Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ……..


Κάθισα και σήμερα να δω τις ειδήσεις και πραγματικά έπαθα κάτι, από την μια σκέφτηκα να πάω στην βουλή σε κάποια ολομέλεια σαν καμικάζι με εκρηκτικά ζωσμένος και να τους τινάξω στον αέρα μπας και σωθεί η χώρα, από την άλλη σκέφτηκα να πάρω ένα αεροπλάνο και να εξαφανιστώ γενικά μου ήρθε να ξεράσω.

Βλέπω τυχαία ένα κανάλι (άλλωστε όλα τα ίδια λένε, τα κείμενα των δελτίων τα γράφει η Ιπποκράτους) δεν έχει σημασία ποιο να ξεκινάει το δελτίο με νέες αλλαγές στο ίδιο αλλαγμένο νομοσχέδιο του φορολογικού το οποίο είχε αλλάξει προεκλογικά ο ΓΑΠ με δηλώσει σε διαφορετική κατεύθυνση τότε.

Τέλος πάντων αυτό λίγο πολύ αυτό ήταν αναμενόμενο μιας και είναι σε όλους γνωστό ότι όλα έγιναν με προχειρότητα, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς υπολογισμούς όχι για να βοηθήσουν αλλά μπας και δείξουν ότι σαν κυβέρνηση κάτι κάνουν. Αλλά εκεί που τα πήρα ήταν όταν άκουσα όσα ειπώθηκαν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Εσείς δεν έχετε τον θεό σας, πήγες κύριε Παπανδρέου πήρες της φρεγάτες και μας χρέωσες ακόμα περισσότερο, σε αδειάσανε στην ΕΕ παρ’ όλα αυτά και γυρνάς πίσω και αρχίζεις τις ύβρεις ότι για όλα φταίει η ΕΕ και η ΝΔ;

Καλά να δεχτώ ότι για όλα φταίει αυτή η ΝΔ και σε 5 χρόνια την κατέστρεψε την Ελλάδα, μαζί σου, ήταν η χειρότερη κυβέρνηση, αλλά βρίζεις την ΕΕ και τους στατιστικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς γιατί συγκάλυπταν και δεχόντουσαν πλαστά στοιχεία της ΝΔ 5 χρόνια τώρα για την οικονομία; Τι την πέρασες την ΕΕ ταμείο του δημοσίου που εγκρίνει αναπηρικές συντάξεις με πλαστά χαρτιά ; Αλλά άντε και πάλι να δεχτώ ότι έτσι είναι και εκεί πάνω αυτοί είναι κατσαπλιάδες. Με τους ίδιους μηχανισμούς και υπηρεσίες η κυβέρνηση Σημίτη (ήσουν μέλος της τότε) δεν μας έβαλε στην ΟΝΕ ; Με λάθος στοιχεία μπήκαμε από την στιγμή που οι Ελληνικές και της ΕΕ υπηρεσίες δεν ξέρουν τι κάνουν ;

Μήπως να πάρω και εγώ το δικό σου σκεπτικό και να σε ρωτήσω ευθέως που πήγαν τα λεφτά; Γιατί όταν ανέλαβες υπήρχαν, εσύ το είπες. Τι έγιναν ξαφνικά τα φάγατε μέσα σε 4 μήνες; Δεν μπορεί κάποιος λέει ψέματα ή εσύ μας έλεγες ψέματα και δεν υπήρχαν λεφτά οπότε και εσύ συγκάλυψες τους άλλους η πραγματικά υπήρχαν και τα φάγατε. Και σε ρωτάω τώρα εγώ σαν ένας απλός χαζός Έλληνας πολίτης, ποιόν να πιστέψω εσένα η την ΕΕ;

Λοιπόν για να μην ακούμε άλλο βλακείες και για να μην μας περνάς άλλο για βλάκες λέω να σου δώσω άλλη μια ευκαιρία να αποδείξεις τις καλές προθέσεις σου και το παίρνω σαν δεδομένο κιόλας για να μην λες. Σου προτείνω λοιπόν αν πραγματικά θέλεις να υπάρξει διαφάνεια, να φτιάξουμε μία οικονομία σωστή, να μειώσουμε τον δανεισμό, να μπει μία τάξη στα δημοσιονομικά, μία μόνη και απλή κίνηση.

Αυτή δεν είναι καμία άλλη πέρα από ένα νόμο της αρχαίας Ελλάδας από τον χρυσό αιώνα του Περικλή και είναι πολύ απλός. Θα το γράψω με απλά λόγια γιατί ξέρω ότι δεν τα πας καλά με την Ελληνική. Λοιπόν εκείνη την εποχή υπήρχε ένας απλούστατος νόμος ο οποίος έλεγε ότι όποιος ασχολείτο με την πολιτική και με τα κοινά και διαχειριζόταν δημόσιο χρήμα καταγραφόταν η περιουσία του μέχρι τα σανδάλια που φορούσε και αν έκλεβε η από λάθος χειρισμούς χάνονταν χρήμα η περιουσία του κράτους έπιαναν τους υπεύθυνους, δέσμευαν την περιουσία τους προχωρούσαν σε κατάσχεση αυτής υπέρ του κράτους και του λαού, αν δεν είχε περιουσία η δεν επαρκούσε για την κάλυψη της απώλειας τότε προσέφερε εργασία χωρίς αμοιβή σε δημόσια έργα έως ότου εξοφλήσει. Αυτό αγαπητέ είναι πραγματικά δημοκρατία και δίκαιο απέναντι στον λαό και το μόνο που δεν μπορεί να πει κανείς είναι το αντίθετο, άλλωστε η δημοκρατία γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα.

Αν είσαι πραγματικά μάγκας και πραγματικά θέλεις να βοηθήσεις την Ελλάδα όπως λες να βγεί από την κρίση πέρασε αυτόν τον νόμο και να ισχύει όχι μόνο για πολιτικούς αλλά για όλους όσους έχουν σχέση με το δημόσιο η διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Μάλιστα ξεκίνα από την μεταπολίτευση και μετά έρευνα και όποιοι έκλεψαν η διαχειρίστηκαν λάθος περιουσία του δημοσίου να έχουν αυτήν την τύχη. Ο.Σ.Ε 10 δις χρωστάει, μάλιστα, ποιοι ήταν υπουργοί οι τάδε μάλιστα πάρε τα στοιχεία και όποιοι την έχουν κάνει κατάσχεση τα πάντα. Φυσικά δεν θα μείνεις μόνο σε πολιτικούς αλλά και σε διευθυντές ταμείων , προέδρους ΔΕΚΟ, γραμματείς και φαρισαίους που ενεπλάκησαν στην όποια ζημιά σε βάρος των Ελλήνων και του κράτους.

Να είσαι σίγουρος ότι όλη η κοινωνία θα είναι μαζί σου και ξέρεις γιατί ; γιατί πολύ απλά όλοι εσείς του κοινοβουλίου όλα αυτά τα χρόνια έχετε κάνει περιουσίες 10 φορές το χρέος της Ελλάδας . Βέβαια το πρόβλημα θα λυθεί αμέσως καθώς είμαι σίγουρος επίσης ότι σχεδόν κανένας δημόσιος υπάλληλος εκτός από λίγους δεν θα ξανά πάρει μισθό για 10 χρόνια τουλάχιστον οπότε αμέσως οι κρατικές δαπάνες θα μειωθούν στο ελάχιστο.

Και για να μην με πεις σκληρό η παράλογο γιατί άκρη δεν θα βγάλεις και μαζί με τους άλλους θα πρέπει να κατασχέσουμε και την δική σου περιουσία, άντε να ρίξω νερό στο κρασί μου και να σου πω ξέχνα το παρελθόν, ότι έγινε, έγινε ψηφήστε τον νόμο να ισχύει από εδώ και στο εξής από την ημέρα που θα ψηφιστεί ο νόμος για όλους. Πιστεύω ότι αυτό αρκεί και σε ένα χρόνο η κρατική σπατάλη και τα λεφτά που χάνονται αριστερά και δεξιά θα μείνουν στην θέση τους και ακόμα και ο δανεισμός θα πέσει στο μισό. Και αυτό γιατί κανείς δεν θα τολμήσει μίζες, φακελάκια, ρουσφέτια, κτηματολόγια, βατοπέδια, ζίμενς, ΧΑΑ, κλπ, κλπ.

Αυτό είναι κοινωνική δικαιοσύνη και αυτό είναι πραγματικά, βοηθάω την χώρα να βγεί από την κρίση και να πάει μπροστά. Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση και απλές οδοντόκρεμες. Ετσι και οι ξένοι θα φέρουν τα χρήματα τους και οι Έλληνες θα τα φέρουν πίσω και θα επενδύσουν στην Ελλάδα γιατί θα είναι ασφαλείς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να τους κλέψει κάποιο λαμόγιο υπαλληλίσκος του δημοσίου.

Αλλιώς κόψε τις μπαρούφες και τα ποιος φταίει ή φταίνε οι άλλοι κάτσε εκεί όσο κάτσεις κάνε ότι σου κατέβει (άλλωστε αυτό κάνεις και τώρα) ή ότι σε διατάξουν τα ξένα αφεντικά σου και μην οξύνεις περισσότερο τα πράγματα γιατί έτοιμος είναι ο λαός με κάτι αλλοδαπούς εγκληματίες, κάτι Σκοπιανούς και Τούρκους και οικονομικές κρίσεις να σας πάρει όλους στο κυνήγι με της πέτρες και να μην έχετε που να κρυφτείτε.

ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Ο ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ..

3 σχόλια:

  1. Oraia ta les, alla an koitaxume se vathos to thema , sthn pragmatikotita den ftaine autoi..... EMEIS FTAIME, giati eimaste provata, oti mas lene to pistevume kai pame kai rixnume tin psifo mas kai tus eklegoume.
    EKLEGOUME TOUS IDIOUS KAI TOU IDIOUS....
    eimai 32 xronon apo tote pou mporo na thimitho akouw apo auta ta atoma ta idia pramgata 8a 8a 8a 8a 8a itan kai einai....
    emeis fteme pou psifizoume tous kleftes kai tous afinume na mas xana klepsoun....
    auto pou ginotan stin arxaia ellada mporume na to epanaferoume....
    DEN PSIFIZOUME KANENAN APO ESAS AN DEN FUGEI I VOULEUTIKI ASILIA... OPOIOS KLEVEI NA PLIRONEI

    SKEFTIKATE POTE OTI H DYNAMH NA ALAXUME TA PRAGMATA EINAI SE MAS?!?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ χαίρομαι για τις απόψεις όλων σας. τα πράγματα είναι όντως πολύ κρίσιμα,η δύναμη είναι σε εμάς να αλλάξουμε τα πράγματα.
    Και η αλλαγή θα γίνει μόνο με κάθαρση εδώ και τώρα! Κάθαρση και δήμευση. Των ιδίων και των συν αυτώ γιατί οι αλεπούδες δεν έχουν τα καλά στο όνομά τους. Ό,τι γίνει τώρα όμως πριν φορτωθούμε υποχρεώσεις και εθνικές εκχωρήσεις.

    Το θέμα είναι τί να κάνουμε? Να βομβαρδίσουμε τα μμε? να διαδηλώσουμε έξω από βουλή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή