Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Αυτός ο λαός είναι καταδικασμένος να εξαφανιστεί………


Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σήμερα στα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν με το θέμα δανεισμού της χώρας τα επιτόκια και όλα αυτά. Πιστεύουμε όμως ότι το θέμα το έχουμε εξαντλήσει και έχουμε πει κάμποσες φορές τι θα συμβεί στο μέλλον και πως, μένει μόνο να βγούμε αληθινοί που όπως φαίνεται δεν απέχουμε και πολύ από την ημέρα της επιβεβαίωσης μας.

Για τον λόγο αυτό η συντακτική ομάδα του σκεπτόμενου επέλεξε να αναλύσει γιατί ο λαός και η χώρα μας είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν. Σε αντίθεση με όλους που τα πάντα τα ρίχνουν σε εξωγενείς παράγοντες, πολιτικούς ξένα κέντρα εξουσίας κλπ εμείς πιστεύουμε ότι τίποτε από όλα αυτά δεν έχει τόσο μεγάλο μερίδιο ευθύνης και μεγαλύτερο από αυτό που αναλογεί στον κάθε έναν από εμάς τους πολίτες.

Ο λαός μας στερείτε μνήμης και αυτό είναι το πιο σημαντικό όπλο που κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον μας αν θέλει να μας βλάψει, επίσης ο λαός μας έχει χάσει κάθε μέτρο και κάθε σεβασμό και αξιοπρέπεια, είμαστε εγωιστές και δεν διστάζουμε να πατήσουμε επί πτωμάτων προκειμένου να βγάλουμε μερικά ευρώ περισσότερα. Δεν αναζητούμε ποτέ ευθύνες από τους εαυτούς μας παρά καταφεύγουμε στην εύκολη λύση να ρίχνουμε τις ευθύνες πάντα στον διπλανό. Δεν αγαπάμε ούτε την χώρα μας και την πουλάμε με άνεση αρκεί κάποιος να μας δώσει η να μας τάξει κάτι.

Δεν έχουμε πρότυπα που θα μας πάνε μπροστά και ας δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, τα πρότυπα μας είναι παίκτες ριάλιτι, χαζοχαρούμενα μοντέλα, άξεστοι δημοσιογράφοι και λαμόγια είτε με την μορφή επιχειρηματιών είτε απλοί εγκληματίες του ποινικού δικαίου. Ποδοπατάμε ο ένας τον άλλο για να εξασφαλίσουμε μία ξαπλώστρα στην πιο ίν παραλία της Μυκόνου έναντι τεραστίων ποσών που δεν αντέχει η τσέπη μας μόνο και μόνο για να πούμε ότι δίπλα καθόταν ο τάδε ή η τάδε που τις περισσότερες φορές είναι και ντενεκέδες.

Έτσι με όλα αυτά ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταστραφεί, η μάλλον καλύτερα να αυτοκαταστραφεί. Ο λαός που δεν έχει μνήμη ούτε 10 η 15 χρόνια πριν πόσο μάλιστα όταν αγνοεί και την ιστορία του μόνο μέλλον δεν έχει.

Δεν μπορεί να έχει ποτέ μέλλον ένας λαός που ξεχνάει τα Ίμια και το την σημαία την πήρε ο άνεμος. Πώς να σωθεί αυτό ο λαός όταν φέρνει στην εξουσία αυτούς που του έλεγαν να βάλει τα λεφτά τους στο ΧΧΑ για να γίνει πλούσιος και σαν σκοπό είχαν μόνο να τα χάσει. Πώς να σωθεί αυτός ο λαός που επαναφέρει στην κυβέρνηση τους κυρίους του ευχαριστώ τους Αμερικανούς και των συμφωνιών Μαδρίτης και Ελσίνκι; Που χειροκροτεί το λιγότερα στρέμματα γης και τον υποστηρικτή του σχεδίου Ανάν;

Ο λαός που κάποτε οι ίδιοι που τον κοροϊδεύουν μια ζωή και αυτός δεν το καταλαβαίνει τον έβαζαν να φωνάζει ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και έξω οι Αμερικάνοι σήμερα επιλέγει 30 χρόνια μετά να έχει πρωθυπουργό Αμερικάνο τι τύχει μπορεί να έχει ;

Αυτός ο λαός που ανέθρεψε τα τέρατα αυτά της πολιτικής γιατί κινούταν πάντα με γνώμονα του ψηφίζω όποιον θα μου κάνει ρουσφέτι, θα με διορίσει, θα με βοηθήσει να κλέψω και να ζήσω σε βάρος του διπλανού μου ή θα μου δώσει επιδότηση που δεν την δικαιούμαι και χωρίς να δουλέψω και να κουραστώ ή θα μου βγάλει μαϊμού σύνταξη τι μέλλον μπορεί να έχει ;

Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας λαός που προσπαθεί να ζήσει από τους μετανάστες και στερεί δουλειές από τους Έλληνες για να μην πληρώνει εισφορές ; Που τώρα το παίζει και αντί ρατσιστής για να μην χάσει τον Χασάν η τον Αλία που έχει στα χωράφια του και αναγκαστεί να αφήσει το καφενείο και να δουλέψει ;

Ακόμα και τώρα που κινδυνεύει να τα χάσει όλα δεν κοιτά το αύριο και προτιμά να έχει τους αλλοδαπούς χωρίς ΙΚΑ από το να πάρει Έλληνες με ΙΚΑ που δεν θα του πάρουν την δουλειά, το χωράφι, την επιχείρηση αύριο. Αυτός που τρέφει τους αλλοδαπούς οι οποίοι θα είχαν φύγει προ πολλού αν δεν είχαν δουλειές και στήριξη, που κοιτάει το δέντρο και χάνει το δάσος σκόπιμα για να μην κουραστεί η για να γλυτώσει μερικά ευρώ και κλέβει το κράτος από εισφορές τι μπορεί να ελπίζει για το μέλλον;

Αυτός ο λαός που μόνο ζητάει αλλά ποτέ δεν δίνει, θέλει νοσοκομεία και δρόμους, σχολεία και πανεπιστήμια, πράσινο και ανάπτυξη αλλά κλέβει την εφορία. Που θέλει μεγάλη σύνταξη και ας πληρώνει όλα τα χρόνια την κατώτερη κλίμακα, που θέλει τους πολιτικούς καθαρούς και έντιμούς αλλά παρακαλάει για ρουσφέτια και λαδώνει για να πάρει κρατικές δουλειές και να κάνει υπερτιμολογήσεις να βγάλει περισσότερα.

Αυτός ο λαός που χτίζει αυθαίρετα σπίτια στο ρέμα για να γλυτώσει πολλά που πληρώνει ο διπλανός του που χτίζει νόμιμα αλλά φωνάζει για το κράτος και ζητά αποζημιώσεις όταν στην πρώτη βροχή το ρέμα του πάρει το σπίτι ή χτίζει σε δασικές περιοχές και μετά ζητάει αποζημίωση για την φωτιά που του το έκαψε.

Ο λαός αυτός που ψάχνει την κάθε ευκαιρία να την κοπανήσει από την δουλειά του και να πάει ταξιδάκι βάζοντας συναδέρφους τους να χτυπούν την κάρτα του, και πάει χωρίς να έχει λεφτά παίρνοντας ένα δάνειο άσχετα μετά αν θα έχει να το πληρώσει. Κατηγορεί την τράπεζα όμως επειδή αυτός δεν έκανε σωστό υπολογισμό.

Τι μέλλον να έχει αυτός ο λαός που για μία σειρά μέτρων πριν από έξι μήνες έστειλε την προηγούμενη κυβέρνηση στην αντιπολίτευση και (καλά έκανε) με δέκα μονάδες διαφορά και σήμερα λέει για τα ίδια και χειρότερα μέτρα ότι είναι τα σωστά και αυτά έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση ;

Που χειροκροτεί μία κυβέρνηση γιατί κάνει τα αντίθετα από αυτά που έλεγε και ενώ έκαιγε κάθε μέρα όλη την Αθήνα για το πιο ασήμαντο σήμερα δεν μιλάει κάν;

Τι μέλλον να έχει ένας λαός που το μόνο του πρόβλημα δεν είναι η χώρα του αλλά ποια κυβέρνηση κυβερνάει και είναι πάνω η δικιά μας όλα καλά άσχετα με τι αποφάσεις παίρνει, είναι πάνω οι άλλοι τα γκρεμίζουμε όλα και ας είναι και σωστά.

Που δεν αντιδρά για όσα συμβαίνουν στα εθνικά μας θέματα ούτε καν τον αγγίζουν γιατί θεωρεί πιο σημαντικό να δει το βίντεο της Τζούλιας ενώ κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ακόμα και για το Βέτο ότι και καλά άργησε να το θέσει. Τώρα που η σημερινή κυβέρνηση το άρει δεν λέει τίποτα.

Αυτός ο λαός που μιλάει για κλέφτες πολιτικούς είναι αυτός που έκλεψε και αυτός που λέει σήμερα να φέρουν πίσω τα κλεμμένα είναι ο τελικός αποδέκτης αυτών, μέσα από επιδοτήσεις, συντάξεις, επιδόματα, λούφες, κλέψιμο της εφορίας (ακόμα και ο μισθωτός που ζητούσε μπόνους μαύρα για να γλυτώσει την εφορία, δεν είναι αλήθεια αυτό που λένε οι μισθωτοί θα πληρώσουν), κλέψιμο από τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτά τον καλούν να πληρώσει σήμερα όπως ακριβός το ζητάει με τον ίδιο τρόπο. Αυτοί που έκλεψαν να τα φέρουν πίσω , εμείς κλέψαμε εμείς πληρώνουμε.

Αυτός όμως ο λαός με αυτές τις συμπεριφορές και αυτήν την νοοτροπία, χωρίς μνήμη ή πολύ κοντή μνήμη η και επιλεκτική ανάλογα με το προσωπικό συμφέρων είναι δέσμιος του κάθε πολιτικού που τον διόρισε η τον βόλεψε. Αυτός που κοιτάει μόνο την τσέπη του και αγνοεί το μέλλον τον παιδιών του και της χώρας του δεν είναι άλλος από τους Έλληνες και αυτός ο λαός με την πορεία που έχει χρόνια τώρα δεν μπορεί παρά μόνο να εξαφανιστεί η να απορροφηθεί από άλλους. Μόνος του είναι βάρος για οποιανδήποτε ένωση η διεθνή οργανισμο και μαύρη τρύπα της Ε.Ε. που πληρώνει όλα αυτά τα χρόνια αυτά που εμείς τρώγαμε με λαμογιές από τις επιδοτήσεις.

Αυτός ο λαός είναι μαθηματικά βέβαιο ότι είναι καταδικασμένος να εξαφανιστεί.

Αλλάξτε ρότα Έλληνες πριν είναι αργά……..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου