Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ελλάδα και ΔΝΤ……


Το τελευταίο διάστημα όσο ακούω τα διάφορα σενάρια για την βοήθεια προς την Ελλάδα, πότε πολιτική πότε οικονομική πότε να βοηθήσουμε να μην επεκταθούν οι επιθέσεις κερδοσκόπων και σε άλλες χώρες κλπ, όλο και περισσότερο αρχίζει να μου αρέσει τουλάχιστον στο θέμα της οικονομίας η προσφυγή μας στο ΔΝΤ.

Φυσικά αυτό δεν είναι το ιδανικό σενάριο και καθόλου θετικό για τα εθνικά μας θέματα, όμως όπως πάντα λέω ότι για όλα φταίει αυτός ο λαός ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος να δεχθεί ο Έλληνας ένα τέτοιο δυνατό σοκ ώστε να σοβαρευτεί και να πάψει να λειτουργεί εγωιστικά και συμφεροντολογικά ποδοπατώντας πολλές φορές όχι μόνο τον διπλανό του αλλά ακόμα και την ίδια του την οικογένεια.

Δεν θα αναλύσω τι σημαίνει ΔΝΤ για μία χώρα, είναι γνωστό σε όλους άλλωστε πιστεύω, αλλά και σε όσους δεν είναι ακόμη γνωστό ας ανατρέξουν σε στοιχεία για τις χώρες που προσέφυγαν στο ΔΝΤ και τι επιπτώσεις είχαν και θα καταλάβουν αμέσως τι σημαίνει. Περισσότερο καλό θα ήταν να ρίξουν μία ματιά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι αρνητικοί ψηφοφόροι της ΝΔ που επέλεξαν αποχή η μικρότερα κόμματα για να τιμωρήσουν ενώ στην ουσία έφεραν το ΠΑΣΟΚ που τώρα τους τιμωρεί όλους.

Θα αναλύσω μόνο γιατί αρχίζει να μου αρέσει το σενάριο αυτό. Τονίζω για άλλη μια φορά ότι μου αρέσει μόνο στο οικονομικό κομμάτι γιατί στα εθνικά μας θέματα η ήτα που θα υποστεί η Ελλάδα θα είναι άνευ προηγουμένου. Από την άλλη, αυτή η ήτα έτσι και αλλιώς είναι υπογεγραμμένη από τον ΓΑΠ εδώ και καιρό και βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση της. Είναι πλέων διαδικαστικό θέμα για την χώρα μας όπως τα έχουμε γράψει και προεκλογικά αλλά και μετά για το τι θα συμβεί.

Το μόνο που δεν είχαμε προβλέψει ή δεν είχαμε προ ανακοινώσει ήταν ότι όλα θα συνέβαιναν την ώρα που η χώρα θα ήταν αποχαυνωμένη με σαμπάνιες σε βίντεο. Οπότε από την στιγμή που πλέων η πορεία μας στα εθνικά είναι προδιαγεγραμμένη, γιατί τουλάχιστον να μην φτιάξει η οικονομία μας και να φτιάξει και ο Έλληνας που έχει ξεφύγει εντελώς τα τελευταία χρόνια, μην πω δεκαετίες.

Έτσι λοιπόν βλέποντας όλες τις αδικίες που γίνονται σήμερα και ενώ κάποιοι θυσιάζονται με το έτσι θέλω με τις περικοπές και τους φόρους, μία μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού ταγμένοι πρασινοφρουροί και αρεστοί στην κλίκα απολαμβάνουν την χλιδή τους χωρίς να τους αγγίζει κανένα μέτρο και καμία περικοπή. Φροντίζουν οι λεβέντες στο κυβερνών κόμμα να αντικαταστήσουν τις περικοπές είτε με νέα επιδόματα η με αύξηση των μισθών και συντάξεων, ακόμα και με επιπλέων θέση στο δημόσιο πέραν αυτής που κατέχουν η και μαύρα χρήματα.

Αυτά όλα με κάνουν να αρχίζω να βλέπω το ΔΝΤ με καλό μάτι και αυτό για ένα και μοναδικό λόγο. Από την στιγμή που ο Γιώργος τα έκανε όπως τα έκανε με την οικονομία, μιας και είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση, λέω αποκλειστικά γιατί πολύ απλά η χώρα δεν έχει καμία διαφορά οικονομικά από το 2004 αλλά ακόμα και από το 2000. Στο 112% του ΑΕΠ ήταν ο δανεισμός τότε τόσο είναι και σήμερα. Γιατί το 2000 ήμασταν ισχυρή οικονομία και μπαίναμε στην Ε.Ε. και σήμερα πτωχεύουμε δεν έχω καταλάβει. Γιωργάκης είναι αυτός………

Έτσι βλέποντας ένα πρωθυπουργό που επέλεξε ο Ελληνικός λαός να είναι αυτός που κάλεσε τους κερδοσκόπους, που από την στιγμή των δηλώσεων του περί χρεωκοπίας για λόγους να ρίξουμε το φταίξιμο στην ΝΔ άρχισαν να παίζονται τεράστια ποσά στην πτώχευση της χώρας, ακόμα μεγαλύτερα και από τον συνολικό μας δανεισμό ότι μέτρα και να πάρουμε αυτό δεν θα αλλάξει, μάλλον το ΔΝΤ είναι η καλύτερη λύση.

Αυτό φυσικά αρχίζω να το υποστηρίζω γιατί με το που θα μπούμε κάτω από το ΔΝΤ, θα μειώσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους τουλάχιστον κατά 50% που σήμερα η κυβέρνηση δεν αγγίζει. Και είναι λογικό καθώς αυτοί οι επιπλέον αργόμισθοι κρατικοδίαιτοι είναι ο στρατός του ΠΑΣΟΚ, θα μείνουν μόνο όσοι δουλεύουν και γνωρίζουν τα θέματα και όλοι αυτοί που τρώνε από τις σάρκες μας τόσα χρόνια θα πάνε σπίτια τους και θα αναγκαστούν για πρώτη φορά στην ζωή τους ίσως να βγούν για μεροκάματο και να δουλέψουν (καλό θα τους κάνει και σε αυτούς και στην χώρα).

Θα πάψουν όλοι οι Έλληνες να κάνουν ζωή λες και είναι πλούσιοι με δανικά και ταξιδάκια κάθε τρεις και λίγο, δυο κινητά ακόμα και η κουτσή Μαρία λες και είναι πρόεδρος του ΧΑΑ, θα πάψουμε να είμαστε η πρώτη χώρα σε πωλήσεις ΠΟΡΣΕ στην Ε.Ε. περισσότερες ακόμα και από την Γερμανία με βάση τα τελευταία στοιχεία και πολλά άλλα ακόμα.

Η χώρα θα μπει σε φάση επανίδρυσης οπότε θα το σκεφτεί πολύ να κλέψει κάποιος από τον πιο μικρό που ζητάει δωράκι για ένα χαρτί σε δημόσια υπηρεσία μέχρι τον πρωθυπουργό.

Και τέλος να τιμωρηθεί αυτός ο λαός κάποια στιγμή για τις αποφάσεις του και να αναλάβει τις ευθύνες του έστω με αυτόν τον τρόπο. Από την στιγμή που δεν καταλαβαίνει αλλιώς ή ξεφτιλίστηκε σε τέτοιο βαθμό που έφτασε σε σημείο να βάζει τον εαυτούλη του πάνω από την χώρα και πάνω και από τα παιδιά του ακόμη.

Από την άλλη όλη η κυριαρχία της χώρας θα περάσει στα Αμερικάνικα χέρια με ότι σημαίνει αυτό αλλά έτσι και αλλιώς με πρωθυπουργό τον ΓΑΠ είτε έτσι είτε αλλιώς εκεί θα πήγαινε. Υπάρχει μόνο μία ελπίδα από την προσχώρηση μας στο ΔΝΤ, να ξεσηκωθεί ο κόσμος ακόμα και οι βολεμένοι που σήμερα είναι άνετοι και φωνάζουν ΠΑΣΟΚ και ξερό ψωμί και τους διώξουν νύχτα με τις κλωτσιές. Ίσως και μπορέσουμε μετά να περισώσουμε κάτι από τις απώλειες της χώρα μας στα εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό που σήμερα σημασία δεν δίνουμε. Την τσεπούλα μας μόνο κοιτάμε.

Ίσως είναι η μόνη λύση να κλείσουμε το βίντεο της Τζούλιας και να ξεχυθούμε στους δρόμους με δύο και μόνο συνθήματα που μας οδήγησαν για χρόνια και μας έσωσαν από πολλά αλλά τα ποδοπατήσαμε και τα ξεχάσαμε τα τελευταία χρόνια.

Έστω και αν χρειάζεται να δηλώσουμε για άλλη μια φορά δυστυχώς επτωχεύσαμεν, έστω αν πρέπει να τα κάνουμε όλα από την αρχή. Τα συνθήματα που πολύ σύντομα θα τα θυμηθούμε και μάλιστα θα είναι και ποιο επίκαιρα από ποτέ και σύντομα αυτά θα μας καθοδηγούν πάλι δεν είναι άλλα από :

-Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια !!!

-Ψωμί, παιδία, ελευθερία !!!

1 σχόλιο:

  1. Καλά τα λες , φοβάμαι ότι ακόμα και με το ΔΝΤ οι δικοί τους θα βολευτούνε, με κάποιο τρόπο , καταθέσεις στο εξωτερικό, παράκτιες, αποζημιώσεις κάτω από το τραπέζι κάτι θα βρουν με αποτέλεσμα ο φτωχός φτωχότερος.Ωστόσο να μάθει οτι ο πλούτος έτσι κι αλλιώς δε φέρνει μόνος του την ευτυχία. Και η φτώχια φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.Ας τις χαίρονται τις πόρσε, αν δεν τους αξίζουν ας τους καούν στην επόμενη πορεία . αν τους αξίζουν ,γιατι κάποιοι απο αυτούς έκαναν επενδύσεις κι έφεραν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας που όλοι το θέλουμε ακόμα και ΚΚΕδες , τότε ας τις χαίρονται τόσο όσο κι ένας ερωτευμένος χαίρεται τη βόλτα ποδαρόδρομο στο πάρκο με το ταίρι του κι ας μην έχει Πόρσε.Η ευτυχία είναι αλλού συμπολίτες βρείτε τη καπου εκεί κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή