Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί πρώτα από τους Έλληνες που την καταστρέφουν…….


Κανονικά είχαμε σκοπό να κάνουμε ένα άρθρο για το τι πρέπει και μπορεί να κάνει κάποιος απέναντι στους τραμπούκους (εισπρακτικές) που προσέλαβε το κράτος για να κυνηγήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Λέτε και το κατάστημα που πουλάει τσάντες σε απόσταση 20 μέτρων από καμιά δεκαριά λαθρομετανάστες από βίτσιο δεν καταβάλει το ΦΠΑ η γιατί θέλει να κλέψει το κράτος. Όμως με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στην χώρα μας τις τελευταίες μέρες αποφασίσαμε να αφήσουμε το θέμα αυτό για την ερχόμενη εβδομάδα και να γράψουμε για τα χάλια μας.

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με κάποια ερωτήματα στον πρωθυπουργό που δεν περιμένουμε να πάρουμε και απάντηση αλλά θα τα κάνουμε. Ποιος ο λόγος να παρθούν τα πρώτα μέτρα πριν μερικούς μήνες όταν οι συμφωνίες είναι συγκεκριμένες για την χώρα μας; Είχε σκεφτεί ότι αν δεν έπαιρνε μέτρα τότε σήμερα το ΔΝΤ θα ερχόταν και θα έπαιρνε αυτά τα ίδια μέτρα αντί για τα νέα; Από την άλλη ποιος είναι ο σκοπός να παρθούν νέα μέτρα που θα μας ρίξουν σε μεγαλύτερη ύφεση και σε μεγαλύτερη στέρηση εσόδων του κράτους από αυτά που θα περικόψει όταν η απόφαση της πτώχευσης της χώρας έχει παρθεί εδώ και καιρός από έξω;

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και δεν είναι ούτε αποτέλεσμα κάποιου ρεπορτάζ ούτε μόνο πληροφοριών. Είναι απλά μαθηματικά που κάποιοι τα χρησιμοποιούν για υλοποιήσουν τα σχέδια τους. Δεν θα αρχίσουμε να λέμε τι έπρεπε να είχε γίνει αυτά τα έχουμε πει και τα λέμε όλοι συνέχεια. Η ουσία είναι άλλη, ότι και μαθηματικά μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε πάει στην πτώχευση και στην επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Ακούγαμε χθες με μεγάλη έκπληξη οικονομικούς αναλυτές δημοσιοκάφρους να λένε με χαρά όλοι ότι αποφύγαμε τα χειρότερα και ο κίνδυνος της χρεοκοπίας πέρασε. Το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται για να κάνουν οικονομικές αναλύσεις;

Είναι βέβαιο ότι με την δανειοδότηση των 140 δις σε βάθος τριετίας όταν η χώρα χρειάζεται 90 δίς μόνο μέχρι το τέλος του έτους μόνο για αισιοδοξία δεν μπορούμε να μιλάμε. Αλλά ακόμα και αν πάρουμε το καλύτερο σενάριο και πούμε ότι το σύμφωνο σταθερότητας πάει καλά και είναι μέσα στις προβλέψεις και σε βάθος τριετίας πάρουμε τα 140 δις το χρέος μας θα είναι πάνω από 500 δις. Αυτά πως θα καλυφθούν και από πού; Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι σε τρία χρόνια η χώρα θα είναι σε θέση να καλύπτει τις ανάγκες τις και θα πληρώνει και 40 περίπου δις τον χρόνο τόκους και άλλα τόσα για το κεφάλαιο για μείωση του χρέους χωρίς παραγωγή; Εσείς πιστεύεται ότι μπορεί ποτέ να γίνει αυτό;

Από την άλλη και μέσα στην μεγάλη ταχύτητα της οικονομικής διάλυσης της χώρας που μας τρέχουν βλέπουμε τον πρωθυπουργό να ανοίγει θέματα και συνομιλίες για εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα μας με τους γείτονες. Αυτά τα κάνει μάλιστα στην χειρότερη κατάσταση που βρέθηκε ποτέ η χώρα μεταπολεμικά. Είναι δυνατόν; Χωρίς καμία ισχύ χωρίς καμία δύναμη τι επιδιώκει να κάνει; Φυσικά το ερώτημα είναι ρητορικό. Τα έχουμε πει και γράψει σε παλαιότερα άρθρα μας.

Στον αντίποδα έχουμε τους Έλληνες που ζουν στον δικό τους κόσμο που βολεύονται και αρκούνται να λένε να πληρώσουν αυτοί που έκλεψαν και ρίχνουν για άλλη μια φορά τις ευθύνες στους άλλους ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτοί είναι που έκλεψαν και αυτοί είναι που έφαγαν. Φυσικά και οι πολιτικοί έφαγαν αλλά αυτοί δεν είναι μέρος του συστήματος; Το σύστημα όμως είμαστε εμείς όλοι. Να πούμε ότι ακόμα και το μέγα φαγοπότι να έγινε από τους πολιτικούς 340 δις δεν είναι σε καμία περίπτωση. Πάλι μαθηματικά δεν βγαίνει αυτό το ποσό με ότι μίζα και να πήραν. Τα λεφτά τα πήρε ο κόσμος. Επιδοτήσεις αγροτικές μαϊμού, αναπηρικές συντάξεις μαϊμού, διπλοθεσίτες στο δημόσιο, λαδώματα εφοριακών, φοροδιαφυγή από υδραυλικούς μέχρι γιατρούς, πακέτα Ντελόρ και δεν έχει τέλος.

Τώρα μερικά κοπρόσκυλα πάνε να καταστρέψουν και τον τουρισμό μας ,ότι έχει απομείνει δηλαδή και δεν το έχουν πάρει οι γείτονες. Γιατί θίγονται λέει τα κεκτημένα τους και αυτά που με αγώνες κατέκτησαν. Με ρώτησε ρε κανείς από εσάς αν έχω όρεξη να πληρώνω τα κεκτημένα τα δικά σας για να το παίζεται εσείς συνδικαλιστές και να είστε αργόμισθοι;

Ακούμε που λένε ότι υπάρχει δημοκρατία και είναι δικαίωμα κάθε δημοκρατικού πολίτη να διαμαρτυρηθεί και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είδους δημοκρατία είναι αυτή που 100 άτομα κλείνουν δρόμους, λιμάνια κλπ κάνοντας την ζωή δύσκολη σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θέλουν να πάνε στην δουλειά τους; Ποιος σας έδωσε εσάς το δικαίωμα για τα πολιτικά σας συμφέροντα να κόβεται το ψωμί του άλλου και να στερείτε από την χώρα έσοδα;

Οι ίδιοι όμως αυτοί τεμπέληδες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κρατούν πανό και ντουντούκα και δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους είναι και αυτοί που λένε δεν μας νοιάζει αν τα σύνορα της χώρας φτάσουν και στην Αττική. Τέτοια αγάπη για την πατρίδα τους.

Αυτοί οι ίδιοι πάνε στα Σκόπια και στην Βουλγαρία για βενζίνη και για ψώνια γιατί είναι πιο φθηνά και εδώ έχουμε κρίση και ακρίβεια. Είναι λογικό γιατί το κάμπριο των 2000 κυβικών είναι δύσκολο να το συντηρήσει κάποιος που έχει μισθό 1000 ευρώ. Που θέλει και καμία δεκαπενταριά σαββατοκύριακα και τριήμερα απόδραση σε σπα, και 15 μέρες διακοπές το καλοκαίρι, που θέλει να αλλάζει κινητό των 600 ευρώ κάθε έξι μήνες και να πηγαίνει όταν δεν φεύγει από την πόλη στα μπουζούκια και στα κλαμπ. Να πάρει και την νέα πράντα για να την δει η φιλενάδα να σκάσει να πάει να το πει και στις άλλες καρακάξες να σκάσουν και αυτές.

Έτσι όλη αυτή η σαπίλα και η ξιπασιά που ζει στην χώρα αυτή, που θέλησε να πάει κόντρα στους απαράβατους κανόνες και νόμους της ζωής ότι οι κοινωνικές τάξεις δεν υπάρχουν ενώ πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Ισοπέδωσε τα πάντα με το σκεπτικό ότι όλοι είναι ίσοι κάθετε σήμερα αποχαυνωμένη και βλέπει τα βίντεο της Τζούλιας φωνάζει για κλέφτες ψηφίσει για να βολευτεί και δεν αντιδρά ή δεν ενδιαφέρεται που ξεπουλάν την πατρίδα του σε εχθρούς.

Αυτήν την σαπίλα που ακόμα περιμένει ότι παρά την κρίση ο δικός τους θα τους βολέψει και θα την βγάλουν καθαρή την βλέπουμε ακόμα και σήμερα έξω από τα γραφεία υπουργών και βουλευτών να γλύφουν και να παρακαλάνε ανθέλληνες πολιτικούς για μια θεσούλα η ένα ρουσφετάκι. Δεν αντιδρά σε τίποτα γιατί ελπίζει ακόμα, αλλά όχι για την χώρα της για την τσέπη της ελπίζει και το τομάρι της σε βάρος των υπολοίπων και του συνόλου. Και αν τους πεις και κάτι θα σου πουν ναι ήταν καλύτερα με τον χοντρούλη η φταίει ο Κινέζος και διάφορες τέτοιες σαχλαμάρες για να στηρίξουν αυτούς που και οι ίδιοι ξέρουν ότι είναι ντενεκέδες μπας και βολευτούν. Αλλά να ξέρουν πάντα ότι κατά τον λαό και οι ηγέτες του……..

Έτσι με όλα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν και ακούμε επιστρέφουμε στον τίτλο μας ότι η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί πρώτα από τους Έλληνες που την καταστρέφουν είτε με τις επιλογές τους είτε με τις πράξεις τους είτε με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες είτε από την βλακεία τους. Και επειδή πολύ ακούμε τελευταία αρκετό κόσμο να αναφέρετε σε ήρωες από διάφορες περιόδους που πάλεψαν και έσωσαν το έθνος άσχετα αν μέχρι χθες πολλοί από αυτούς ούτε τους γνώριζαν γιατί δεν είχαν περάσει από ριάλιτι θα θέλαμε να τους πούμε ότι:

Η Ελλάδα άντεξε και σώθηκε μέχρι σήμερα γιατί αυτοί οι αγωνιστές αγωνίστηκαν για την πατρίδα και την θρησκεία ενωμένοι και με κοινό στόχο.

ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου