Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η Φούσκα του ΔΝΤ έδωσε παράταση χρόνου στο ΠΑΣΟΚ να ολοκληρώσει το ξεπούλημα…..


Δυστυχώς η αλήθεια είναι πικρή και άσχημη με όσα συμβαίνουν στην χώρα αυτή και όσα ο Ελληνικός λαός και τα παιδία μας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ με την φούσκα των ομολόγων της Goldman Sachs μας έβαλε στην ΟΝΕ και με την φούσκα του ΔΝΤ θα μας βγάλει. Το έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε ότι η χρεωκοπία είναι μονόδρομος και η έξοδος μας από την ΟΝΕ σίγουρη και μαθηματικά τεκμηριωμένη.

Γιατί τώρα λέμε φούσκα τον μηχανισμό στήριξης; Είναι πολύ απλό ο Γ. Παπανδρέου από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εκτελεί εντολές των αφεντικών του να γυρνάει όλο τον κόσμο και να κάνει την Ελλάδα ρεζίλι καθώς και να την εκθέτει για ένα και μοναδικό σκοπό, να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα ώστε να μπορέσει να ξεπουλήσει την χώρα.

Όλες οι κινήσεις του ήταν στην κατεύθυνση να μπει το ΔΝΤ στην χώρα, αυτός το έριξε στο τραπέζι αυτός το επέβαλε στην Ε.Ε, αρχικά σαν μοχλό πίεσης όπως έλεγε στους εταίρους αλλά στην ουσία δεν ήταν τίποτε άλλο από ένας δούρειος ίππος στους κόλπους της Ε.Ε και του ευρώ.

Η τακτική του ΔΝΤ είναι γνωστή από τις χώρες που πέρασε στο παρελθόν, σκληρή εισοδηματική και φοροεισπρακτική πολιτική ώστε να πέσει αρκετά το βιοτικό επίπεδο και μέσα από διάφορες υποτιμήσεις των εθνικών νομισμάτων να δημιουργηθούν ευκαιρίες επενδύσεων και η κάθε χώρα να γίνει ανταγωνιστική με το χαμηλό κόστος της. Μετά οι ξένοι ισχυροί πέφτουν πάνω στην κάθε χώρα και αρπάζουν ότι υπάρχει που μπορεί να φέρει πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί. Έτσι στους πολίτες της κάθε χώρας μένει η εξαθλίωση και η μιζέρια και η χώρα ανακάμπτει στα χαρτιά με τα οφέλη να τα έχουν άλλοι.

Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως όσο αφορά το πρώτο σκέλος κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα , όσο αφορά το δεύτερο σκέλος, η χώρα μας δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστική και αυτό γιατί είναι χώρα μέλος της ευρωζώνης άρα η υποτίμηση του νομίσματός είναι αδύνατη στην παρούσα φάση. ¨Όλα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε το πρόγραμμα αυτό να αποτύχει και όσοι ξέρουν τα στοιχειώδη οικονομικά μπορούν να το καταλάβουν. Το αποτέλεσμα θα είναι να φύγουν από τα χέρια της χώρας μερικά νησιά και άλλες περιοχές που έχουν δοθεί ως εγγύηση από την Ελληνική κυβέρνηση και λειτουργούν σαν υποθήκη για τα 110 δις του δανείου από τον μηχανισμό.

Το κόλπο για το οποίο κανείς δεν μιλά είναι η μείωση του ΑΕΠ λόγο της πτώσης του βιοτικού επιπέδου και παράλληλα με τα φοροεισπρακτικά μέτρα η μείωση και του ελλείμματος. Μία πτώση όμως του ΑΕΠ σημαίνει εκτίναξη του δημόσιου χρέους, αυτό που ακούμε σήμερα να λένε όλοι είναι ότι το χρέος θα φτάσει στο 149% του ΑΕΠ το 2013 αλλά λόγο της μείωσης του Ελλείμματος θα αρχίσει από εκεί και περά να μειώνεται. Αυτή είναι και η φούσκα που θα σκάσει το αργότερο εκείνη την εποχή, μπορεί και νωρίτερα όπως πιστεύουμε εμείς. Αυτό γιατί κανείς σήμερα δεν λέει την αλήθεια, όλοι κινούνται στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ και των ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι το νούμερο αυτό δηλαδή το 149% του ΑΕΠ όσο αφορά το χρέος το βγάζουν με βάση τα σημερινά επίπεδα του ΑΕΠ, αυτό όμως δεν θα μείνει εδώ θα μειώνεται και αυτό κάθε χρόνο λόγο των μέτρων. Έτσι το χρέος το 2013 δεν θα είναι σε καμία περίπτωση 149% του ΑΕΠ αλλά περίπου στο 200%.

Με αυτά τα δεδομένα είναι αδύνατο η χώρα να μπορέσει ποτέ να βγει από την κρίση και να φτιάξει την οικονομία της. Άρα η έξοδος της χώρας από την ΟΝΕ και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι δεδομένη. Άλλωστε καμία επένδυση δεν μπορεί και δεν θα μπορεί να γίνει με τα επίπεδα φορολογίας που έχουμε σήμερα στις επιχειρήσεις είναι απαγορευτικό. Αν ρίξουν όμως την φορολογία θα τιναχτεί το έλλειμμα στο θεό, έτσι η επαναδιαπραγμάτευση και η δραχμή είναι το επικρατέστερο και μοναδικό σενάριο.

Πότε όμως θα γίνουν αυτά; Αυτό ακόμα δεν έχει κλειδώσει, το μόνο σίγουρο είναι το αργότερο θα γίνει το 2014 όπου θα πουν πήραμε όλα τα αναγκαία μέτρα αλλά το χρέος δεν είναι σε επίπεδα που είναι διαχειρίσιμο. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι όλα θα γίνουν αρκετά πιο γρήγορα ακόμα ίσως και μέσα στο 2010 γιατί βλέπουμε από πλευράς της κυβέρνησης ένα άγχος να τρέξει τα πράγματα και να παραδώσει την διακυβέρνηση, τον ΓΑΠ να απεμπλακεί και να γυρίσει στην Αμερική να αναλάβει τα νέα καθήκοντα του όπως του έχουν τάξει.

Έτσι μόλις τελειώσει με τα εθνικά θέματα, ήδη το όνομα τον Σκοπίων και ένταξη τους στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ είναι τελειωμένα, όπως κοντά στην ολοκλήρωση της είναι και η ανεξαρτητοποίηση της Θράκης. Στο Αιγαίο έχει υπάρξει η συμφωνία μένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες ακόμα να τακτοποιηθούν και οι εγγυήσεις για τον δανεισμό μας έχουν συμφωνηθεί. Βαίνουμε δηλαδή στο τέλος της θητείας του ΓΑΠ.

Έτσι είναι εύκολο κανείς να καταλάβει τι θα συμβεί. Η μέθοδος γνωστή το ΠΑΣΟΚ έκανε την δοκιμή με την υπόθεση του Βατοπεδίου. Φυσικά ένα 100% σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ που ξεκινά από την δωρεά της λίμνης Βιστωνίδας στην μονή. Το θυμάστε που το χρέωσαν όλα τα ΜΜΕ σαν σκάνδαλο της ΝΔ γιατί έπραξε το αυτονόητο να πάρει πίσω την λίμνη που παράνομα χάρισε το ΠΑΣΟΚ και νόμιμα πούλησε η μονή από την στιγμή που ήταν περιουσία της;

Ακόμα και σήμερα όμως όλα τα ΜΜΕ μόνο για την ανταλλαγή μιλάνε που εδώ που τα λέμε και λίγα ζήτησαν αυτοί που είχαν αγοράσει την λίμνη. Φυσικά δεν τους παίρνει να πάνε πιο πίσω θέλουν να μείνουν εκεί και στην ΝΔ. Τότε ήταν που φάγανε τον Ρουσόπουλο και άρχισε και η φθορά του Καραμανλή και αυτό γιατί έπεσαν όλα τα ΜΜΕ με την γνωστή προπαγάνδα κατά αυτών όταν γνώριζαν ότι το σκάνδαλο ήταν αλλού. Τότε κατάφεραν αυτό που από το 2004 προσπαθούσαν, ένα μεγάλο πλήγμα στον Καραμανλή και φυσικά να μην περάσει και ο νόμος Ρουσόπουλου που προέβλεπε ότι κάθε κανάλι πρέπει να έχει άδεια και για να πάρει θα έπρεπε να έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Αυτό ήταν αδύνατο φυσικά γιατί θα έπρεπε τα ΜΜΕ να πληρώσουν κάποια δις ευρώ στο κράτος και έτσι μετέτρεψαν το σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ σε σκάνδαλο της ΝΔ όπως έκαναν και με την Siemens. Το πρόβλημα είναι οτι ο κόσμος ακολουθεί πιστά εδώ και 20 χρόνια την προπαγάνδα των ΜΜΕ και τον πάνε όπου και όπως αυτοί νομίζουν σαν πρόβατο σε σφαγή στην σημερινή φάση. Και αυτός χειροκροτεί.

Έτσι με παρόμοια συνταγή με της λίμνης το ΠΑΣΟΚ θα πράξει και για άλλα κομμάτια Ελληνικής γης. Έχει συμφωνήσει την πώληση 13 νησιών μας (τα ταξιδάκια του Νίκου Παπανδρέου με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος) μόλις είναι έτοιμοι θα ανακοινώσουν ελαφρά την καρδία ότι το πρόγραμμα σταθερότητας έπεσε έξω και το Ελληνικό κράτος έχει δώσει εγγυήσεις μέρος Ελληνικής γης το οποίο πρέπει τώρα να απολέσουμε αλλά θα μειωθεί το χρέος.

Στην συνέχεια και αφού η μοιρασιά θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχουν πάρει ότι πρέπει να έχουν πάρει όλοι αυτοί, θα πρέπει να έχουν και φτηνός εργατικό δυναμικό για να εργαστούν στις επιχειρήσεις και στις επενδύσεις που θα κάνουν οι ξένοι. Θα βγούμε από την ΟΝΕ θα πάμε στην δραχμή το βιοτικό επίπεδο θα πέσει και άλλο και έτσι θα έχουν εργατικό δυναμικό φτηνότερο και από την Βουλγαρία για να δουλεύει για αυτούς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι πρώτες κινήσεις του ΓΑΠ μετά την ανακοίνωση των μέτρων ήταν ο μεν Γιώργος να τηλεφωνήσει στον Ομπάμα και μεν Δρούτσας να επισκεφθεί τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. ¨Όπως δεν ήταν καθόλου τυχαία τόσο η εντολή προς τον Ραγκούση να τρέξει πιο γρήγορα την αλλαγή του εκλογικού νόμου όσο και οι δηλώσεις του ότι θέλω να παραδώσω την χώρα με τις σωστές βάσεις για να βγει από την κρίση. Δηλαδή οι άλλοι να την βγάλετε.

Όσο για το ξεπούλημα που έχει σχεδιάσει αρκεί κανείς να δει την συνέντευξη τύπου που έκαναν ο ΓΑΠ με την Μέρκελ στις 25 Μαρτίου σχετικά με την συμφωνία του μηχανισμού όταν ερωτήθηκε από ξένο δημοσιογράφο γιατί η Ελλάδα δεν πουλά μερικά νησιά για να ρίξει το χρέος της πώς απέφυγε να απαντήσει.

Απέναντι σε όλα αυτά όμως ο Ελληνικός λαός κάνει ότι μπορεί για να τους βοηθήσει και δεν είναι τίποτε άλλο από το να κοιμάται. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τρέχουν πίσω από βουλευτές και υπουργούς και γλύφουν για κανένα ρουσφετάκι που θα τους βοηθήσει όπως νομίζουν να μην τους αγγίξουν τα μέτρα. Έχουν αποδείξει άλλωστε ουκ ολίγες φορές ότι για μερικά ευρώ πουλάνε μέχρι και την μάνα τους. Άλλοι τόσοι έχουν αποχαυνωθεί από την προπαγάνδα των ΜΜΕ και μιλάνε να πάνε φυλακή όσοι έκλεψαν αλλά σταματούν μόνο σε Καραμανλής και άλλους της ΝΔ λες και η Ελλάδα γεννήθηκε το 2004. Δέχονται ότι για όλα φταίει η ΝΔ και μόνο αυτή. Και κάποιοι άλλοι αρκούνται στο να λένε να πληρώσουν όλοι εδώ και 30 χρόνια και νομίζουν ότι κάνουν το χρέος τους με το να βρίζουν το πολιτικό σύστημα κατά το δοκούν τις περισσότερες φορές η ισοπεδώνοντας τα πάντα.

Κάνουν που και που μία απεργία και μία συγκέντρωση για την οικονομία πάντα τα άλλα δεν βαριέσαι βρε αδερφέ, και το βράδυ γυρνούν σπίτι να δουν το βίντεο της Τζούλιας να χαρούν.

Η μέχρι τον Οκτώβριο γενιά των 700 ευρώ που έφτασε να κάψει όλη την Αθήνα όπως έλεγαν τα ΜΜΕ σήμερα συμπεριφέρεται σαν να έχει γίνει γενιά των 3000 ευρώ γιατί δεν παίρνει σύνθημα από τα πράσινα κανάλια να βγει στους δρόμους. Και όλοι ακούν και δέχονται ότι αυτά πρέπει να γίνουν για το καλό μας και επειδή ο Καραμανλής και η ΝΔ μας έφεραν εδώ σήμερα ενώ πριν όλα ήταν τέλεια.

¨Όταν όμως κάποιος πάει να μιλήσει με νούμερα και να πει ότι ρε παιδιά το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που διαχειρίστηκε τα πακέτα Ντελόρ και τα 2,5 από τα 3 πακέτα στήριξης της Ε.Ε. μαζί με Ολυμπιακούς που στοίχισαν 50 δις περισσότερα από όσο έπρεπε και ότι η ΝΔ μόνο μισό πακέτο διαχειρίστηκε και το 4ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης δεν το πρόλαβε καθόλου, τότε κόβουν για διαφημίσεις ή αρχίζουν να μιλάνε όλοι μαζί και η κουβέντα αλλάζει. Έτσι στον κόσμο τον χαζοχαρούμενο όπως είναι σήμερα ο νέο Έλληνας μένει μόνο ότι για όλα φταίει η ΝΔ.

Μπράβο Έλληνες μετά τις εκλογές της 5ης Οκτωβρίου συνεχίζετε στον σωστό δρόμο να μην έχετε πατρίδα σε λίγο καιρό…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου