και τα πρόβατα τους ακολουθούν. Δηλαδή μάλλον ο Έλληνας προτιμά δρόμους κακούς όπως ήταν 30 χρόνια τώρα (που πάλι πλήρωναν αλλά δεν μιλούσε κανείς) και προφανώς τους ενοχλεί που οι ιδιωτικές εταιρίες από τότε που ανέλαβαν μειώθηκαν τα τροχαία στην εθνική κατά 70% γιατι επιτέλους γίνονται έργα σε όλο το δίκτυο.

Βλέπουμε διάφορες ομάδες οι οποίες για να υπερασπιστούν αυτά που τους κόβουν, τις δουλειές τους, τους μισθούς τους δημιουργούν πρόβλημα σε όλο τον κόσμο και τίποτα δεν γίνεται. Έτσι και σήμερα κάνουν λέει απεργία, για ποιο λόγο ; Για ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθές και είναι νόμος του κράτους. Φυσικά το μόνο που θα πετύχουν είναι να ταλαιπωρήσουν τον υπόλοιπο κόσμο μιας και τίποτα δεν θα αλλάξει.

Ακούμε άλλους που μιλάνε για εξέγερση κατά των μεταναστών κατά των υποστηρικτών τους κατά των πάντων, αλλά αγοράζουν δισκάκια από τους μαύρους γιατί είναι πιο φθηνά και τσαντούλες και βρίζουν και τα Ελληνικά καταστήματα που έχουν τιμές πιο ψηλές η δεν τις ρίχνουν την στιγμή που το κράτος αύξησε τα πάντα κατά 30% όσο αφορά τις επιχειρήσεις.

Ακούμε άλλους να φωνάζουν για το όνομα των Σκοπίων και για τα εθνικά θέματα αλλά πήγαν μόλις χθες και εν μέσω κρίσης 4500 κόσμος στα εγκαίνια του νέου Καζίνο στα Σκόπια και τα ακούμπησαν εκεί, όπως πάνε μερικοί ακόμα και για βενζίνη και μετά φταίνε οι Σκοπιανοί.

Ακούμε να πληρώσουν οι 300 που έκλεψαν λες και ο Έλληνας δεν έκανε ποτέ κάτι σε βάρος της χώρας ή δεν έκλεψε ποτέ το κράτος. Μάλλον ξεχνούν πολλοί αυτό το κάνε μου καλύτερη τιμή και μην κόψεις απόδειξη…… και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης.

Έτσι με αυτά και με αυτά βλέποντας ότι ακόμα και τώρα που τα πράγματα είναι ζόρικα για τον κόσμο ο καθένας τον χαβά του και την πάρτη του μόνο χωρίς σεβασμό στον διπλανό στο κράτος αρκεί μόνο εμείς να είμαστε καλά. Και δεν θα πώ για το κάπνισμα που τώρα κάποιοι θυμήθηκαν ότι τους ενοχλεί και έβαλαν σκοπό καταγγελίες και να γράφουν σχόλια για το θέμα λές και είναι το μόνο πρόβλημα τους η το σημαντικότερο.

Έτσι προβατάκια γλυκά που απείχατε και από τις εκλογές όπως ήθελαν τα συμφέροντα για να στείλετε μήνυμα όπως σας είπαν (πάρτε τώρα το μήνυμα που στείλατε γιατί όταν σας λέγαμε ότι αυτό θέλουν την αποχή μας λέγατε αρλούμπες) χάσατε την ευκαιρία να διώξετε την κυβέρνηση για της οποίας τα μέτρα σήμερα βγαίνετε στους δρόμους και μάλιστα αργά. ¨Όπως είδατε το μήνυμα που στείλατε ήταν ξεσκίστε μας……. Για όλους αυτούς τους λόγους θα σας πούμε μία πραγματική ιστορία που έγινε πριν κάποια χρόνια στην Αγγλία όχι για κανέναν άλλο λόγο απλά για να μην πει κανείς ότι έκανε ότι μπορούσε. Απλά θα την πούμε χωρίς να περιμένουμε ότι θα την κάνουν οι Έλληνες και αυτό γιατί δεν σκέφτονται πρώτα την χώρα τους και μέλλον της αλλά πρώτα βάζουν το βόλεμα τους και το σήμερα.

Επί πρωθυπουργίας Τόνυ Μπλέρ στην Αγγλία αποφάσισε η τότε κυβέρνηση ότι πρέπει να φορολογήσει τους Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου. Η απάντηση μέσω της ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου ήταν άμεση. Με ένα και μόνο τηλεφώνημα στο πρωθυπουργό λέγοντας του ότι την ίδια μέρα που θα ψηφιστεί ένας τέτοιος νόμος παίρνουμε τις καταθέσεις και τις εταιρίες και φεύγουμε ήταν αρκετό για να αποσυρθεί και να μην επανέρθει ποτέ ξανά. Ο λόγος ; Γιατί πολύ απλά οι Έλληνες εφοπλιστές του Λονδίνου είναι 40% της Αγγλικής οικονομίας και μία απώλεια αυτού του ποσοστού θα σήμαινε αυτομάτως την κατάρευση του τραπεζικού συστήματος της Αγγλίας την επόμενη ώρα ούτε καν μέρα.

Με λίγα λόγια και επειδή όλα όσα γίνονται είναι γύρο από την οικονομία ο μόνος τρόπος για να κερδίσεις και να αγωνιστείς απέναντι στις αδικίες δεν είναι άλλος από το να χτυπήσεις τον ίδιο στόχο για τον οποίο χτυπάνε εσένα. Αν για παράδειγμα αύριο το πρωί όλοι ή ένα μεγάλο ποσοστό του λαού αφήσουν απλήρωτα κάρτες, δάνεια τραβήξουν ότι καταθέσεις έχουν ακόμα και 100 ευρώ την επόμενη μέρα το τραπεζικό σύστημα θα είναι υπό κατάρευση και φυσικά η κυβέρνηση θα κάτσει να μιλήσει επι της ουσίας με την κοινωνία και θα κάνει αυτό που πρέπε,ι να τα πάρει δηλαδή από εκεί που πρέπει και όχι από τον απλό κόσμο.

Είναι απλά μαθηματικά αγαπητοί φίλοι, η δύναμη είναι στους πολλούς όχι στους λίγους, σήμερα μας έχουν περάσει στο μυαλό ότι την δύναμη την έχουν οι λίγοι και εμείς ακολουθούμε σαν πρόβατα και μας κλέβουν. Καμία Μέρκελ κανένα ΔΝΤ και Ε.Ε. δεν θα κάνει μαγκιές αν κινδυνέψει το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης γιατί πραγματικά αν βαρέσουν κανόνι οι Ελληνικές τράπεζες υπάρχει κίνδυνος για όλη την Ε.Ε. και κανένας Ολι Ρέν δεν θα λέει χάνω το ποδόσφαιρο για να ασχολούμαι με σας.

Από την άλλη ο Ελληνικός λαός δεν έχει να φοβηθεί και κάτι, έτσι και αλλιώς τον πάνε στην πτώχευση το πολύ πολύ αν κάνει τα πιο πάνω να πτωχεύσει μαζί με όλο το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης αλλιώς θα πτωχεύσει μόνος του.

Τώρα αν θέλετε την άποψή μας, πιστεύουμε ότι τελικά θα πτωχεύσει μόνο ο λαός και όλοι οι άλλοι θα είναι μια χαρά. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε οικονομική κρίση ούτε κάτι άλλο.

Η κρίση είναι κοινωνική, ηθική, αξιών, πολιτισμού και πάνω από όλα κομπλεξισμού…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου